تشریح حمایت‌های 100میلیاردی صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در طرح حمایتی صندوق از شرکت‌های دانش‌بنیان، تا 100 میلیارد تومان از طریق شبکه بانکی و با معرفی‌نامه صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات پرداخت می‌شود.
- اخبار اجتماعی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری تشریح بسته‌های جدید حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی برای تحقق برنامه جهش تولید دانش‌بنیان، امروز سه‌شنبه 25 اردیبهشت برگزار شد.

روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان سخنانی در این نشست گفت: امسال در راستای تحقق شعار سال، نقش شرکت‌های دانش‌بینان را برجسته می‌دانیم زیرا شرکت‌های دانش‌بنیان مصداق مشارکت مردمی در تحقق رشد اقتصاد و رشد تولید هستند و هر چه رشد بیشتری داشته باشند مشارکت مردم در حوزه تولید افزایش می‌یابد.

وی افزود: از جنبه دیگر خدمات حمایتی خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان برای اینکه فعالیت اقتصادی و تولیدی خود را با نرخ رشد بیشتری فراهم کنند، انجام می‌دهیم زیرا معتقدیم  مردم و شرکت‌های دانش‌بنیان در رشد اقتصاد نقش‌آفرین هستند. همچنین آورده‌ها به این‌شرکت‌ها را تسهیل می‌کنیم تا سرمایه‌ها در اختیار تولید قرار گیرد که در نتیجه آن جهش تولید رقم خواهد خورد و نقش تضمینی صندوق نوآوری و شکوفایی این است که آورده‌های مردمی را تضمین می‌کند.

ذوالفقاری در ادامه سخنان خود اظهار کرد: حدود ده هزار شرکت دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند که حدود 70‌ درصد آنها نوپا هستند و الباقی از بلوغ نسبی برخوردارند. برای تمام این شرکت‌ها برنامه‌های متنوعی تعریف شده است. یکی از این برنامه‌های این صندوق، به شرکت‌های نوپا که در حوزه دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند اختصاص دارد و برای آن برنامه هزار فناور تدارک دیده شده تا به شرکت‌های نوپایی که فروش زیر 5 میلیارد تومان دارند، کمک شود.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: صندوق برای شرکت‌هایی که بین 5 تا 10 میلیارد تومان فروش دارند هم در قالب برنامه جهش، بسته حمایتی پیش‌بینی کرده است. گام بعدی شرکت‌هایی هستند که نیاز به توسعه زیرساخت دارند که در قالب برنامه توانا دیده شده است. گام بعدی شرکت‌هایی‌ هستند که از 500 میلیارد تومان به بالا هستند و کمک می‌کنیم تا از طریق بازار سرمایه تأمین مالی شوند.

وی افزود: گروه بعد شرکت‌هایی هستتد که از طریق مردم و مکانیزم مالی جمعی می‌توانند به شکوفایی برسند که در آن تسهیل آورده‌های مردمی مد نظر است.
برنامه بعدی بحث کارآفرینی از طریق محصولات دانش‌بنیان است که می‌تواند خوداشتغالی و کسب و کار خانگی را شکل دهد و حمایت‌های جدی برای آن دیده شده است. همچنین حمایت از شتاب‌دهنده‌ها که مراکز رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور هستتد را در دستور کار داریم. برنامه هشتم هم مربوط به حمایت‌های اجتماعی و خیرین می‌شود که می‌تواند منجر به تولید و فعالیت‌های مبتنی بر دانش‌بنیان شود.

ذوالفقاری افزود: در برنامه جهش اینطور هدفگذاری کردیم تا شرکت‌های دانش‌بنیانی که قابلیت فروش بیش از 3 برابری در سال جاری دارند را در بسته حمایتی خود قرار دهیم. فروش این شرکت‌ها در سال 1402 باید بیش از 5 میلیارد تومان باشد و حمایت‌ها به این منتهی می‌شود که با تأمین مالی جدی رشد و جهش قابل توجهی خواهند داشت. البته بعضی شرکت‌ها ممکن است به بلوغ کافی رسیده باشند و رشد سه برابری برای آن‌ها خیلی منطقی نیست پس شرکتی که 100 میلیارد تومان فروش خالص داشته باشد با شرط رشد 50 درصدی هم شامل این بسته حمایتی می‌شود. برنامه این شرکت باید طوری باشد که محصولات دانش‌بنیان باید بیشترین درصد تولیدات شرکت باشد.

وی گفت: در طرح حمایتی تا 100 میلیارد تومان از طریق شبکه بانکی و با معرفی‌نامه صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات پرداخت می‌شود و در صورتی که شرکت توان لازم برای تأمین تضامین را نداشته باشند از طریق صندوق تضمین می‌شوند و صندوق بابت این تضمین از شرکت‌ها فقط چک و سفته می‌گیرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه شنبه آینده خبر خوبی در راستای تحقق شعار سال از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی منتشر خواهد شد، افزود: در سایت صندوق نوآوری و شکوفایی فراخوان استفاده از این بسته‌های حمایتی اطلاع‌رسانی شده و در دسترس شرکت‌هاست.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: شرکت‌هایی که قبلاً از خدمات صندوق استفاده کرده‌اند مشروط بر اینکه آن خدمات و تسهیلات در پارامترهای عملکردی شرکت مانند اشتعال و صادرات اثربخش بوده باشد هم می‌توانند از بسته‌های حمایتی جدید استفاده کنند.

وی در بخش دیگری از این نشست گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در 4 محور کلی ارائه انواع تسهیلات و وام‌های مستقیم یا معرفی‌نامه، ارائه ضمانت‌نامه به شرکت‌های همکار شرکت‌های دانش‌بنیان در موضوع قراردادها و گمرکی و عملیاتی و دریافت تسهیلات، سرمایه‌گذاری‌‌ها در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان و ارائه خدمات توانمندسازی و کمک‌های بلاعوض، از شرکت‌های دانش‌بینان حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: صندوق در حوزه تسهیلات و ضمانت‌ها در سال 1402 حدود 20 هزار میلیارد تومان در قالب 4500 نوع خدمات مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. سال گذشته دادیم 6 هزار میلیارد تومان فقط برای رشد تولید 200 شرکت‌ در نظر گرفتیم که منتهی به رشد 70 هزار میلیارد تومانی شرکت‌های استفاده کننده از 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات شد.

ذوالفقاری افزود: امسال 35 هزار میلیارد تومان حمایت را برنامه‌ریزی کردیم.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ناترازی برق یکی از مشکلات کشور است، از تولید الکتروموتورهای کم‌مصرف توسط شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در حال حاضر یک میلیون 500 هزار ظرفیت تولید الکتروموتور کم‌مصرف داریم که این ظرفیت در سال 1400 کمتر از 10 هزار دستگاه بود. این توان موجود می‌تواند همه نیاز جدید کشور را برطرف و از طرفی ظرفیت صادراتی ایجاد کند. همچنین این ظرفیت تولید الکتروموتورها از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان این امکان را دارد که بین 5 تا 10 هزار مگاوات مصرف برق را کاهش دهد که به معنای رفع ناترازی برق و خاموشی برق مصرف خانگی و صنعتی است.

ذوالفقاری ادامه داد: در جریان پاندمی کرونا هم دانش‌بنیان‌ها در بحث ماسک و ضدعفونی و ونتیلاتور و واکسن درخشیدند و اگر آن‌ها نبودند شاید اتفاقات بدتری می‌افتاد. در حوزه محصولات شیمیایی هم نه تنها در برخی محصولات مورد نیاز  وابستگی وارداتی را رفع کردند بلکه محصولات به بازارهای پررقیب مانند اروپا صادر می‌شود.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: سه حوزه کاربردی و فناوری مورد توجه صندوق است، حوزه بهره‌وری انرژی، آب و محیط زیست و حوزه امنیت غذایی. همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی معتقد است؛ سه فناوری هوش مصنوعی، میکرو الکترونیک و زیست الکترونیک، می‌تواند اقتدار لازم را برای کشورمان به وجود بیاورند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار