تدوین سند چشم‌انداز تولید نوشت‌افزار ایرانی/ موانع صادرات برداشته می‌شود؟

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران از تدوین سند چشم‌انداز تولید نوشت‌افزار خبر داد و گفت: سعی شده در این سند مشکلات و موانع تولید بررسی شود.
- اخبار فرهنگی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از ابتدای دهه 90 حرکتی در کشور به منظور تولید نوشت‌افزار شکل گرفت. در شرایطی که 90 درصد نیاز بازار را اقلام وارداتی با طرح‌های غربی تأمین می‌کرد، اجرای ایده تولید نوشت‌افزار ایرانی با طرح‌های ایرانی و اسلامی کمی دور از ذهن به نظر می‌رسید؛ چرا که از یک سو فعالیت در این حوزه با توجه به تأکید واردات و از سوی دیگر، ناآشنایی خانواده‌ها با اقلام ایرانی با طرح‌های بومی کار را سخت می‌کرد. نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در حالی کار خود را آغاز کرد که حتی برخی از فعالان فرهنگی جبهه انقلاب نیز نسبت به نتیجه دادن آن مردد بودند. 

حالا پس از گذشت بیش از یک دهه از آغاز این حرکت، نوشت‌افزار ایرانی قریب به نیمی از بازار را در دست دارد. کار با فعالیت دو برند آغاز شد، اما پس از مدتی با ارتقای کیفیت محصولات، تنوع‌بخشی در طرح، ورود به عرصه‌هایی که هیچ‌گاه تولید در آنها صورت نگرفته بود و ارائه محصولات جدید بیش از 100 تولیدکننده و برند در این حوزه فعالیت می‌کنند.

حالا قرار است پس از تجربه یک دهه فعالیت در این حوزه، از سند چشم‌انداز تولید نوشت‌افزار ایرانی رونمایی شود. احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران،  در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به تصمیم گفت: سال گذشته پیامی از رهبر معظم انقلاب در حمایت از جریان نوشت‌افزار ایرانی منتشر شد. رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر همواره حامی تولیدکنندگان بودند و همه را به سمت حرکت در مسیر تولید تشویق کرده‌اند. پیرو این پیام، امسال شورای سیاست‌گذاری نوشت‌افزار ایرانی در وزارت صنعت و معدن تشکیل شد. از وزارتخانه‌های ارشاد و صمت نمایندگانی در این شورا حضور دارند.

نامه فعالان نوشت‌افزار ایرانی به رهبر معظم انقلاب

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران به جزئیات بیشتری از سند چشم‌انداز تولید نوشت‌افزار اشاره و اضافه کرد: سعی شده است در این سند موانع و مشکلات تولیدکنندگان دیده و راه‌های برون‌رفت از این مشکلات بررسی شود. از جمله این موارد صادرات محصولات نوشت‌افزار به ویژه دفتر مشق است. اگر قرار است بر مبنای ارز آزاد کاغذ به کشور وارد شود، چرا باید از صادرات تولیداتی چون دفتر مشق جلوگیری شود؟ بنابراین تلاش شده تا نقطه نظرات تولیدکنندگان، موانعی که آنها در مسیر تولید پیش رو دارند،‌ بررسی شود.

وی با بیان اینکه قرار است روزی را به نام روز نوشت‌افزار ایرانی در تقویم ثبت شود، ادامه داد: بناست در روز 10 اسفندماه سال جاری، همایشی با محوریت نوشت‌افزار ایرانی برگزار و توانمندی‌های این حوزه به نمایش گذاشته شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار