به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیرضا شهیدی امروز در مراسم تودیع و معارفه سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، اظهار داشت: سازمان زمین شناسی از مهرماه سال 1400 در خراسان جنوبی حضور قوی پیدا کرده و این به پیشینه مطالعات سازمان زمین شناسی در استان برمیگردد.
وی افزود: بر اساس اطلاعاتی که در استان داشتیم در بخش قابل توجهی از استان ژئوفیزیک هوابرد انجام شده است تا بتوانیم ذخایر پنهان را در استان داشته باشیم.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران با بیان اینکه در سال 1400 در خراسان جنوبی اولین طرح تحول در دولت سیزدهم اجرایی شد، بیان کرد: از مهرماه 1400 به مدت 6 ماه برداشتهای میدانی در مساحتی بالغ بر 15 هزار کیلومتر مربع استان انجام شده است.
شهیدی تصریح کرد: در این راستا بالغ بر 150 تا 200 نفر از همکاران ما در این استان حضور یافتند و توانستیم برای نخستین بار تولید اطلاعات پایه را در زمان کوتاهی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه تفاهم نامههایی با دانشگاه بیرجند و دانشگاه صنعتی بیرجند منعقد کردیم، خاطرنشان کرد: همچنین تفاهمنامهای با سازمان نظام مهندسی نیز داشتهایم.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران از شناسایی حدود 117 محدوده معدنی در استان خبر داد و یادآور شد: از این تعداد 17 محدوده جدید امید بخش طلا، 60 محدوده مس، 25 محدوده نیکل(برای نخستین بار در شرق ایران)، 9 محدوده منیزیت و 6 محدوده سرب بودند که اکتشاف شدند.
شهیدی تصریح کرد: امید است بتوانیم یک بانک اطلاعاتی بسیار خوبی از مواد معدنی موجود در کشور آغاز کنیم.
وی افزود: به دنبال طرح تحولی که در استان اتفاق افتاده است، امید است ادامه کار را سازمان ایمیدرو یا بخش خصوصی دنبال کنند و بخشی از محدودهها به معدن تبدیل شوند.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: چرا که کار شناسایی و پیجویی کار بسیار سخت و پیچیدهای است و در دنیا حاکمیت انجام می دهد و از آن به عنوان اکتشاف حاکمیتی نام برده میشود، زیرا ریسک اکتشاف در این مرحله بالا است و بخش خصوصی رغبت بیشتری دارد.
شهیدی به اهداف طرح تحول اشاره کرد و یادآور شد: در راستای اجرای این طرح زمان اکتشاف به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه دنیا به سمت این میرود که از انرژی خورشیدی استفاده کند، بیان کرد: بنابراین ما نیز باید به این سمت گام برداریم و به عرصهها و فناوری پیش رو برویم.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران تغییر مقیاس را یکی دیگر از اهداف طرح تحول عنوان کرد و عنوان کرد: خراسان جنوبی استانی معدنی است که پتانسیلهای معدنی فراوانی در آن وجود دارد و جزو محدود استانهایی است که هم عناصر فلزی و هم عناصر غیرفلزی در آن وجود دارد، بنابراین این امر میطلبد در معادن از تکنولوژیهای نوین استفاده کنیم.
شهیدی با اشاره به اینکه یک درصد جمعیت دنیا و 7 درصد مواد معدنی دنیا در کشور ما است که این یک پتانسیل بزرگ برای کشور است، گفت: ما هنوز هم یک گنج فراوانی از مواد معدنی ناشناخته در کشور داریم که باید به دنبال شناسایی این مواد معدنی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: امید است تا 3 سال آینده 260 هزار کیلومتر مربع که دارای پتانسیل مواد معدنی فلزی هستند را اکتشاف کنیم.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران افزود: امید است بتوانیم بخش معدن را که مظلوم واقع شده است را توسعه دهیم، زیرا بخش معدن در بحث توسعه پایدار و تولید ثروت در کشور حرف اول را میزند.
تعامل با بخش خصوصی در دستور کار است
احمد آریافر در این مراسم، اظهار داشت: تاکنون برنامههای خوبی در راستای توسعه استان انجام شده است.
وی افزود: امید است بتوانیم در جهت توسعه اقتصادی استان گام های بزرگی برداریم و شاهد اتفاقات بزرگی در استان باشیم.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه وزارت صمت 40 درصد اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است بیان کرد: با توجه به شرح وظایف سازمان صمت 70 درصد اشتغال در زیرمجموعه این سازمان است که از این میزان 25 درصد در حوزه صنعت و معدن و 45 درصد در حوزه خدمات و اصناف است.
آریافر به حوزه معادن اشاره کرد و تصریح کرد: در بحث معادن حدود 6 درصد معادن کشور، 13 درصد ذخایر و 8.6 درصد اشتغال معدنی کشور در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی میزان ذخیره قطعی معادن را حدود 7 میلیارد تن عنوان کرد و خاطرنشان کرد: میزان برداشت سالیانه ما از معادن 25 میلیون تن است که این نشان میدهد که در استان ما تکنولوژی وجود ندارد و باید تکنولوژی وارد استان شود.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآور شد: اگر بخواهیم تحولی در بحث معدن صورت گیرد باید هلدینگهای تخصصی که در کشور وجود دارد وارد استان شوند.
آریافر با تاکید بر اینکه معدن مزیت استان است اظهار داشت: اگر بخواهیم مزیت معدن برای مردم محقق شود باید هلدینگ ها وارد کار شوند، همچنین اگر بخواهیم معدن را جایگزین نفت کنیم نیازمند فکر، اراده هستیم و جای کار بسیار است.
وی به بخش صنعت اشاره و افزود: در بحث صنعت استان خیلی یتیم است و یک صدم درصد سرمایه گذاری صنعتی کشور در استان انجام شده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه حدود 140 صنعت در دنیا وجود دارد گفت: کشورهای صنعتی بر روی 20 صنعت سرمایه گذاری کرده اند، اما ما در کشور بر روی 120 صنعت سرمایه گذاری میکنیم.
آریافر با اشاره به اینکه باید در استان صنایعی که برند استان هستند را پروبال داده و حمایت کنیم گفت: در بحث تجارت و بازرگانی، ظرفیت های استان بسیار خوب است اما همه ناراضی هستند.
وی افزود: در این راستا کارگروهی برای رفع مشکلات تشکیل و تیمی با محوریت بخش خصوصی برای بررسی و رفع مشکلات تشکیل خواهد شد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید تعاملات با بخش خصوصی تقویت شود اظهار داشت: در بحث تجارت داخلی علیرغم تلاشهای بسیاری که در استان انجام شده است مشکلات کم نیست و خشکسالیهای پیدر پی مشکلاتی را به وجود آورده است.
آریافر با بیان اینکه به ازای هر 5 خانوار یک واحد صنفی در استان وجود دارد گفت: در حال حاضر 39 هزار واحد صنفی در استان وجود دارد، این درحالی است که در دنیا به ازای هر 40 خانوار یک واحد صنفی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بررسی مشکلات واحدهای صنفی در دستورکار است اظهار داشت: نگاه مدیریتی بنده این است که اگر بخواهیم تغییر و تحولی را در نظر بگیریم نقش نیروی انسانی بسیار موثر است، بنابراین باید با تعامل و هم فکری و کار تیمی مشکلات را برطرف کنیم.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه باید مشکلات شهرستان ها رصد شود و برنامه ها اجرایی شود افزود: بازدیدها و سرکشی از ادارات شهرستان ها صورت خواهد گرفت و تعامل با ادارات استان انجام خواهد شد، زیرا اعتقاد بنده این است که کار تیمی باید انجام شود و از خود رأیی جلوگیری خواهد شد.