بهترین الگوی حضور مردم در اقتصاد کشور تعاونی‌ها هستند

رئیس اتاق تعاون ایران گفت: معتقدیم بهترین الگوی حضور مردم در اقتصاد و همین‌طور بهترین قالب در اقتصاد کشور تعاونی ها هستند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد، بهمن عبداللهی در نشست خبری متولیان بخش تعاون کشور که در مشهد برگزار شد درخصوص گزارش عملکرد تعاون اظهارداشت: تنها بخشی که می‌تواند بسترساز مناسبی برای آحاد مردم در اقتصاد کشور باشد تعاون است و این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است ما نیز در بخش تعاون معتقدیم بهترین الگوی حضور مردم در اقتصاد و همینطور بهترین قالب در اقتصاد کشور تعاونی‌ها هستند.

وی افزود: ضمن بررسی‌ مشکلات و آسیب‌های احتمالی که در این مسیر وجود دارد، بحث‌های مفصلی داشتیم و در نهایت این تبادلات تبدیل به یک میثاق نامه شد که تمام ارکان بخش تعاون در سال جاری در آن لحاظ شده و بهترین فرصت برای توسعه فعالیت‌های بخش تعاون است، هم عهد شدیم که از تمام ظرفیت در بخش تعاون در حوزه‌های مختلف برای تحقق شعار سال بهره‌برداری کنیم و امسال را علاوه بر سال جهش تولید ، سال شکوفایی ظرفیت‌های بخش تعاون نیز می‌دانیم.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون نیز اظهارداشت: صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون بر اساس قانون سیاست‌های کلی اصل 44در سال 1388 شکل گرفت، با فلسفه تضمین پوشش ریسک شرکت‌های تعاونی و کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط که بیشتر تضمین تکمیل کننده پازل تامین مالی تکرار بانک توسعه تعاون و یا سایر بانک‌هایی است که می‌توانند تسهیلات در اختیار شرکت‌های تعاونی قرار دهند.

البرز محمدی گفت: این صندوق در هر صورت طی 14 سال از فعالیتش بیش از 35 هزار میلیارد ریال توانسته تسهیلات به فعالین بخش تعاون و کسب و کارهایی که در واقع در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند اعطا کند.

وی افزود: سال 1402 بالغ بر 729 میلیارد تومان ضمانتنامه صادر کردیم که رشد 97 درصدی از لحاظ مبلغی و رشد 76 درصدی از لحاظ تعداد پرونده ها تجربه کرد، بیش از 42 درصد از ضمانت‌نامه‌هایی که صادر شد در دولت سیزدهم اتفاق افتاد.

بخش تعاون بخش مردم محور اقتصاد است

محمد شیخ حسینی، مدیرعامل بانک توسعه تعاون نیز اظهار داشت:بانک توسعه تعاون به عنوان بانک تخصصی و توسعه حامی بخش تعاون، در کنار تعاونگران و تعاونی‌ها به خصوص تولید کشور همواره سعی کرده در زمینه تامین مالی نقش موثری را در اقتصاد تعاون به عنوان یک اقتصاد مردم  محور ایفا کند.

وی افزود: بیش از 60 درصد کل تسهیلات پرداختی بانک از بدو تاسیس در سال 1388 تاکنون در این دو ساله  مدیریت جدید در بانک توسعه تعاون و در دولت سیزدهم پرداخت شده؛ امسال نیز که سال تعاون است به واسطه شعار سال که در واقع جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و مقام معظم رهبری نیز یکی از زمینه‌های مشارکت مردم را تعاونی‌ها عنوان کردند.

شیخ حسینی عنوان کرد: بخش تعاون در واقع اقتصاد مردم محور است و یکی از بهترین و آسان‌ترین روش‌ها و زمینه‌های مشارکت مردم به خصوص در فعالیت‌های تولیدی در زیر بخش‌های مختلف اقتصاد اعم از صنعت، معدن، کشاورزی دامپروری، مشاغل خانگی، صنایع دستی، شیلات آبزی پروری است، لذا بانک توسعه تعاون در سال 1403 با استعانت از خداوند متعال و با مدد از حضرت ثامن الحجج (ع) ابزارهای مختلف تامین مالی را برای حمایت و توسعه بخش تعاون در نظر گرفته است.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون بیان کرد: امسال یک خط اعتباری خاص 8000 میلیارد تومانی برای حمایت از تعاونی‌های تولیدی و همچنین حمایت از مسکن کارگری در نظر گرفته‌ایم که البته سال‌های قبل هم این خط اعتباری را داشتیم اما امسال تقریباً 180 درصد بیش از تسهیلات دو ساله قبل، تسهیلات مختلف برای طرح‌های اجرایی توسعه ای و سرمایه در گردش تعاونی‌ها در نظر گرفته ایم  و این جدای از منابع داخلی بانک و تسهیلات تکلیفی است که در قالب قراردادهای عاملیت و تفاهم نامه‌ها در ذیل بودجه با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ، وزارت صمت، جهاد کشاورزی میراث فرهنگی گردشگری و صندوق توسعه ملی در حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و طرح‌های تولیدی منتقل می‌کنیم.

شیخ حسینی اضافه کرد: بانک مرکزی و مدیران بخش اقتصادی کشور به این نتیجه رسیدند روش سنتی تأمین مالی که پرداخت تسهیلات به شیوه متعارف است را به تدریج کم کنند و آن هم به واسطه تاثیری که می‌تواند در خلق نقدینگی و در نهایت آثار تورمی داشته باشد، لذا به تدریج بخش تامین مالی سنتی کمرنگ می‌شود و از ابزارهای نوین تامین مالی استفاده می‌شود.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون کشور همچنین یکی ازبرنامه های اصلی بانک توسعه تعاون در سال 1403 را استفاده از ابزارهای تامین مالی نوین برای حمایت از تعاونی‌ها دانست و افزود: یکی از این ابزارها ابزار تامین مالی خرد جمعی است که این ابزار برای اولین بار در شبکه بانکی و در اقتصاد کشور قابلیت دارد و در بانک توسعه تعاون در سال 1401 عملیاتی شد و در سال 1402 تعداد زیادی از دوره‌های اقتصادی را به این روش تامین مالی کردیم و در مجموع بیش از 50 درصد تامین مالی کل شبکه بانکی از طریق خرد جمعی این بانک صورت گرفت.

وی اذعان کرد: بانک به عنوان رکن ضامن ،اصل و سود این سرمایه‌گذاری مردم را تامین می‌کند و این منابع جمع می‌شود در اختیار سرمایه‌گذاران و پروژه‌های دارای بازده اقتصادی و تعاونی‌ها قرار می‌گیرد و از قِبل درآمدی که دارد سود آن پرداخت می‌شود و سود سرمایه‌گذاری متناسب با بازده پروژه پرداخت می‌شود و در سر رسید آن تعهدات هم اصل پول با ضمانت بانک توسعه تعاون و بانک عامل به متقاضی برگشت داده می‌شود و کاملاً ابزاری از مبتنی بر بانکداری اسلامی است.

شیخ حسینی اشاره کرد: یکی دیگر از ابزارهای استفاده از اوراق مبتنی بر دارایی تعاونی‌ها و متقاضیان است که با مجوز بانک مرکزی این اوراق مثل اوراق اجاره و غیره صادر می‌شود و در واقع متقاضیان می‌توانند این اوراق را خریداری کنند و منابع مالی آن با ضمانت بانک توسعه تعاون تزریق می‌شود به پروژه‌ها و طرح‌های تولیدی و همچنین سرمایه در گردش تعاون و این در حالی است که فاکتورینگ یکی از ابزارها است.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون کشور ادامه داد: صدور اوراق گواهی سپرده خاص برای طرح‌های ایجادی و سرمایه در گردش یکی از ابزارهایی است که عملیاتی شده و بیش از 200 هزار میلیارد تومان در چند ماه اخیر توسط بانک‌های عامل صادر شد که امسال هم مجدد این طرح در دستور کار است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار