معاون وزیر جهاد کشاورزی:

تراز صادرات آبزیان تا ۲.۴ میلیارد دلار افزایش می‌یابد

اردبیل- معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات گفت: تراز مثبت تجاری آبزیان تا پایان سال آینده به ۲.۴ میلیارد دلار افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، سید حسین حسینی شامگاه چهارشنبه در نشست با مسئولان جهاد کشاورزی اردبیل اظهار کرد: در سال گذشته تراز تجارت مثبت آبزیان در کشور ۵۲۰ میلیون دلار بود که با هدف‌گذاری‌های انجام شده، سعی داریم این رقم را ارتقا دهیم.

وی تصریح کرد: سهم استان اردبیل از این رقم کمتر از ۲.۶ دهم میلیون دلار بوده که یک سهم ناچیزی به حساب می‌آید و ما تلاش خواهیم کرد تا در برنامه چهار ساله ظرفیت تولید آبزیان را در این استان تا ۲۰ هزار تن افزایش دهیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات فرمایشات مقام معظم رهبری را در پیش‌بینی تأمین امنیت و ارتقای امنیت غذایی به عنوان چالش پیش روی جامعه بشری یادآور شد و گفت: ما باید با برنامه‌ریزی درست در مسیر خودکفایی کشور در تولید محصولات غذایی حرکت کنیم که جهادگران اصلی در این مسیر تولیدکنندگان بخش کشاورزی در حوزه‌های مختلف است.

حسینی تنها راه حل مشکلات کشور را وجود تفکر جهادی اعلام کرد و افزود: در یک سال گذشته و با شروع بحران جنگ اکراین و روسیه تأمین گندم، نهاده‌های دامی و مواد اولیه روغن با مشکلاتی روبه‌رو شد و در کنار آن تشدید تحریم‌های ظالمانه شرایط متفاوتی را برای ایرانی‌ها رقم زده است.

وی از ارز ترجیحی به عنوان غده لاعلاج در اقتصاد کشور یاد کرد و ادامه داد: دولت سیزدهم جراحی دقیق این غده را از بدنه اقتصاد خارج کرد تا به تدریج اصلاح فرآیندها و بهبود شرایط اقتصادی را شاهد باشیم.

حسینی فعالیت‌های یک ساله دولت سیزدهم را در پایداری امنیت غذایی از اصلاح بذر گرفته تا فرآوری محصولات یادآور شد و خاطرنشان کرد: در همه این حوزه‌ها اقدامات و فعالیت‌های خوبی آغاز شده که امیدواریم با نگاه رفع فقر این برنامه‌ریزی‌ها به ثمر بنشیند.

وی ضرورت توسعه و ترویج طبخ و پخت انواع آبزیان را یادآور شد و اضافه کرد: باید ذهنیت لاکچری بودن ماهی از اذهان پاک شود و مردم به راحتی به این مواد پروتئینی ارزشمند دسترسی داشته باشند.

حسینی میانگین سرانه مصرف آبزیان را در دنیا ۲۴ کیلوگرم و در کشور ۱۳.۸ دهم کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این رقم در این میانگین مصرف در استان اردبیل ۱۱.۹ دهم کیلوگرم است.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در کنار ورود ماهی به سر سفره مردم از ظرفیت پرورش ماهیان زینتی نیز می‌توان در ایجاد سرگرمی بیشتر برای گروه‌های سنی مختلف استفاده کرد.

حسینی تصریح کرد: مردم بهتر است به جای نگهداری حیواناتی که شرعا جایز نبوده و مشکل بهداشتی دارند، می‌توانند با پرورش ماهیان زینتی هم درآمدزایی کرده و هم این تفریح سالم را برای خود برگزینند.

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات گفت: مدل احیای پرورش ماهیان زینتی باید بر اساس زنجیره ارزش باشد تا ما از ظرفیت‌های مغفول و بر زمین مانده در تولید و عرضه آبزیان استفاده کنیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار