به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشستی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در دانشکده حقوق این دانشگاه برگزار شد به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
کاهش بیش از 50 درصدی استفاده ایرانیها از اینستاگرام
وی در مقدمهای در این نشست گفت: اصل 6 قانون اساسی، مردم را اصلیترین اداره کننده کشور میداند چون بر اساس نگاه انقلاب اسلامی، مردم موثرترین و اساسیترین عامل در ارتقا و پیشرفت کشور تلقی میشوند. در نگاه امام و رهبر انقلاب امکانات و سخت افزار چندان مهم نبود همانگونه که رهبر انقلاب در سالگرد امام راحل گفتند پول و امکانات در بروز انقلاب از سوی امام چندان مهم نبود بلکه مسائل نرم افزاری مانند ایمان به خدا ایمان به مردم و ... باعث شد مردم ایران نماینده قوی ترین اقتصاد جهان و حتی به قول خودشان ژاندارم نظامی منطقه در آن زمان یعنی انربکا را به زمین بزنند.
*در دهه 90 حل مشکلات را در سازش میدانستند
بهادری جهرمی با اشاره به تحولات کشور در 40 سال گذشته گفت: در برایند ماجراهای گذشته مانند دفاع مقدس و مشکلاتی مانند تحریم و ... پیروز میدانها مردم و انقلاب اسلامی بود. در دورهای کلید حل مشکلات را سازش و مسائل دیگری میدانستند. در همین دهه گذشته که به جای اتکا به مردم، نیروی ایمان و باورهای انقلاب به سازش رو اوردیم و بنا بود رشد اقتصادی داشته باشیم که رشد اقتصادی آن دوران به صفر رسید و میانگین تورم کشور در دهه نود حدود 25 درصد بود در حالیکه تورم کشور در دوران جنگ 18 درصد بود. همین نتایج به خوبی دستاوردها و نتیجه هزینه سازش و مقاومت را برای کشور مشخص می کند.
جهرمی با اشاره به اینکه دشمن در 44 سال گذشته هر ابزاری را که داشت به کار گرفت، تاکید کرد: جنگ نظامی، تهاجم فرهنگی، جنگ رسانه ای، جنگ شناختی، جنگ دیپلماتیک و ... و در چند ماه گذشته تمام قد و با حمایت صدها میلیون دلار پول کشورهای خارجی که همه امکانات خود را از قبیل دستگاهای امنیتی و دیپلماسی را پای کار اوردند تا ایران را منزوی کنند اما ایا ایران منزوی شد. نتیجه این اقدامات آزادی دیپلمات کشور، از سرگیری روابط ایران با عربستان، رکورد شکنی تبادلات اقتصادی ایران با کشورهای همسایه و خارجی و قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه دشمنان قطعا ضربه هایی به ما زدند که برخی به دلیل غفلتهای خودمان بود، یاد آور شد: دشمن هر چه خواست در قبال ایران انجام داد. نتیجه آن، راهپیمایی استثنایی 22 بهمن شد. ملت ایران نشان داد هم راه خمینی را باور دارد و هم پای ارمان ها ایستاده است. طرف مقابل ما در سال گذشته هر کاری که میخواست انجام داد و با اتکا به همینه پوشالی خود تلاش کرد دل مردم ما را خالی کند که نتیجه آن موشک های امروز هاپیرسونیک سپاه بود.
*دولت از اعتراضات استقبال میکند
وی در پاسخ به سوالی درباره به رسمیت شناختن حق اعتراض مردم و اینکه در جریان اتفاقات اخیر حرف مسئولان این بود که صف معترضین از اغتشاشگران جدا شود و این موضوع نیازمند فضای مناسبی برای اعتراض است که دولت وعده داد، آیا این وعده فراموش شده است؟ اظهار داشت: این دولت از ابتدا موارد متعدد اعتراضاتی را که مسالمت آمیز بوده را شنیده و واکنش نشان داده است. اعتراضات کارگران به میزان افزایش حقوق، که باعث افزایش 57 درصدی حقوق شد.
بهادری جهرمی با اشاره به تجمعات و اعتراضات کارگران تصریح کرد: حمایت از کارگران کارخانجات هم از جمله این اقدامات است. اعتراض معلمان به موضوع رتبه بندی معلمان بود که در دولت پیگیری شد. بحث دیگر، افزایش حقوق بازنشستگان بود که شخص رئیس جمهور با نماینده آنها جلسه گذاشت و موضوع را پیگیری کرد. این دولت نشان داده که از اعتراضات استقبال و موضوع را دنبال می کند.
وی خاطر نشان کرد: برای اجرای اصل 27 قانون دولت با قید فوریت و اهمیت، لایحهای در خصوص برگزاری تجمعات آماده و تقدیم مجلس کرد. لذا دولت در دو زمینه توجه به موضوعات اعتراضی و ایجاد زمینه برای اعتراضات قانونی نقش خود را ایفا کرده است.
*فعالیت پلتفرمهای خارجی منوط به استقرار دفتر نمایندگی در ایران است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره محدویتهای اینترنتی و اینکه تا چه زمانی این موضوع ادامه پیدا میکند و موضوع ایجاد رانت برای سازندگان فیلترشکنان نیز گفت: حق دسترسی ازاد به اطلاعات یک حق بشری است که البته قیودی دارد. حقوق بشر حقوقی هستند که قیودی در سازوکارهای اجتماعی برای پیاده شدنشان اجرا میشود. این قیود وابسته به مصالح عمومی تعیین میشود.
جهرمی با بیان اینکه اینترنت برای دسترسی علمی به حوزههای مختلف باز است به موضوع فیلتر دو پلتفرم اشاره کرد و افزود: طبیعتاً همه کشورها برای فعالیت سکوهای اینترنتی قوانینی میگذارند. اینکه باید دفتری در کشور میزبان داشته باشند که پاسخگوی عملکرد آنها در قبال مشکلات و تخلفات احتمالی باشند. همان قواعدی که کشورهای غربی برای فعالیت پلتفرمهای خارجی دارند ما نیز همان انتظار را از پلتفرمها داریم. این جدای از محتواهای تروریستی است که این دو پلتفرم انجام دادند و هیچکس هم جوابگو نیست. هر سامانه و پلتفرمی که در چارچوب قواعد باشد ما نیز از آنها حمایت میکنیم.
وی در خصوص تبعیض نیز تاکید کرد: همین الان مثلا در مورد سلاح میگوییم عموم مردم حق دسترسی ندارند ولی پلیس مجوز دارد یا هر قشری بنا به رعایت قواعد و ضرورتی برخی اختیارات را دارند. همان مرجعی که ضابطه گذاری میکند در خصوص مقامات هم استثنا گذاری میکند. ولی در خصوص فرزندان آنها چنین چیزی وجود ندارد. اگر مصادیقی معرفی شود، قطعا برخورد میشود.
سخنگوی دولت درباره مسئله حضور فرزند معاون رییس جمهور در خارج از کشور و فعالیت در شرکت دانش بنیان فیلتر شکن نیز گفت: فرزند خانم خزعلی نه در این دولت بلکه چند سال پیش در شرایطی که زندگی مستقلی داشته به خارج از کشور رفته و در شرکتی که برای من مشخص نشد در زمینه فیلترشکن بوده است، فعالیت میکرد که البته اندکی بعد از تذکر رییس جمهور مبنی بر نبودن فرزندان دولتمردان در خارج از کشور به کشور برگشت.
جهرمی در خصوص ادعای دسترسی بدون فیلتر فرزندان مقامات به برخی پلتفرمها نیز گفت: چنین چیزی وجود خارجی ندارد. اگر مصادیقی را دیدهاید شناسایی کنید چون این مصداق فساد است و به بازرسی ویژه رئیسجمهور اعلام کنید، برخورد میکنیم.
*همچنان در حال تکمیل پروژههای مسکن در دولتهای گذشته هستیم
وی در واکنش به سوالی درباره اینکه پاسخ شما به عدم وحدت و تناقض در تصمیمات دولت چیست؟ و علت اینکه در مورد ارز دستوری، یا ساخت مسکن اظهارات نادرستی از سوی دولتمردان مطرح می شود چیست؟ گفت: وعده رئیس جمهور در حوزه مسکن تکلیف قانون بوده است. نه در این دولت بلکه در دولتهای قبل در حوزه مسکن کم کاریهایی بوده که این تکلیف با توجه به این مسئله در نظر گرفته شده است. دولت هنوز دارد تعهدات دولت قبل در حوزه مسکن را از جیبش تکمیل میکند.
بهادری جهرمی ادامه داد: وقتی دولت مسائل، آسیبها و تورم حوزه مسکن را دیده زیر بار مسئولیت رفت با اینکه به راحتی انجام نمیشود و از او سوال میشود ولی میگوید این کار باید انجام شود و برای ساخت زیرساختهای آن اصرار میکند.
سخنگوی دولت ادامه داد: تیم اقتصادی دولت تحت فرماندهی معاون اول رئیس جمهور و متولی تصمیمهای اقتصادی و پاسخگو هستند. همین نرخ ارز خیلی دیدگاههای مختلفی در موردش وجود دارد. مسیری که دولت باید طی کند، مسیر طراحی کارشناسی و اجرای قانون است.
**مردمیسازی یارانهها تکلیف مجلس به دولت در بودجه 1400 بود
بهادری جهرمی تاکید کرد: یکی از آن سیاستخت مردمی سازی رایانهها است، این مسئله سیاست دولت در سال 1401 نیست بلکه در بودجه مجلس 1400 مشخص شده بود که این قانون باید اصلاح شود و ارز ترجیحی نداشته باشیم.
وی افزود: در بودجه 1401 هم این اصلاح آمده بود که دولت موظف به عمل به آن بود. ما یک مفهوم ارز ترجیحی داریم و یک بحث مدیریت ارز شناور، درآمدها ؛ بخشی نفتی است و بخشی غیر نفتی است. بانک مرکزی ابزارها را به گونه ای مدیریت میکند که ارز نرخ شناور مدیریت شده باشد. مدیریت این نرخ شناور باید به گونهای باشد که مواجه با جهش نباشیم.
سخنگوی دولت در همین زمینه ادامه داد: بیش از 50 درصد از منابع ارزی کشور توسط 15 کشور همسایه تامین میشود. منابع ارزی ما آرمانی نیست ولی زیاد است.
**دولت سابق در مدیریت کشور اتکایی به مردم نداشت
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما دولت گذشته را ضد مردم معرفی کردید ولی از پشتوانه 24 میلیون رای برخوردار بود، منظور شما از مردم کیست، گفت: مردم هم کسایی هستند که آقای رییسی و آقای روحانی را انتخاب کردند و هم کسانی که پای صندوق نرفتند. آنها هم قطعا مردماند. گفتیم دولتمردان دو رویکرد داشتند. اتکا به مردم یا عدم اتکا به مردم و دولت قبل را بخش دوم دانستیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: عدم اتکا به مردم یعنی نخبه تولید کننده خودرو را منتطر برجام و مذاکره نگه داریم. مردم میگویند بروید مذاکره کنید اما کشور را معطل آن نکنید. مذاکره با سازش فرق دارد. این دولت هم مذاکره میکند. ما هرگز تحریم را قبول نداریم اما مذاکره میکنیم. اما آیا در مذاکره به حضور مردم در 22 بهمن اتکا میکنیم؟ یک زمان در حین مذاکره میگوییم خزانه ما خالی است یک زمان خیر. ما افتخار میکنیم به همین مردم که جمهوری اسلامی را تشکیل میدهند.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا در دولت در بخشهای راهبردی اقداماتی صورت نمیدهد و بیشتر مسائل حول دغدغههای معیشتی است، گفت: این گونه نیست اتفاقا تقاضای دولت از نخبگان این است که مطالبهگری خود را از حوزههای زیرساختی و اساسی مطرح کنند. دولت اقدامات اساسی انجام داده است. به عنوان مثال برای 4هزار راه ریلی اقدام شده است. برای حل تنش آبی مناطق خوزستان و اصفهان و ... طرحهایی پیگیری شد. در حوزه برق همچنین. در مورد مسکن هم همین طور. جذب مشارکت خارجی و ... مواردی است که دولت برایش طرح دارد و برنامهریزی کرده است. اقتصاد دریا هم جز مواردی است که دولت برایش برنامه دارد. درباره شهرکهای ساحلی برنامه ریزی کرده است.
**نمایندگان مجلس یکی از بهترین مشاورین دولت به شمار میروند
وی درباره باج دادن نمایندگان به دولت یا بالعکس نیز گفت: رئیس جمهور تاکید کردند که نمایندگان یکی از بهترین مشاورین دولت خواهند بود اما تصمیم گیر نیستند، بار تصمیم گیری به عهده وزیر و نمایندگان وزیر است. حتما مشاوره میدهند اما بحث باج گیری نیست اگر هم موردی باشد تخلف است و برخورد میشود.
بهادری جهرمی درباره موضوع احیا کارخانهها نیز گفت: آقای رییسی در قوهی قضاییه نشان داده که روی این بخش مصمم است. ممکن است کارخانهای احیا شده باشد ولی به حداکثر ظرفیت نرسیده باشد. احیا به معنای حداکثر وضعیت نیست، بله از تعطیلی در آمده است. البته بعضی از آنها مشکلات حقوقی و قضایی دارند که زمان میبرد.
خبر در حال تکمیل است...