بن‌بست‌شکنی اقتصاد مشکل‌دار کشور با توسعه فعالیت تعاونی‌ها

استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت جایگاه تعاونی‌ها گفت: بن‌بست‌شکنی اقتصاد مشکل‌دار کشور با راه‌اندازی و توسعه تعاونی‌ها امکان‌پذیر است، بنابراین ما باید فعالیت تعاونی را به برنامه و سیستم تبدیل کنیم تا به عنوان پدیده جدید به جامعه معرفی شود.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اهواز، علی‌اکبر حسینی‌محراب در آیین تجلیل از تعاونی‌های برتر خوزستان با بیان اینکه  یکی از راهکارها و مسیر صحیح قرار گرفتن بین اقتصاد شرقی و غربی کاپیتالیستی، تعاونی‌هاست، گفت: شاید نتوانستیم این بخش را به خوبی در اقتصاد و امور کشور جا بیندازیم و باید 25 درصد از اقتصاد در اختیار تعاونی‌ها قرار گیرد.

وی با اشاره به تاثیر تعاونی‌ها در رشد اقتصادی افزود: اقتصاد شرق و غرب بر مبنای سود است و هیچ چیز دیگری جز سود نمی‌شناسند و رحم، مروت و عدالت ندارند و تنها چیز مدنظر، سود است و برای شکوفایی اقتصاد کشور، باید تعاونی‌ها رشد کنند.

حسینی محراب با بیان اینکه باید در زمینه توسعه تعاونی‌ها فرهنگ‌سازی کنیم، گفت: بهترین مسیر رشد اقتصادی، تعاونی‌ها هستند.

وی با بیان اینکه جوانان باید با فرهنگ تعاون کاملا آشنا باشند و باید در این بخش فرهنگ‌سازی کرد گفت:  ما باید مدل‌های جدیدی از جریان تعاون معرفی کنیم چون تعاونی‌ها نباید تنها به شکل سنتی باشند. بلکه شکل‌های جدید تعاونی‌ها باید در جهان و کشور گسترش داده شوند. به عنوان نمونه، کمتر دیده شده است که تعاونی ما با دیگر کشورها از جمله عراق، کویت، روسیه و... در ارتباط باشد. جریان تعاونی نباید محدود به یک محله، منطقه و استان شود.

حسینی محراب با بیان اینکه راه شکستن ساختارهای تحمیل‌شده و غلط، تعاونی‌هاست گفت: باید الگوهای موفق و جدید با زبان علمی جدید برای جوانان و نوجوانان توضیح داده شود و نخبگان دانشگاهی در این زمینه میزگردهای علمی تشکیل دهند.

حسینی محراب با اشاره به اهمیت جایگاه تعاونی ها گفت: بن‌بست شکنی اقتصاد مشکل‌دار ما با تعاونی‌ها انجام می‌شود؛ ما باید این را تبدیل به برنامه و سیستم کنیم و به عنوان پدیده جدید به جامعه معرفی شود.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از سرمایه‌داران در تعاونی‌ها اشاره کرد و افزود: اگر قرار است تنها سرمایه‌دار بسازیم تفاوتی با غرب نخواهیم داشت. البته به سرمایه، مالکیت و کارآفرین احترام می‌گذاریم و حمایت می‌کنیم، اما ما نمی‌خواهیم سرمایه‌داری غربی در کشور گسترش یابد. انقلاب با سرمایه‌داری که بخواهد بدون عدالت باشد و از سویی دست به فساد بزند، مخالف است.

حسینی محراب با بیان اینکه فساد در بخش تعاونی در مقایسه با فساد فردی بسیار کم است، ادامه داد: بزرگترین انقلاب اقتصادی در سیاست اصل 44 بود. اینجاست که باید تعاون خود را نشان داده و کارهای بزرگی انجام دهد. تعاونی‌های بن‌بست‌شکن اقتصاد و انحصارات هستند. مبارزه با فساد نیز می‌تواند با کمک تعاونی انجام شود.

  69 درصد جمعیت خوزستان در سهام عدالت عضو هستند

مجتبی ظفری پور؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان نیز در این آیین گفت: بر اساس  اصل 44 قانون اساسی، اقتصاد ایران در سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تعریف شده است و با توجه به اهمیت تحقق شعار سال، تعاونی‌ها تبلور مشارکت مردمی در اقتصاد و مردمی کردن اقتصاد هستند.

وی با اشاره به اینکه در سطح جهان نزدیک به 3 میلیون شرکت تعاونی وجود دارد، افزود:  از این تعداد 101 هزار تعاونی در ایران فعال هستند؛ بیشترین تعداد شرکت‌های تعاونی در کشور ایران و بعد از آن در کشور آمریکاست .

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: با توجه به طرح سهام عدالت 50 میلیون نفر از مردم ایران عضو تعاونی سهام عدالت هستند و بیش از سه میلیون نفر از جمعیت خوزستان یعنی 69 درصد در سهام عدالت عضو هستند که نمونه بارز آن مسکن مهر است.

وی با بیان اینکه 917 شرکت تعاونی مسکن کارمندی و کارگری داریم گفت: با توجه به اینکه خوزستان قطب کشاورزی است، یک هزار و 576 تعاونی نیز در حوزه کشاورزی فعال هستند که از این تعداد یک‌سوم در حوزه شیلات است و همچنین هزار و 200 تعاونی در حوزه صنعت و 907 تعاونی خدماتی هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: همزمان با هفته تعاون، امسال 41 طرح تعاونی افتتاح می‌شود با افتتاح این طرح‌ها برای 230 نفر شغل ایجاد می‌شود. همچنین یک هزار و 438 واحد مسکونی در این هفته تحویل متقاضیان داده می‌شود که از این تعداد، هزار و 88 واحد مربوط به مسکن مهر است.

به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، همزمان با هفته تعاون در آیینی با حضور علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان، سید احمد موالی زاده فرماندار اهواز و مجتبی ظفری پور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، از 14 تعاونی برتر ملی و استانی تجلیل و 41 شرکت تعاونی در سطح استان افتتاح شد.

تعاونی دانش گستر پارسوماش مسجدسلیمان در حوزه آموزشگاهی، تعاونی مصرف کارکنان گمرکات خرمشهر و شلمچه در حوزه خدمات، تعاونی خدمات درمانی فتح اهواز در حوزه بهداشت و درمان، تعاونی بازرسی فنی و پرتونگاری صنعتی اهواز در حوزه عمرانی، تعاونی گبه و گلیم بافی جان افروز الوار اندیمشک در حوزه تولیدی، تعاونی چند منظوره رحمت تجارت ماندگار دزفول و تعاونی روستایی دهیاری‌های بخش مرکزی دزفول تجلیل شدند.

همچنین تعاونی حمل و نقل ماهان ترابر قرن بندر امام خمینی در حوزه کامیونداران داخلی، تعاونی اعتبار کارکنان اداره آموزش و پرورش رامهرمز در بخش کارمندی، شرکت تعاونی تولیدی توزیعی فولاد خوزستان در بخش کارگری، تعاونی جامه‌دوزان بختیاری اهواز  در بخش صنایع دستی، شرکت تعاونی خدماتی دامداران و کشاورزان ارجان بهبهان در حوزه دامداری و دامپروری، تعاونی هجران صنعت سوسنگرد در بخش صنایع غیرفلزی و تعاونی آموزشگاه قالیبافی رنگارنگ آنزان ایذه در بخش خدمات آموزشی نیز تجلیل شدند.همچنین در پایان این آیین، 41 طرح شرکت تعاونی با اشتغالزایی 230 نفر افتتاح شدند. این طرح‌ها با هزینه بیش از 140 میلیارد تومان و دریافت تسهیلات 100 میلیارد تومانی در شهرهای شوشتر، شوش، اهواز، ماهشهر، اندیمشک و رامهرمز در بخش‌های کشاورزی، خدمات، صنعت، صنایع دستی و مشاغل خانگی راه‌اندازی شدند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار