به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، عبدالرضا مصری در مراسم تجلیل از صادکنندگان برتر استان که امروز در اتاق بازرگانی برگزار شد اظهار داشت: 11 سال پیش تقویم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تدوین شد اما چنانچه نسخه اقتصاد مقاومتی برای یک سرطان اقتصادی تدوین و به آن عمل میشد بدترین سرطان اقتصادی را هم معالجه میکرد اما ما به این نسخه شفابخش عمل نکردیم.
وی عنوان کرد: تأمین شرایط و فراهم سازی تمامی امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی، محور قرار دادن رشد بهرهوری و اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمدسازی نیروی کار و ایجاد بستر رقابت بین منابع و حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده از سیاستهای مقام معظم رهبری است.
مصری گفت: حمایتهای همه جانبه و هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و ناخالص ارزآوری مثبت از طریق تسهیل مقررات و گسترش مشوقات صادراتی امکان پذیر است که البته مشوقات حذف شده و مقررات نیز تسهیلگر نبوده است.
وی با اشاره به ضرورت تشویق سرمایه گذار خارجی برای صادرات به عنوان سیاستهای اقتصاد مقاومتی افزود: میتوانستیم در این مقوله موفق باشیم و سرمایهگذار خارجی جذب کنیم که در این صورت ارزش افزوده به کشور برمیگشت.
مصری بیان کرد: برنامهریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل دهی بازارچههای جدید و تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به ویژه کشورهای منطقه، استفاده از ساز و کار مبادلات برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز، ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازارهای هدف، شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات و فعالیتها و زمینههای فسادزا در حوزه های پولی اداری تنها چند فراز از سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری بود.
وی با اشاره به اینکه امروز ما اقدامی غیر از این سیاستها را انجام میدهیم و گاهی مغایر هم است گفت: یک کارگر برای یک کارفرما حداقل سالانه 200 میلیون تومان هزینه دارد و چنانچه فردی کارآفرینی کند در واقع به جمهوری اسلامی کمک کرده و وظیفه حاکمیت را انجام داده اما تولیدکننده و صادرکننده به این میزان در دستگاههای اجرایی جایگاه ندارد.
مصری با بیان اینکه براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی راه نجات اقتصاد ما تنها تولید است گفت: برای اشتغالزایی نیز غیر از تولید راهی وجود ندارد زیرا ادارات ما جایی برای به کارگیری نیرو ندارند و به هر میزان تعداد ادارات افزایش یابد کارایی کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه ما باید در این جایگاهها قدرشناس و تسهیلگر باشیم افزود: من تولید را عدم وابستگی میدانم و چنانچه تولیدکنندگان تلاش نکرده بودند ما این ارزها را برای تداوم تولید نداشتیم.
مصری با بیان اینکه امروز بالاترین افتخار ما این است بیشترین تولید را در صنعت فولاد، لوازم بهداشتی و کاشی و سرامیک داریم عنوان کرد: پنج درصد قدرشناسی از تولیدکنندگان تحقق نیافته و غیر از مقام معظم رهبری که قدرشناس تولید و کارآفرین است هیچکدام قدر و جایگاه این معنا را متوجه نشدیم که اگر شده بودیم همه کارها در این راستا تعطیل شده بود.
وی گفت: گاهی فردی تخلفی انجام میدهد و سبب تضرر همه میشود و به طور نمونه با عملکرد چای دبش نظر همه مسئولان بر میگردد و به بقیه لطمه میزنند؛ ما نیاز به واردات و صادرات داریم اما باید صحه و ناصحه تشخیص داده شود و با همه به یک شکل رفتار نشود.
مصری با اشاره به اینکه 100 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای پالایشگاه آناهیتا اختصاص یافت که طی جلسات متعدد به نتیجه رسید عنوان کرد: مملکت پذیرفته این فراوری باید در داخل انجام شود در حالی که در دولت گذشته اعتقادی به فراوری نفت در داخل کشور نبود و به صراحت میگفتند ما باید در شورهای دیگر پالایشگاه احداث کنیم و نفت را در آنجا پالایش کنیم و لذا پالایشگاه آناهیتا خوابید.
وی افزود: امروز ما بنزین را وارد میکنیم و این برای کشوری که صنعت نفت آن 100 سال قدمت دارد، ننگ است و ارزی که برای آن تلاش میشود صرف خریدن بنزین میشود و یک پنجاهم قیمت هم تحویل مصرف کننده میدهیم.