به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که بحران سوخت در لبنان موجب شده این کشور تا آستانه فرورفتن در تاریکی کامل پیش برود، بانک جهانی هنوز تصمیم خود را درباره پرونده پرداخت وام به لبنان برای تامین بودجه مالی واردات گاز و برق از مصر و اردن اعلام نکرده است.
به گزارش ایران اکونا به نقل از الاخبار، طی چند روز گذشته «نجیب میقاتی» نخستوزیر مکلف به تشکیل دولت لبنان و «ولید فیاض» وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور این کشور جلساتی با مسئولان بانک جهانی داشتند اما هیچ یک از آنها به نتیجه نرسید و مسئولان این بانک درباره چشمانداز خود برای پرداخت وام به طرف لبنانی سکوت کردهاند.
به گفته منابع آگاه از فضای این نشستها بانک جهانی اعلام کرده که تصمیم برای پرداخت وام به لبنان را به نشستهای ماههای آینده موکول میکند. مسئولان بانک جهانی میگویند که لبنان با وجود حفظ خطوط گاز و برق و تکمیل قراردادها با اردن و مصر، در مورد این پرونده جدی نیست.
طی ماه گذشته وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان از امضای قرارداد نهایی با طرف مصری برای دریافت گاز خبر داده و اعلام کرده بود که سازوکار انتقال آن به لبنان فراهم شده است. اما منابع وزارت انرژی لبنان اعلام کردند، «دوروتی شیا» سفیر ایالات متحده در بیروت به ولید فیاض گفته است که واشنگتن توافقنامه گازی امضا شده لبنان با مصر را به لحاظ حقوقی بررسی خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که شرکتها و موسسات مربوطه در این قرارداد در فهرست تحریمهای آمریکا قرار ندارند.
وعدههای سرخرمن آمریکا چگونه لبنانیها را ناامید کرد؟/ بیروت به سمت شرق گرایش پیدا میکند؟انتقاد شرکت برق لبنان از تعلل نجیب میقاتی برای واردات سوخت از ایرانوزیر انرژی لبنان: واردات سوخت از ایران کمک زیادی به ما برای عبور از این مرحله سخت میکنداین درحالی است که منابع مسئول لبنانی گزارش دادند، این درخواست آمریکا از دولت بیروت بر خلاف آن چیزی است که قبلا با آمریکا توافق شده و قرار بود لبنان ابتدا به بودجه مالی انتقال گاز مصر به لبنان دست پیدا کرده و سپس دست به اصلاحات بزند.
بر همین اساس ناظران بر این باورند که آمریکا همچنان درحال بازی و مانور دادن روی پرونده گاز و برق لبنان بوده و جدیتی در این زمینه ندارد؛ آن هم در شرایطی که بحران برق در فصل تابستان ملت لبنان را به ستوه آورده و آنها همزمان نگران بحران سوخت در فصل سرما نیز هستند.
مشکل دیگر در زمینه واردات انرژی به لبنان مربوط به موافقت بانک جهانی برای تامین بودجه مالی پروژه گاز و برق لبنان است. در واقع تاییدیه بانک جهانی در این زمینه ضمانتی است که اردن و مصر منتظر آن هستند و تاکنون دریافت نکردهاند.
با توجه به این موارد، درحالی که قرار بود گاز مصر از هفتههای ابتدایی سال 2022 به لبنان منتقل شود، این پروژه تا زمان نامشخصی به تعویق افتاده و آمریکا همزمان که وعده انتقال انرژی از مصر و اردن را به لبنان داده، در این روند صراحتا مانعتراشی میکند.