به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رهبران کشورهای عضو گروه 7 در خصوص افزایش فشارهای اقتصادی بر روسیه به توافق رسیدند. شب گذشته، دوشنبه، گروه هفت با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این کشورها در جریان نشست سران خود که در قالب یک کنفرانس ویدئویی برگزار شد، تصمیم گرفتند حمایت خود از اعمال فشارهای اقتصادی بر روسیه را افزایش دهند.
در این سند آمده است: ما همچنان نسبت به اقدامات هماهنگ بی سابقه تحریمی خود علیه روسیه متعهد هستیم. ما اعمال فشارهای اقتصادی بر روسیه و کسانی که از اقدامات محدودکننده ما طفره رفته و آن را تضعیف می کنند، را حفظ کرده و افزایش خواهیم داد.»
علاوه بر این، در این بیانیه به تعهدات کشورهای گروه G7 "برای ادامه حمایت از کشورهای آسیب پذیری که به طور جدی از پیامدهای بحران اوکراین در زمینه امنیت غذایی و انرژی رنج می برند" اشاره شده است. همچنین، این کشورها مصمم به ادامه کمک به اوکراین به منظوربازسازی زیرساختارهای حیاتی انرژی و آب این کشور هستند.
این در حالی است که وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نشست خود در بروکسل بر سر بسته نهم تحریم ها علیه روسیه به توافق نرسیدند.
جوزپ بورل، رئیس سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما در مورد بسته نهم تحریمها صحبت کردیم، اما تصمیم در این زمینه بعداً گرفته خواهد شد. ما امیدواریم تا پایان هفته بر سر آنها به توافق برسیم.»
بورل در عین حال یادآور شد که نسبت به اثربخشی تحریمها اطمینان دارد و تحریمها، به گفته وی، «کارآمد هستند و توانایی روسیه برای تولید تسلیحات نظامی جدید را به شدت تضعیف خواهند کرد».
این مقام اروپایی پیش از نشست وزیران اتحادیه اروپا نیز گفته بود که بسته نهم تحریم ها علیه روسیه هنوز آماده نیست و بحث پیرامون آنها طولانی و دشوار خواهد بود.
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان به نوبه خود گفت که این کشور با اعمال بسته نهم محدودیت های اتحادیه اروپا علیه روسیه در عرصه انرژی هسته ای و بخش انرژی مخالفت کرده است.
این در حالی است که پیش از این، کشورهای حوزه دریای بالتیک اعلام کردند که قصد دارند اعمال فشار تحریمها بر روسیه، علیرغم اینکه تاکنون هم از پیامدهای این سیاست متحمل خسارات قابل توجهی شدهاند، را حفظ کنند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، تصمیم اتحادیه اروپا برای ضربه زدن به اقتصاد روسیه را سیاست اعمال فشار خواند. به گفته وی، بسیاری از کشورها این واقعیت که محدودیت ها اقتصاد روسیه را بی ثبات نکرده را درک می کنند، در حالی که این اقدامات تنبیهی "به میزان قابل توجهی بی ثباتی اقتصادی را به ویژه برای اقتصاد اروپا" به ارمغان خواهد آورد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و نود و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
حمایت کشورهای گروه 7 از آژانس در ایجاد یک منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا
کشورهای گروه هفت (G7) از تلاشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) برای ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا حمایت میکنند. این موضوع در بیانیه مشترک منتشره از سوی رهبران گروه 7 پس از نشست آنها بیان شده است.
همانطور که در این سند ذکر شده است، رهبران کشورهای G7 به شدت اقدامات روسیه در رابطه با نیروگاه هستهای زاپروژیا را محکوم می کنند.
علاوه بر این، رهبران G7 همچنان متعهد به کمک به اوکراین در مرمت، بازسازی و حفاظت از زیرساخت های حیاتی انرژی و آب خود هستند.
پیش از این، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی،گفته بود که ایجاد یک منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا این اصل را مورد تاکید قرار خواهد داد که نمی توان به طرف این تاسیسات یا از آن به خارج شلیک کرد. البته به عقیده وی، به نوبه خود، کسانی که چنین اقداماتی را انجام می دهند "دقیقا می دانند که چه کاری انجام می دهند."
او معتقد است که با کمک آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک نهاد فنی می توان به این مهم دست یافت.
گفتگوی گروسی با نخست وزیر اوکراین درباره امنیت نیروگاههای هستهای این کشور
رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین دیدار و با وی درباره مسائل ایمنی «در تمامی نیروگاههای هستهای اوکراین» گفتگو کرد.
گروسی بامداد امروز، سهشنبه، در توییتر خود در این باره نوشت: «من ملاقات بسیار خوبی با دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین داشتم... ما توافق کردیم که مأموریتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای اطمینان از ایمنی در تمام نیروگاههای هستهای اوکراین انجام شود».
وی افزود که تلاش برای ایجاد یک منطقه امن در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا همچنان ادامه خواهد داشت. به عقیده گروسی، با کمک آژانس بین المللی انرژی اتمی این هدف تحقق خواهد یافت.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر بسته نهم تحریمها علیه روسیه به توافق نرسیدند
در نشست شورای اتحادیه اروپا، وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا بر سر بسته نهم تحریم ها علیه روسیه به توافق نرسیدند. این موضوع شب گذشته توسط جوزپ بورل، رئیس سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تایید شد.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما در مورد بسته نهم تحریمها صحبت کردیم، اما تصمیم بعداً خواهد بود. ما امیدواریم تا پایان هفته بر سر آنها به توافق برسیم.»
در عین حال، بورل یادآور شد که به اثربخشی تحریمها اطمینان دارد، تحریمهایی که به گفته وی، «کارآمد هستند و توانایی روسیه برای تولید تسلیحات نظامی جدید را به شدت تضعیف خواهند کرد». وی همچنین گفت که اطلاعات مربوطه را به دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین منتقل کرده است.
رئیس دیپلماسی اروپایی همچنین "حملات غیرانسانی" گسترده روسیه به زیرساختارهای انرژی اوکراین را محکوم کرد. به گفته وی، تنها در اودسا حدود 1.5 میلیون نفر اکنون بدون برق هستند.
پیش از این کمیته نمایندگان دائم اتحادیه اروپا نیز گزارش داده بود که وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا نتوانستند در نشست بروکسل بر سر بسته نهم تحریم روسیه به توافق برسند. این پیش نویس برای بررسی توسط نمایندگان دائمی بازگردانده شد.
بسته جدید تحریمهای ضدروسی اتحادیه اروپا بر بخش انرژی آن تأثیری نخواهد گذاشت
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که بسته نهم تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه تأثیری بر انرژی هستهای و بخش انرژی نخواهد داشت.
سییارتو در گفتگو با خبرنگاران مجارستانی گفت: با توجه به وضعیت فعلی، اقدامات تحریمی که بر بخش انرژی روسیه تأثیر بگذارد در بسته نهم تحریم ها گنجانده نشده است. ما همچنین موفق شدیم اطمینان حاصل کنیم که انرژی هستهای نیز بخشی از بسته تحریمها نخواهد بود.
روز دوشنبه گزارش ایران اکونا به نقل از شده بود که وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در نشست بروکسل نتوانستند بر سر بسته نهم تحریم ها علیه روسیه به توافق برسند. این پیش نویس برای بررسی به نشست نمایندگان دائمی کشورها بازگردانده شد.
پیش از این جوزپ بورل، رئیس سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش از آغاز نشست سران شورای اتحادیه اروپا نیز فاش کرده بود که بسته نهم تحریم ها علیه روسیه هنوز آماده نشده و اختلافاتی بین کشورها وجود دارد.
سخنگوی پنتاگون: آمریکا به بررسی سطح حضور نظامی در اوکراین خواهد پرداخت
یک مقام ارشد پنتاگون بامداد امروز، سه شنبه اعلام کرد که ایالات متحده به بررسی سطح حضور نظامی خود در اوکراین خواهد پرداخت. این مقام وزارت دفاع آمریکا به خبرنگاران گفت: آنچه می توانم به شما بگویم این است که ما به بررسی سطح حضور خود در اوکراین ادامه خواهیم داد.
وی به این مسئله اشاره نکرد که آیا واشنگتن تعداد نیروهای خود در اوکراین را افزایش یا کاهش خواهد داد. او به دلیل نگرانی های امنیتی از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرد.
پیش از این، شبکه ان.بی.سی به نقل از سه مقام آمریکایی که نامشان فاش نشده بود، گزارش داد که ایالات متحده می خواهد حضور نظامی خود در اوکراین را به منظور افزایش کنترل بر محموله های تسلیحات افزایش دهد. طبق اطلاعات این کانال، برای این منظور در حال حاضر دهها نظامی آمریکایی در اوکراین مستقر هستند.
بایدن مدعی شد: آمریکا به اوکراین نیروی نظامی نمیفرستد
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که ایالات متحده نیروهای نظامی خود را به اوکراین نمیفرستد، اما تجهیزات نظامی قابل توجهی در اختیار کییف قرار میدهد.
رئیس کاخ سفید به خبرنگاران گفت: آیا ما به اوکراین نیرو می فرستیم؟ خیر، ولی ما تجهیزات و تسلیحات نظامی را طبق معمول برای آنها ارسال می کنیم. میلیاردها دلار.
این در حالی است که پیش از این، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده گفته بود که مقامات واشنگتن می خواهند مطمئن شوند که ارتش اوکراین متخصصان لازم برای کمک به نیروهای خود در استفاده از سیستم های تسلیحاتی حیاتی، از جمله سامانه های دفاع هوایی و پهپادهای ضد هواپیما را در اختیار خواهد داشت.
تحولات اوکراین| وعده بایدن به زلنسکی برای تقویت سیستم دفاع هوایی اوکراینتحولات اوکراین| بورل: ذخایر نظامی اروپا تخلیه شده استتحولات اوکراین| غرب بدون عجله در انتظار آغاز مذاکرات بین کییف و مسکو استبانک جهانی تا پایان سال 1.7 میلیارد دلار دیگر به اوکراین اختصاص خواهد داد
بانک جهانی در نظر دارد تا پایان سال 2022، یک میلیارد و 700 میلیون دلار به اوکراین اختصاص دهد. این موضوع روز دوشنبه، توسط آنا بجرد، معاون اروپا و آسیای مرکزی بانک جهانی اعلام کرد.
او در یک مصاحبه گفت: "طبق برآورد انجام شده، ما 1.7 میلیارد دلار تا پایان سال 2022 اختصاص خواهیم داد. بقیه بودجه لازم را نیز در اوایل سال آینده تخصیص خواهیم داد."
بجرد همچنین یادآور شد که بیش از 50 درصد از کل کمک های اقتصادی ارائه شده به اوکراین پس از آغاز جنگ در این کشور از طریق بانک جهانی انجام شده است.
در پایان ماه نوامبر، مشخص شد که پارلمان اروپا بسته حمایت مالی کلان جدید برای اوکراین از طرف اتحادیه اروپا به مبلغ 18 میلیارد یورو برای سال 2023 را تصویب کرد. در تاریخ 10 دسامبر، این بسته توسط شورای اتحادیه اروپا تصویب شد. مشخص شد که این وام 10 سال مهلت خواهد داشت.
درخواست کمک لهستان از اتحادیه اروپا در رابطه با افزایش تعداد پناهجویان از اوکراین
آندری دودا، رئیس جمهوری لهستان روز دوشنبه اعلام کرد که در لهستان و آلمان، تعداد پناهندگان از اوکراین افزایش خواهد یافت و مقامات برلین و ورشو مجبور هستند در این رابطه از اتحادیه اروپا درخواست حمایت مالی کنند.
دودا در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه فرانک والتر اشتاین، رئیس جمهوری آلمان گفت: «تعداد پناهندگان در لهستان در هفتهها و ماههای اخیر افزایش یافته است. ما معتقدیم که تعداد آنها اکنون به بیش از 3 میلیون نفر رسیده است.»
وی یادآور شد که برخی از پناهجویان لهستان را یک کشور ترانزیت دانسته و سعی دارند خود را به دیگر کشورهای اروپایی برسانند. به گفته وی، این احتمالاً به معنای افزایش تعداد پناهندگان در آلمان و دیگر کشورهای همسایه خواهد بود. او گفت: آلمان باید انتظار افزایش تعداد پناهندگان اوکراینی را داشته باشد.
در همین راستا، دودا بر لزوم مراجعه ورشو و برلین به جامعه اروپایی به ویژه کمیسیون اروپا با درخواست حمایت مالی ویژه از آنها به عنوان کشورهایی که بیشترین بار را در ارتباط با موضوع پذیرش پناهندگان متحمل می شوند، تاکید کرد.
پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در اواخر ماه نوامبر یادآور شده بود که کشورهای اروپایی باید خود را برای موج جدید پناهندگان اوکراینی آماده کنند. وی به ویژه به نقش رومانی در موضوع پذیرش پناهجویان اشاره کرد. به گفته وی، این کشور بیش از یک و نیم میلیون اوکراینی را پذیرفته است.