محمد رضا میرزایی مدیرکل بیمه سلامت مازندران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ساری از حمایت مراکز درمان ناباروری خبر داد و با بیان اینکه مازندران از اولویتهای بیمه سلامت کشور در بحث درمان ناباروری است، اظهار داشت: مازندران و گیلان کمترین نرخ رشد باروری را دارند و افزایش نرخ باروری همکاری نظام سلامت، بیمهها، بانکها و ...را میطلبد تا خدمات در حوزه باروری را افزایش دهیم.
میرزایی بیمه رایگان برای مادران نازا را از دیگر اقدامات و خدمات زوج های نابارور برشمرد و تصریح کرد:پارسال هزینه هزار و 100 زوج نابارور معادل 31 میلیارد ریال پرداخت شد و باید تلاش کنیم تا نرخ باروری افزایش یابد.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران تصریح کرد: 90 درصد تعرفه بیمارستانهای دولتی را تقبل میکنیم و ترغیب جوانان بر فرزندپروری از اولویتهای نظام سلامت است.
وی گفت: 15 تا 20 درصد زوجهای کشور نازا هستند و در مازندران نیز برای حمایت از زوجهای نابارور در سال 1400 تنها یک مرکز ناباروری داشتیم و در سال 1401 این تعداد به 7 مرکز رسید و قرارداد یک مرکز خصوصی مادر در درمان نازایی تا خرداد ماه منعقد میشود.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران همچنین از مهلت بیماران صعب العلاج برای ثبت پرونده خود به منظور دریافت بخشی از هزینه های درمانی خبر داد و با بیان اینکه برنامه های موثر در درمان بیماران صعبالعلاج اجرا می شود اظهار کرد:107نوع بیماری تحت پوشش صندوق صعب العلاج قرارردارند و پارسال از 40 هزار بیمار خاص و نادر در مازندران 10 هزار نفر در سامانه بیماران صعب العلاج نام نویسی کردند.
میرزایی با تاکید بر اینکه 75 درصد این افراد نشان دار شدند و تا سقف پنجاه میلیون تومان هزینه درمانی به بیماران صعب العلاج پرداخت شد خاطرنشان کرد:24میلیارد تومان هزینه درمانی تاکنون به بیماران خاص پرداخت شد.
مدیرکل بیمه سلامت مازندران در ادامه بیان کرد:پرونده 3هزار و 500 بیمار مورد بررسی قرار گرفت و تا 15 خرداد بیماران صعب العلاج فرصت دارند لیستی از هزینه های خود و اسناد دارویی و درمانی را ارائه کنند تا رسیدگی لازم برای پرداخت هزینه های درمانی صورت بگیرد.
زمانیان متخصص نازایی و رئیس بیمارستان دولتی امام خمینی ساری نیز در گردهمایی متخصصان نازایی که ظهر امروز در اداره کل بیمه سلامت مازندران برپا شد با بیان اینکه در 40 سالگی فرزند آوری به زیر 1 درصد می رسد گفت:برای حمایت از زوج های نابارور تا 50 سالگی آی وی اف صورت می گیرد.
زمانیان با بیان اینکه درمان بیماری های زنان و زایمان و بررسی عوامل نازایی بصورت ویژه در مراکز درمانی پیگیری می شود افزود:افزایش آگاهی زنان نیز در افزایش باروری اثرگذار است .
وی با اشاره بر افزایش مصرف الکل و افزایش برخی بیماری ها در زمینه جنسی و اثرات نابجای باروری افزود:در استان مازندران شاهد افزایش موارد ابتلا به سرطان های زنان هستیم .
رئیس بیمارستان امام خمینی ساری بیان کرد:تا حدود 40 درصد در مراکز مختلف زایمان داریم.
شهیدی رئیس مرکز ناباروری حضرت مریم مازندران نیز با بیان اینکه در حدود 20 سال فعالیت در حوزه ناباروری عوامل متعددی را در مرکز درمانی بررسی کردیم تصریح کرد:در مرکز ناباروری امروز از کانادا،استرالیا و غیره حضور می یابند و هزینه های درمان ناباروری در ایران از نقاط دیگر دنیا کمتر است و با مسائل توریستی موجود در ایران گردشگران سلامت آشنا می شوند.
این مسئول با اشاره به ارزان بودن درمان ناباروری و ساخت تجهیزات ناباروری از تولیدات داخل در انتقال جنین خاطرنشان کرد: محصولات ایرانی جوابگوی درمان مشابه خارج بوده و بهتر از استفاده مشابه نمونه خارجی است.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به زحمات جنین شناسان خاطرنشان کرد:مراکز درمانی ناباروری تعداد عمل کمتری دارند و حمایت های مختلف را نیاز دارند.
شهیدی با تاکید بر اینکه هزینه اداره درمان مراکز ناباروری بالاست خاطرنشان کرد:با پشتوانه قوی و با حمایت های پشتیبانی و انجام درمان می توان به نتایج بهتری در خصوص درمان زوج های ناباروری رسید.