به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، میثم خندانی بعد از ظهر امروز یکشنبه در نشست هماندیشی و آئین تجلیل از گروههای تعزیهخوانی خوزستان که به همت حوزه هنری خوزستان و سازمان تبلیغات استان با حضور گروههای تعزیه خوان از سراسر استان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: دفتر تعزیهخوانی و شبیهخوانی به همت حوزه هنری و بر پایه مردمی بودن تشکیل و کلید آن از امسال زده شد، هرچند که فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرده بود.
مسئول دفتر مردمی تعزیه خوزستان با بیان اینکه این دفتر با اجرای تعزیه در بخش سوگواره «راه سرخ» در شهرستان بهبهان به میدان آمد و فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: دفتر مردمی بر پایه سه موضوع اساسی تشکیل شده که شامل آموزش، پژوهش و تولید محتوا در عرصه تعزیه است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از اوقات از کنار این سه موضوع به راحتی عبور کردهایم و هیچ کار ریشهای پیرامون این موضوع شکل نگرفته است، اضافه کرد: این دفتر کاملاً مردمی است و از بین افرادی که در تعزیه فعالیت دارند، تشکیل شده و از بین سازمانهای تبلیغات اسلامی، اوقاف، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رأس همه آنها حوزه هنری خوزستان به عنوان متولیان و حامیان این دفتر در کنار ما هستند.
خندانی بیان کرد: یکی از هدفهای زیرمجموعه سه اصل کلی برنامههای دفتر، ایجاد ارتباط و همبستگی بین تعزیهخوانها و هنرمندان است و موضوعی که در این سالها شاهد آن نبودیم؛ این بود که هر کدام از هنرمندان در شهرستان خودش مشغول به فعالیت بود و هیچ ارتباطی نداشت ولی اکنون یک ارتباط صمیمانه و همبستگی بین افراد ایجاد شده و این از برکات تشکیل دفتر بوده است.
مسئول دفتر مردمی تعزیه خوزستان با اشاره به اینکه این جلسه مقدمهای برای برگزاری دیگر نشستهای هماندیشی برای اخذ ایدههای دوستان است تا بتوانیم روی این نظرات برنامهریزی کنیم، ادامه داد: از برنامههایی که دفتر تعزیه در این مدت انجام داده تشکیل بانک اطلاعات حوزه تعزیه بود که در آینده نزدیک قرار است همه گروههای تعزیه شناسنامهدار و ثبت شوند و زیر نظر حوزه هنری فعالیت کنند و زیر چتر حمایتی دفتر مردمی تعزیه باشند.
وی بیان کرد: شورایی از افراد حوزه تعزیه، شورای اندیشهورز و سیاستگذاری تعزیه تشکیل شد و در این شورا افرادی از عمده شهرستانها حضور دارند و نظرات و برنامههای خود را در شورا برای پیشرفت تعزیه استفاده میکنند.
خندانی یادآور شد: امسال یکی از اتفاقاتی که نصیب دفتر تعزیه خوزستان شد، شرکت در همایش بینالمللی تئاتر اربعین «روایت راهیان» بود که شاهد اجرای تعزیه در کربلای معلی بودیم.
تشکیل حلقههای میانی در حوزه هنری
رئیس حوزه هنری خوزستان در این نشست با اشاره به جایگاه دفتر تعزیه اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از دانشجویان بر ایجاد حلقههای میانی به عنوان واسط میان مردم و مجموعههای حاکمیتی تاکید کردند که در این راستا حوزه هنری خوزستان بنا دارد حلقههای میانی را در هنر شناسایی و تقویت کند.
محمد شهباز گهروئی افزود: با تشکیل حلقههای میانی برنامهریزی، اجرا و هر موضوع مربوطه بر عهده مجموعههای مردمی قرار میگیرد و ما به عنوان تسهیلگر و زمینهساز مجموعههای حاکمیتی وظیفه داریم تا زمینه کنشگری و نقشآفرینی مردم را مهیا کنیم.
وی تصریح کرد: متولی امر تعزیه مجموعههای مردمی هستند و ما به عنوان نهادهای فرهنگی همچون حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی به نوعی تسهیلگر این امر هستیم و تلاش داریم به زودی شاهد نقشآفرینی بیشتر و بهتر مجموعههای مردمی باشیم.
شهباز گهروئی با بیان اینکه باید تلاش خود را به کار گیریم که هم در عرصه میدان موفق باشیم و هم با کمترین آسیب کار شکل بگیرد و مخاطب راضی شود، یادآور شد: اگر به دنبال رضای خدا و اهل بیت (ع) باشیم هر آنچه که ذیل آن نظیر اشتغال داشته باشیم حتماً اتفاق میافتد.
به گزارش ایران اکونا به نقل از مهر، در انتهای این نشست سید حبیب نیشابوری، محمد علی نعناکار، ساسان مددی، رضا خادم، رضا حسنی، ناصر میاحی و محسن نصر حق جز شورای اندیشهورز دفتر مردمی تعزیه خوان خوزستان انتخاب شدند.