به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، احسان خاندوزی پیش از ظهر جمعه در نشست مدیران صندوقهای قرضالحسنه منطقه ترشیز که در سالن اجتماعات فرمانداری کاشمر برگزار شد، با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، سیاست اقتصاد کلان کشور به ناچار برای کنترل نقدینگی سقف ترازنامه برای بانکها اعلام کرد، اظهار کرد: با این کار، به صورت ماهیانه تراز نامه بانکها کنترل میشود و بانکها در جذب و تسهیلاتدهی با محدودیتهای بیشتری نسبت به گذشته مواجه هستند.
وی افزود: سیاست بانک مرکزی در پرداخت تسهیلات در این اصل قرار گرفته است که ابتدا تولیدکنندگان واقعی و همچنین نیازهای خرد خانوادهها را پوشش میدهد که با اعمال این سقف، محدودیتهایی را ایجاد کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اعمال این محدودیتها، تسهیلات مدیریت شده و از پرداخت تسهیلات غیرضروری و فعالیتهای دلالی و سوداگری جلوگیری شده است، خاطرنشان کرد: در سند تحول و اقدامات و برنامههای دولت، به استفاده از ظرفیتهای مردمی برای تأمین مالی کمک توجه شده است.
دو برابر شدن سرمایه بانکهای قرضالحسنه
وی عنوان کرد: امسال برای اولین بار سرمایه بانکهای قرض الحسنه به دو برابر رسیده است که امیدواریم تا پایان سال برای دومین بار افزایش سرمایه داشته باشند.
خاندوزی تصریح کرد: متأسفانه نظام بانکداری متعارف ما درک کاملاً دقیق، همدلانه و کمک کنندهای به پدیده صندوقهای قرضالحسنه نداشته و در این مدت، بانک مرکزی در خصوص مجوزدهی، دستورالعملها و نظارت بر صندوقهای قرض الحسنه بسیار با کندی کار را پیش برده است.
وی با تأکید بر اینکه ساماندهی صندوقهای قرض الحسنه در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است، گفت: امیدواریم با ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار که بهزودی ابلاغ و اجرایی میشود، عقب افتادگیهای این حوزه جبران شود.
وزیر اقتصاد یادآور شد: در حوزه صندوقها و حتی بانکهای قرضالحسنه به جهت شاخصهای سلامت بانکی، یکی از بهترین عملکردها و بلکه یک نمونه قالب الگوگیری برای سایر بانکهای کشور ارائه شده است.
ایجاد زیرساخت برای رونق بانکهای قرضالحسنه
وی با بیان اینکه صندوقها و بانکهای قرض الحسنه بسیار کارآمدتر و با اعتماد بیشتر عمل میکنند، از مصوبه جدید وزارت اقتصاد برای انتقال حساب حقوق کارکنان دستگاهها به بانکهای قرضالحسنه خبر داد و خاطرنشان کرد: اگرچه تا مردادماه امسال برای انجام انتقال حسابها، ممنوعیتهایی وجود داشت و بسیاری از دستگاههای اجرایی که میتوانستند حسابهای پرداخت حقوق کارکنان دولت را به بانکهای قرض الحسنه قرار دهند و به این بهانه، رسوب پول، چرخش بیشتر و قدرت اعتباردهی بانکهای قرض الحسنه افزایش پیدا کند، با مشکل مواجه بود، با ابلاغی که از سوی خزانهداری کل کشور انجام میشود، دستگاهها میتوانند حسابها را به بانکهای قرض الحسنه منتقل کنند.
خاندوزی با اشاره به مشکلات طرح و موانعی که از سوی نمایندگان صندوقهای قرض الحسنه در این جلسه عنوان شد، اذعان کرد: تلاش میکنیم در جلسهای با حضور نمایندگان صندوقهای قرض الحسنه و بانک مرکزی، موارد را پیگیری و موانع را برطرف کنیم.
وی با اشاره به فعالیت قریب به شش هزار صندوق قرضالحسنه در کشور، تصریح کرد: اینکه بانک مرکزی اعلام کرده که در قالب یک فرمت مشخص اطلاعات ماهانه در اختیارشان قرار گیرد به دلیل ایجاد وحدت رویه است تا بیشتر به ماهیت و عملکرد فعالیت این صندوقها پی ببرند.
پرداخت ١۶ هزار فقره وام قرض الحسنه در ترشیز
امیر داییصراف، فرماندار کاشمر نیز در این جلسه با اشاره به نقش مهم و اثرگذار صندوقهای قرض الحسنه منطقه ترشیز در حمایت و پشتیبانی از بخشهای مختلف به ویژه تأمین نیازهای مالی مردم، گفت: اگرچه جمعیت کاشمر ١۴٧ هزار نفر است اما بیشاز ٢۵٠ هزار نفر در صندوقهای قرض الحسنه در شهرستان حساب دارند.
وی ادامه داد: دو هزار میلیارد تومان پول مردم کاشمر نزد چهار صندوق قرضالحسنه است به طوری که روزانه سه هزار نفر به این صندوقها مراجعه میکنند.
فرماندار کاشمر با بیان اینکه سال گذشته هر یک از این صندوقها، ١۶ هزار فقره وام قرضالحسنه پرداخت کردهاند، خاطرنشان کرد: متوسط زمان پرداخت از زمان درخواست وام تا واریز مبلغ به حساب فرد متقاضی ١٨ دقیقه است به نحوی که سرمایهگذاری در شهرستانها مهاجرت معکوس در بر داشته است.
حجتالسلام طاهری، امام جمعه شهرستان کاشمر نیز در این جلسه بیان کرد: کشور ایران در موقعیتی قرار گرفته است که گرچه یک درصد جمعیت دنیا را دارد ولی هفت درصد ذخایر جهان را در دل خود دارد و به چهارراه جهان معروف شده است.
ایجاد مهاجرت معکوس با اشتغالزایی در کاشمر
وی با بیان اینکه منطقه کاشمر دارای معادن زیادی است که تنها در منطقه بردسکن ۷۰ معدن شناسایی و ۱۳ معدن فعال است، گفت: معادن فعال هماکنون حدود سه هزار نفر اشتغالزایی را محقق کردهاند.
امام جمعه شهرستان کاشمر اضافه کرد: شهرستانهای کوچک دارای پتانسیلهای مختلفی هستند که اگر تقویت شوند، شاهد مهاجرت معکوس از شهرهای بزرگ و مرکز کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه زیرساختهای شهرهای کوچک باید مهیا شود تا سبب ایجاد انگیزه فعالیت سرمایهگذاران در این شهرها شود، خاطرنشان کرد: شهرک انرژی، راهآهن و فرودگاه از نیازهای زیرساختی منطقه ترشیز است.
طاهری افزود: با سرمابهگذاری مناسب و ایجاد اشتغال پایدار، میتوانیم به کارهای فرهنگی و پیشرفتهای دیگر کشور برسیم.