برنامه‌ریزی 10 هزار میلیارد تومانی برای اعتبار مالیاتی صنایع بزرگ

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس گفت: قرار بر این بود که صنایع بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند تا از مالیات آنها کم شود که برای انجام این اتفاق 10 هزار میلیارد تومان برنامه‌ریزی شده است.
- اخبار اجتماعی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن دهنوی؛ رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی امروز در میز اقتصاد و ارزیابی عملکرد قانون جهش تولید دانش‌بنیان که در یک برنامه تلویزیونی برگزار شد، اظهار کرد: از ابلاغ قانون جهش تولید دانش‌بنیان در یک سال گذشته خبر داد که این قانون در راستای پیشرفت کشور بسیار مؤثر عمل کرده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در مرحله نظارت قانون جهش تولید دانش‌بنیان قرار داریم، اظهار کرد: قانون بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب شده که در مرحله اجرا موفق عمل کرده است و از دولت به عنوان مجری قانون سپاسگزاریم.

دهنوی عنوان کرد: دارایی اصلی ما منابع انسانی و جوانان متخصص هستند و این قانون می‌تواند به فارغ‌التحصیلان متخصص کمک کند تا سهم بزرگی در اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشند؛ در واقع با انجام ریل‌گذاری مناسب می‌توانیم مسئله اشتغال جوانان را برطرف کنیم.

دهنوی: بانک‌ها کم ترین همکاری را در اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان داشتند

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید صادرات فناوری را جایگزین صادرات نفت کنیم، مطرح کرد: بایستی به این نقطه برسیم که صادرات فناوری داشته باشیم، ضمن اینکه از آن خیلی دور نیستیم. اگر می‌خواهیم نخبگان در کشور بمانند باید به قانون جهش تولید دانش‌بنیان توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه بازار برای محصولات است، افزود: استفاده از اعتبار مالیاتی به عنوان یکی از پیش‌بینی‌ها به صورت موفق اجرا شده است و قرار بر این بود که صنایع بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند تا از مالیات آن‌ها کم شود که برای انجام این اتفاق 10 هزار میلیارد برنامه‌ریزی شده است.

دهنوی با اشاره به دولت به عنوان یکی از خریداران اصلی عنوان کرد: اصلی‌ترین خریداران دولت، شرکت‌های دولت، ادارات و وزارت‌خانه‌ها هستند که می‌توانند تجهیزات را خریداری کنند که شرکت‌های دانش‌بنیان در این امر موفق عمل نکردند، زیرا دستگاه‌های دولتی همکاری نکردند و خرید خارج جذابیت بیشتری برای آنها داشته است.

به گفته وی، مردم و بخش‌های خصوصی در بخش اعتبار مالیاتی موفق عمل کردند، اما جایی که قرار بود دولت کار را از طریق دانش‌بنیان‌ها پیش ببرد، موفقیت‌آمیز نبود.

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: تمام کشورهای توسعه‌یافته که در حال حاضر صاحب تکنولوژی هستند، از روز اول صاحب فناوری نبودند و با اعتماد مردم و دستگاه‌های دولتی به این نقطه رسیدند.

وی با اشاره به سخت‌گیری‌های غیرضروری، مطرح کرد: به مراتب استانداردهای شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید محصولات داخلی بسیار بیشتر از استانداردهایی است که برای خریدهای خارجی وجود دارد و این سخت‌گیری‌ها ضرورتی ندارد.

دهنوی عنوان کرد: قصد داریم با استفاده از قانون جهش تولید دانش‌بنیان شرکت‌های نوپا را بزرگ‌تر کنیم تا جوانان متخصص بتوانند با شرکت‌های بین‌المللی رقابت کنند. شاید در کیفیت و قیمت محصولات شرکت‌های نوپا چشمگیر نباشد، اما نباید انتظار زیادی از شرکت‌های نوآفرین داشته باشیم و در تمام کشورهای دنیا حاکمیت از این شرکت‌ها حمایت می‌کند.

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم همکاری شبکه بانکی، اظهار کرد: مشکلات کسب‌وکارها با شبکه بانکی باید مورد بررسی قرار بگیرد، زیرا ‌کم‌ترین میزان همکاری در حوزه بانک مرکزی و نظام بانکی دیده شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از دانش‌بنیان‌ها در این زمینه در مضیقه هستند، اضافه کرد: بانک مرکزی همکاری لازم را در اجرای قانون ندارند.

دهنوی با اشاره به اهداف قانون برنامه هفتم، یادآور شد: عبور از خام‌فروشی و حرکت به سمت تولید ارزش‌افزوده می‌تواند تأثیرگذاری زیادی بر اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشد.

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی افزود: برداشتن موانع در مجلس و دولت می‌تواند امید به آینده را افزایش دهد، زیرا در کشوری زندگی می‌کنیم که روزی مسئله سوادآموزی یک مسئله مهم برای مردم بود؛ اما در حال حاضر مسئله یافتن جایگاه خودمان در تولید علم و فناوری است. شاید به قله نرسیده‌ایم، اما به برکت انقلاب اسلامی، کمک جوانان متخصص و شرکت‌های دانش‌بنیان به قله بسیار نزدیک شده‌ایم. توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد مقاومتی محسوب شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار