اُمیکرون بر دورنمای قیمت نفت ۲۰۲۲ سایه انداخت

تحلیلگران نفت با در نظر گرفتن موانعی که شیوع واریانت اُمیکرون برای احیای تقاضا برای سوخت ایجاد می کند و ریسک اشباع عرضه، پیش بینی قیمت نفت در سال ۲۰۲۲ را پایین بردند.

 در نظرسنجی رویترز از ۳۵ اقتصاددان و تحلیلگر، میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال نوی میلادی ۷۳ دلار و ۵۷ سنت پیش بینی شد که حدود دو درصد کمتر از پیش بینی ۷۵ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی نوامبر بود. این نخستین کاهش پیش بینی قیمت سال ۲۰۲۲ از نظرسنجی اوت رویترز بود.

میانگین قیمت هر بشکه نفت آمریکا ۷۱ دلار و ۳۸ سنت در سال ۲۰۲۲ پیش بینی شد که پایینتر از پیش بینی ۷۳ دلار و ۳۱ سنت در ماه پیش بود.

نوربرت روکر، تحلیلگر بانک جولیوس بائر گفت: با کندی رشد تقاضا برای نفت، ادامه رشد عرضه و تسهیل کمبود انرژی، در سال ۲۰۲۲ شاهد توازن گسترده بازار نفت خواهیم بود و بنابراین انتظار داریم قیمتها از سطح جاری پایینتر باشند.

قیمت نفت برنت که در حال حاضر حدود ۸۰ دلار در هر بشکه معامله می شود، تحت تاثیر بهبود تقاضا برای سوخت، در مسیر ثبت بزرگترین رشد سالانه از سال ۲۰۰۹ قرار دارد.

با این حال واریانت جدید اُمیکرون کرونای دلتا شیوع سریعتری دارد و باعث شده است کشورها محدودیتهای کرونایی را تشدید کنند. اگر این محدودیتها ادامه پیدا کند، می تواند روند احیای تقاضا برای سوخت را معکوس کند.

ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA هم اظهار کرد: بازگشایی جهانی بمحض عبور موج شیوع اُمیکرون، بهبود خواهد یافت و قیمت نفت احتمالا نوسانی خواهد ماند زیرا اوپک پلاس با افزایش تدریجی تولید، معامله گران را در اضطراب نگه می دارد.

وزیران اوپک پلاس قرار است برای بازبینی سیاست تولید هفته جاری دیدار کنند. چهار منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند: در شرایطی که نفت نزدیک ۸۰ دلار مانده است، اوپک و متحدانش شامل روسیه احتمالا سیاست افزایش تدریجی عرضه را ادامه داده و افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را برای فوریه تصویب می کنند.

سورو سرکار، تحلیلگر بانک دی بی اس گفت: در بخش عرضه، استراتژی اوپک پلاس و مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا و روند احیای نفت شیل آمریکا هم عوامل تاثیرگذاری خواهند بود اما برای بخش تقاضای دورنمای بازار نفت، در درجه دوم قرار می گیرند.

بر اساس گزارش رویترز، پیش بینی می شود تقاضا برای نفت ۳.۲ تا شش میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ رشد کند.

انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار