به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در گزارشی نوشت: خبر انفجار سد کاخوفکا در اوکراین به سرعت به آسیا رسید، جایی که بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در آنجا اقامت داشت. پیستوریوس روز چهارشنبه در یک قرار ملاقات در شهر بندری بمبئی هند گفت: با توجه به آنچه در مورد حقوق بینالملل میدانم، این یک جنایت جنگی آشکار است.
وی این را یک ویرانی باورنکردنی دانست که در پشت آن، خودسری و تحقیر انسانها است که حتی پوتین هم باور نمیکرد قادر به انجام آن باشد.
پیستوریوس در اولین سفر خود به آسیا در دوره تصدی رهبری وزارت دفاع آلمان به مدت هشت روز به منطقه هند و اقیانوس آرام سفر کرد. در پس زمینه تشدید تنش ها در منطقه، او می خواست پرچم را به اهتزاز درآورد و به شرکای محلی اطمینان دهد که برلین به تحولات آسیا علاقه دارد.
در عین حال، آشکارا برای او این مسئله مهم بود که بازاندیشی در سیاست دفاعی، برلین را به تعامل آلمان در این منطقه سوق دهد. همانطور که او تصریح کرد، این نه تنها شامل تشدید همکاری با شرکا و ارسال ناوها و یوروفایترها به تمرینات نظامی، بلکه تغییر در سیاست تسلیحاتی نیز می شود.
این تغییر رویکرد در سفر او به هند مشخص شد، جایی که سازنده آلمانی Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) و شرکت هندی Mazagon Dock Shipbuilders Ltd. (MDL) روز چهارشنبه گذشته با حضور وزرا، تعهدنامهای را امضا کرد. شرکا به طور مشترک قراردادی برای ساخت شش زیردریایی برای نیروی دریایی هند را امضا کردند که معامله ای به ارزش حدود پنج میلیارد یورو است.
پیستوریوس همچنین از یک "پروژه موسوم به فانوس دریایی" صحبت کرد. او در طول سفر خود به آسیا بارها خواستار تسهیل معاملات تسلیحاتی با کشورهای شریکی در منطقه شد که مانند آلمان از نظم مبتنی بر قوانین حمایت می کنند. پیستوریوس در بمبئی گفت: نگرانی من این است که ما با این مسئله مقابله کنیم که آیا محدودیت های قبلی با توجه به چالش هایی که با آن روبرو هستیم، هنوز به روز هستند. او در این راستا هند را به عنوان نمونه و همچنین اندونزی را که قبلاً به آنجا سفر کرده بود ذکر کرد.
پیستوریوس پیشنهاد کرد که باید با هند مانند استرالیا و ژاپن رفتار شود. این دو کشور از جمله چهار شریک ناتو در آسیا و اقیانوسیه هستند. صادرات تسلیحات به این مناطق مشروط به تایید در آلمان است، اما رویه های ساده شده برای کشورهایی اعمال می شود که در شرایط برابر با کشورهای ناتو هستند.
قراردادهای تسلیحاتی با هند و اندونزی نه تنها در آلمان مشمول تایید می شوند، بلکه به دلیل مسائل حقوق بشری بدون مناقشه نیز نیستند. در هند نیز این مسئله وجود دارد که این کشور با همسایه خود پاکستان در نوعی بحران دائمی است. مناقشه بر سر منطقه تقسیم شده کشمیر تاکنون سه بار به جنگ بین دو قدرت هسته ای منجر شده است.
پیستوریوس در هند هر گونه نگرانی درمورد هند را رد کرده و گفت: هند یک دموکراسی است، هرچند با نقاط ضعف.
علاوه بر این، منتقدان چنین معاملاتی احتمالاً میتوانند بپرسند که آیا آلمان مایل است با تأمین تسلیحات در رقابت تسلیحاتی شرکت کند، که در نتیجه قدرت رو به رشد چین آشکار میشود.
وزیر دفاع آلمان در عین حال این مسئله را کتمان نکرد که دخالت برلین در آسیا نیز واکنشی به رفتار چین است. از یک سو، به گفته وی، آلمان باید وابستگی اقتصادی خود به چین را کاهش دهد . پیستوریوس گفت: نکته دیگر تعمیق همکاری با اندونزی و هند است تا آنها را در یک پایه جدید و قوی تر قرار دهیم و در عین حال مراقب شرکای جدید باشیم.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده یک فروند ناوچه دیگر نیز سال آینده به منطقه ارسال خواهد شد. از جمله، انتظار می رود که این ناوچه در بندر گوا سفر کرده و در مانورهایی با هند شرکت کند. پیستوریوس گفت: تسهیل صادرات تسلیحات به این منطقه گام بعدی منطقی است. وزیر دفاع آلمان گفت: حتی اگر این با سیاست دهههای گذشته همخوانی نداشته باشد این بحثی است که باید در آلمان انجام شود.
همکاری بیشتر تسلیحاتی با هند همچنین از نظر اقتصادی برای آلمان جالب خواهد بود. بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، هند بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان است. در سال 2022، این کشور با 81.4 میلیارد دلار، چهارمین هزینه نظامی بالا در جهان را داشت. هند به دلیل تنش ها در مرز هند و چین در هیمالیا و همچنین به دلیل افزایش قدرت دریایی چین در اقیانوس هند تحت فشار است. با این حال، تاکنون آلمان نقشی فرعی به عنوان تامین کننده تسلیحات برای نیروهای مسلح هند داشته است.
برای آلمان، این روند ممکن است تلاشی برای رهایی بیشتر هند از وابستگی خود به تجهیزات تسلیحاتی روسیه باشد . بر اساس گزارش سیپری این کشور در سال های اخیر حدود 45 درصد تسلیحات خود را از روسیه وارد کرده است. این به طور قابل توجهی کمتر از چند سال پیش است. با این حال، هند همچنین غرب را متهم به مسئول بودن در وابسته شدن این شبه قاره به تجهیزات تسلیحاتی روسیه می کند. به عنوان مثال، پس از آزمایش تسلیحات هسته ای هند در سال 1998، ایالات متحده و سایر کشورها تحریم هایی را برای چندین سال اعمال کردند که فروش فناوری پیشرفته به هند را محدود کرد.
پیستوریوس در سفر به هند همچنین گفت که آلمان که یکی از بزرگترین شرکای تجاری هند است، اکنون باید بازی خود را افزایش دهد. امید این است که تجارت زیردریایی بتواند گام مهمی در این امر باشد.
اعتراض شهروندان آلمانی علیه برگزاری رزمایش هوایی ناتوحمایت صدر اعظم آلمان از طرح تشدید قواعد پناهندگی اروپا