به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، حسین شمالی، بعد از ظهر چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در نشست خبری نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته که در محل کتابخانه ملی ایران برگزار شد، گفت: برگزاری نمایشگاه یک فرصت است که مسئولان بیایند و اوضاع صنعت را از نزدیک ببینند.
وی افزود: پیشنهاد بنده برپایی غرفههای تقاضا محور در این نمایشگاه است که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.
شمالی در ادامه گفت: خیلی از انگیزهها در همین نمایشگاهها شکل میگیرد و لازم است به پیشنهاد برپایی غرفههای تقاضا محور توجه شود.
مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو به صادرات دارو اشاره کرد و افزود: ما تلاش کرده ایم در بحث صادرات دارو، از دخالتهای بی مورد جلوگیری کنیم.
وی گفت: رویکرد بنده به تأمین دارو در کشور، این است که باید تجارت دارو را تسهیل کنیم.
شمالی افزود: صادرات دارو، تهدید نیست بلکه میتواند اند به تأمین دارو در کشور کمک کند.
محمد عبده زاده رئیس هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: هفتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته، از ۱۸ تا ۲۰ مهر ۱۴۰۱ در محل مصلای بزرگ امام خمینی برگزار میشود.
وی افزود: تا کنون بیش از ۶۰۰ شرکت دارویی در نمایشگاه حاضر خواهند بود که ۱۶۰ شرکت خارجی هستند.
عبده زاده ادامه داد: امسال نمایشگاه در وسعت ۶۰ هزار مترمربع برپا میشود.
وی افزود: شرکتهای حاضر اعم از تولید کنندگان، صادر کنندگان و…، خواهند بود و بیش از ۳۰ هزار پزشک، داروساز، متخصصین و…، در این نمایشگاه شرکت میکنند.
عبده زاده گفت: نمایشگاه امسال از هر لحاظ دارای رشد است و یکی از اهداف ما، موضوع توسعه و بازسازی صنعت داروسازی کشور است.
وی افزود: تجهیزات شرکتهای داروسازی کشور مستهلک و فرسوده شده که نیاز به بازسازی دارند.
در ادامه، مهدی پیرصالحی عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: روز اول برپایی نمایشگاه، تجلیل از پیشکسوتان حوزه داروسازی را خواهیم داشت. همچنین تورهای بازدید دانشجویان داروسازی از صنعت را خواهیم داشت.
وی افزود: برگزاری مسابقه عکس نظام سلامت را با همکاری نظام پزشکی تهران بزرگ، داریم.
پیرصالحی ادامه داد: نشستهای صنفی و برپایی سمینار تازههای دارویی را در طول برگزاری نمایشگاه خواهیم داشت.
عباس کبریایی زاده عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، گفت: امیدواریم رخداد پیش رو در حوزه داروسازی، باعث رشد و توسعه صنعت شود.
وی با اشاره به شعار سال که تولید و کارآفرینی نامگذاری شده است، افزود: ۹ کارگاه آموزشی را در این نمایشگاه خواهیم داشت. همچنین، انتقال تجربیات از صادرات دارو، یکی دیگر از پنلهای این نمایشگاه خواهد بود.
کبریایی زاده با تاکید بر اینکه دست دولت از صادرات دارو باید کوتاه شود، تصریح کرد: تا جایی که میشود، باید از ورود دولت به صادرات دارو جلوگیری شود.
وی همچنین به طرح دارویاری اشاره کرد و گفت: با توجه به اجرای این طرح، در این نمایشگاه به چالشهای آن خواهیم پرداخت.
کبریایی زاده ادامه داد: نمایشگاه امسال دارای ۲۱ امتیاز بازآموزی برای داروسازان خواهد بود.
سیدموید علویان رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ، نیز به همکاری نظام پزشکی با صنعت داروسازی کشور اشاره کرد و گفت: نظام پزشکی در زمینه مباحث سلامت در جامعه، وظیفه ذاتی برای ورود به این حوزه دارد.
وی افزود: در راستای آموزش جامعه، ورود کرده ایم که محاسن خیلی زیادی دارد.
علویان با عنوان این مطلب که در کنار صنعت داروسازی هستیم، ادامه داد: به زودی اتاق فکر داروسازی را فعال خواهیم کرد که به مباحث آموزشی خواهد پرداخت.
وی افزود: ما از مجربترین افراد در اتاقهای فکر نظام پزشکی استفاده میکنیم.