به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه به وزارت دفاع این کشور دستور داد تا مشارکت در توافق غلات را از سر بگیرد. سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز یادآور شد که به مسکو تضمینهای کافی در چارچوب این توافقنامه داده شده و به ویژه، اوکراین، اطمینان داد که کریدور بشردوستانه تنها برای هدف مورد نظر در این طرح استفاده خواهد شد.
پوتین در نشست خود با اعضای دائم شورای امنیت روسیه نیز توضیح داد که کییف از این کریدور برای حمله به ناوگان دریای سیاه استفاده کرده بود، بنابراین روسیه مشارکت خود در این توافق را به حالت تعلیق درآورد و از طرف اوکراینی خواست تضمینهایی را ارائه دهد که در آینده چنین حوادثی دیگر رخ نخواهد داد. به گفته وی، در این رابطه ترکیه میانجیگری در خصوص شفاف سازی اوضاع را بر عهده داشت.
رئیس جمهوری روسیه در عین حال تاکید کرد که مسکو این حق را برای خود قائل است که در صورت نقض تضمینهای امنیتی از سوی کییف، از این توافقات خارج شود. وی یادآور شد که اگر این اتفاق بیفتد، روسیه تمام حجمی غلاتی که تاکنون از خاک اوکراین خارج داده شده است را به صورت رایگان، به فقیرترین کشورهای تحویل خواهد داد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه نیز گفت که روسیه مشارکت خود در توافق غلات را از سر گرفته، زیرا از مقامات اوکراینی تضمین لازم برای ایمنی کریدور غلات را دریافت شده است.
در همین رابطه، استفان دوجاریک، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل شب گذشته، چهارشنبه در جمع خبرنگاران با استقبال از مشارکت مجدد روسیه در توافق غلات، گفت که این سازمان بسیار امیدوار است که این طرح بشردوستانه ادامه پیدا کرده و به طور کامل اجرا شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و پنجاه و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه روسیه درباره تحقیقات پیرامون آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا را تصویب نکرد
اواخر شب گذشته، چهارشنبه مشخص شد که شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره تحقیقات پیرامون آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین را تایید نکرد.
گزارش ها حاکی از آن است که فقط روسیه و چین به این قطعنامه رای مثبت دادند، در حالی که ایالات متحده، انگلیس و فرانسه با آن مخالفت کرده و 9 کشور عضو غیردائم نیز به این سند رای ممتنع دادند.
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل در سخنرانی خود در این نشست گفت: ما هنوز سؤالاتی از ایالات متحده و اوکراین داریم. مواردی که به شکایت ما پیوست شده و لازم است تا برای آنها توضیحاتی داده شود.
این دیپلمات تاکید کرد که طرف روسی "بسیار ناامید شده است که امروز شورای امنیت نتوانست مکانیسم پیش بینی شده در ماده 6 کنوانسیون منع استفاده از تسلیحات شیمیایی را فعال کند" که طبق آن "هر یک از کشورهای عضو کنوانسیون متعهد است در هر تحقیقی که ممکن است توسط شورای امنیت، مطابق با مفاد منشور سازمان ملل و بر اساس شکایت دریافت شده از سوی کشورها انجام شود همکاری کند.
وی افزود که کشورهای غربی "منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی را تنها زمانی که خود به آن نیاز دارند به خاطر می آورند."
روسیه شب گذشته قطعنامهای را برای بررسی موضوع وجود آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در خاک اوکراین در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته بود.
پولیانسکی: غرب از تشکیل کمیسیون تحقیقات درباره فعالیت بیولوژیکی در اوکراین هراس دارد
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت یادآور شد که کشورهای غربی از ایجاد کمیسیونی در شورای امنیت سازمان ملل منظور انجام تحقیقات درباره فعالیتهای آزمایشگاه های بیولوژیکی-نظامی آمریکایی در خاک اوکراین میترسند.
پولیانسکی گفت: «بدیهی شد که کشورهای غربی به سادگی از ایجاد چنین کمیسیونی می ترسند که موارد مشکوک ارسال شده توسط روسیه را بررسی کرده و تحقیقاتی را در مورد آنها انجام دهد، همانطور که در کنوانسیون منع استفاده از تسلیحات شیمیایی ارائه شده است.»
پولیانسکی این نگرانی را به تلاش غرب برای تصمیم گیری یک جانبه برای کل جامعه بین المللی مرتبط دانست.
چین درخواست روسیه در خصوص آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا را مستحق پاسخ خواند
گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم جمهوری خلق چین در سازمان ملل متحد در نشست شب گذشته شورای امنیت اعلام کرد که سئوالات مطرح شده از سوی روسیه درباره آزمایشگاههای بیولوژیکی ایالات متحده آمریکا در خاک اوکراین مستحق توجه جامعه بین المللی و تلاش برای یافتن پاسخهای مناسب در این زمینه است.
این دیپلمات یادآور شد که در یک نشست مشورتی در ماه سپتامبر "به شکایت روسیه در این زمینه پاسخ کاملی داده نشد"، بنابراین طرف روسی شکایات خود را به شورای امنیت ارسال کرد. وی در پایان با انتقاد از برخورد کشورهای غربی با این موضوع، گفت: این اقدام روسیه کاملاً معقول و مشروع است و نباید جلوی چنین اقدامی را گرفت.
اردوغان از زلنسکی خواست تا تلاش برای پایان دادن به درگیری را تشدید کند
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت وگوی تلفنی داشت که در جریان آن درگیری نظامی کنونی بین روسیه و اوکراین و راه های حل این مناقشه را مورد بحث و تبادل نظر طرفین قرار گرفت.
طبق این اطلاعات، اردوغان از تصمیم مشترک برای ادامه طرح صادرات غلات ابراز خرسندی کرد، برای اینکه به گفته وی، صادرات محصولات کشاورزی و غذایی از اوکراین و روسیه برای کل جهان اهمیت تعیین کنندهای دارد. در همین راستا، رئیس جمهور ترکیه بر اهمیت تداوم توافقات استانبول برای تامین غلات تاکید کرد.
اردوغان همچنین تاکید کرد که باید تلاشهای دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیریهای نظامی کنونی، بر اساس احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین را به طور کامل بازگرداند، تشدید شود.
زلنسکی: مذاکره با روسیه تنها زمانی ممکن است که این کشور به پرزهای سال 1991 عقب نشینی کند
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه در مصاحبه اختصاصی با تلویزیون چک اعلام کرد که کییف باید روابط "بسیار واقع بینانهای" با مسکو برقرار کند.
وی در این مصاحبه افزود: اگر روسیه نمیخواهد دونباس و کریمه را بازگرداند، این بدان معناست که جنگ پایان نیافته است.
زلنسکی تاکید کرد صحبت در مورد مذاکره و سازش با روسیه تنها زمانی ممکن خواهد شد که این کشور به پشت مرزهای سال 1991 اوکراین عقب نشینی کرده باشد.
تحولات اوکراین| استقبال دبیر کل سازمان ملل از بازگشت روسیه به توافق غلاتتحولات اوکراین| روسیه: علت خروج از توافقنامه غلات، اقدامات تحریکآمیز کییف استتحولات اوکراین| کارشناسان آژانس اطلاعات روسیه امکان ساخت «بمب کثیف» توسط کییف را بررسی میکنندگفتگوی اردوغان و پوتین درباره ورود محصولات کشاورزی روسیه به بازار جهانی
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در جریان مذاکراتی تلفنی در خصوص صادرات محصولات کشاورزی روسیه به بازارهای جهانی گفتگو کردند.
اردوغان خود در این باره به خبرنگاران گفت: ما پیشنهاد دادیم که یک کریدور برای صادرت محصولات کشاورزی وکود از روسیه باز کنیم. طرف روسی نیز تاکید کرد که قبل از هر چیز لازم است غلات به کشورهای فقیری مانند جیبوتی، سومالی و سودان تحویل داده شود.
اردوغان یادآور شد که خوشبختانه همه طرفین رویکرد مثبتی در حل و فصل مشکلات بوجود آمده پیرامون اجرای توافق غلات نشان دادند و این توافقات احیا شد.
اردوغان گفت که در جریان مذاکراتش با ولادیمیر پوتین، قیمت نفت نیز مورد بحث قرار گرفته است.
در همین رابطه، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه بار دیگر تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند و در جریان آن آخرین تحولات پیرامون مشکلات بوجود آمده در اجرای «کریدور غلات» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نبنزیا: تحریمهای آمریکا چالشی برای کل نظام روابط بین الملل است
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته چهارشنبه اعلام کرد که سیاست اعمال تحریمهای آمریکا علیه سایر کشورها، کل نظام روابط بین الملل را به یک چالش جدی کشانده است.
به گفته وی، واشنگتن همواره در تلاش است تا از تحریمهای یکجانبه غیرقانونی به عنوان ابزاری برای وادار کردن مخالفانش به انجام درخواست های خود استفاده کند. وی تاکید کرد که کوبا، نمونه بارز شرارت چنین سیاستی است.
نبنزیا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره پیش نویس قطعنامه مربوط به رفع تحریم کوبا از سوی آمریکا گفت: «ما این برخوردی غیرقانونی را چیزی جز به چالش کشیدن کل نظام روابط بینالملل، تضعیف پایههای ثبات جهانی و منطقهای، و تلاش برای تصویب محدودیتها بهعنوان هنجار ارتباطات بینالمللی نمیدانیم».
این دیپلمات روس یادآور شد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل باید به این موضوع توجهی ویژه داشته باشد. نبنزیا تاکید کرد که روسیه به طور مداوم با اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه کوبا مخالفت کرده و خواهد کرد.
وی در پایان گفت: «روسیه همراه با اکثریت قاطع اعضای جامعه جهانی، مانند گذشته، قاطعانه و پیوسته از رفع فوری محاصره نامشروع کوبا حمایت میکند».
حدود 45 درصد از سیستم انرژی اوکراین آسیب دیده است
الکساندر خارچینکو، مدیر مرکز تحقیقات انرژی اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که در نتیجه حملات هوایی روسیه 35 الی 45 درصد از تجهیزات سیستم انرژی اوکراین آسیب دیده است.
وی یادآور شد، تلاش می شود تا تاسیسات آسیب دیده به سرعت بازسازی شوند. خارچنکو گفت که حملات عمدتاً به پست های ترانسفورماتور وارد شده که این امر انتقال برق به مصرف کنندگان در مناطق مختلف کشور را پیچیده کرده است.
پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز تایید کرده بود که در نتیجه حملات هوایی روسیه، 30 تا 40 درصد زیرساختارهای انرژی این کشور آسیب دیده است.