به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، زهرا رجبی شامگاه سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: سلولهای بنیادی خون بند ناف دارای توان تکثیر بالا و تمایز به انواع مختلف سلولها هستند.
مدیر بانک خون بند ناف گلستان افزود: خون بند ناف غنی از سلولهای بنیادی خونساز بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای مغز استخوان و انجام پیوند سلولهای بنیادی باشد و امکان درمان ۸۰ بیماری را فراهم میکند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سلولهای غالب در خون بند ناف، سلولهای بنیادی خونساز هستند در حال حاضر در کشورمان فقط بیماریهایی با منشأ خونی از جمله تالاسمی، سرطان خون و کمخونیها با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف قابل درمان هستند.
رجبی گفت: این سلولها در مراحل پس از شیمیدرمانی در درمان انواع سرطانها میتوانند مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر بانک خون بند ناف گلستان افزود: با وجود همه تلاشهایی که جهاددانشگاهی گلستان برای ترویج ذخیره سازی خون بند ناف انجام داده اما این مهم هنوز آن طور که باید مورد توجه و استقبال مردم استان قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: ترویج و فرهنگ سازی ذخیره سازی خون بند ناف به عنوان پس انداز سلامتی نیاز به همراهی و مشارکت سایر نهادها و دستگاههای اجرایی دارد.
رجبی عنوان کرد که بانک خون بند ناف گلستان سالانه ۳۰۰ متقاضی داشته و تاکنون برای هزار و ۲۰۰ نفر ذخیره سلولهای بنیادی ثبت شده است.