افزایش واردات محصولات چاپی نتیجه فرسودگی ناوگان و کمبود مواد اولیه است

رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، افزایش واردات محصولات چاپی را نتیجه فرسودگی ناوگان چاپ و کمبود مواد اولیه دانست.
- اخبار فرهنگی -

بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به آمار منتشر شده از سوی اداره کل امور چاپ وزارت ارشاد درباره صادرات و واردات محصولات چاپی در سال 1400 گفت:‌ واردات 162 هزار تُن محصول چاپی در سال 1400 رقم بالایی است و باید مشخص شود که چه نوع کالاهایی به کشور وارد شده است.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر صنعت چاپ در تولید محصولات چاپی تا اندازه‌ای خودکفا شده است اما در تولید برخی از بسته‌‌بندی‌های مواد غذایی از جمله تتراپک‌ها هنوز نیازمند واردات هستیم، اما حجم آن به این رقم نمی‌رسد.

عابدینی ادامه داد: مسائل اقتصادی و دشواری در واردات کالاهای چاپی ممکن است ممکن است منجر به عدم تولید محصولات چاپی در سال 1400 شده باشد،‌ در نتیجه تولیدکننده‌ها نیازمند واردات شده‌اند. این در حالی است که اگر موارد اولیه در دسترس باشد،‌ حجم واردات محصولات چاپی بسیار بسیار کمتر از این رقم خواهد بود.

وی کمبود مواد اولیه و دسترسی دشوار به مواد اولیه مرغوب را موجب زیان‌دهی در حوزه صادرات نیز دانست و گفت:‌ اگر مواد اولیه در دسترس باشد، صادرات محصولات چاپی ایران تا چهار برابر می‌تواند رشد داشته باشد. با توجه به اینکه ما کیفیت لازم در مواد اولیه در دسترس نداریم، بسته‌بندی صادراتی کاهش پیدامی‌کند.

به گفته عابدینی مشکلات و موانع صنعت چاپ را از همه نظر در تنگنا قرار داده است،‌ هم از نظر تأمین مواد اولیه مشکل وجود دارد و هم نوسازی و تجهیز چاپخانه‌ها به بحران جدی مبدل شده است.

وی با اشاره به فرسودگی ناوگان صنعت چاپ ادامه می‌دهد:‌ در ابتدای دهه 90 ناوگان صنعت چاپ تا اندازه‌ای بروزرسانی شد اما متأسفانه با گذشت زمان باز هم دچار چالش شده‌ایم‌، با توجه به هزینه‌‌های سنگین نرخ ارز برای واردات ماشین‌آلات چاپخانه‌ها به تنهایی امکان واردات را ندارند‌، از سوی دیگر تسهیلاتی نیز در اختیار نیست که بتوان با کمک آن‌ها نوسازی را انجام داد. در نتیجه فرسودگی ناوگان موجب شده تا از استاندارد و کیفیت محصولات چاپی دور شویم، این موجب می‌شود تا در نهایت نتوانیم یکسری از نیازهای داخلی را تأمین کنیم در نتیجه تولیدکننده به واردات رو می‌آورد و حجم واردات محصولات چاپی رو به افزایش می‌گذارد. صنعت چاپ داخلی نیز رفته رفته از صحنه رقابت خارج می‌شود.

صادرات هزار میلیارد تومانی صنعت چاپ خراسان در سال 1400/ سهم ناچیز کتاب از این صادراتصنعت چاپ نیازمند موزه است/ بودجه‌های فعلی جوابگوی آموزش در حوزه چاپ نیستوعده وزیر ارشاد برای ارائه تسهیلات نوسازی به صنعت چاپ/احمدوند:‌وزارت ارشاد خانه صنعت چاپ است

 رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ گفت: صنعت چاپ صنعت استراتژیکی برای صادرات به شمار می‌شود،‌ اگر نیازهای این صنعت به درستی تامین شود،‌ در صادرات دیگر محصولات نیز موفق‌تر عمل خواهیم کرد.بدیهی است که اگر صنعت چاپ تقویت نشود،‌ نمی‌تواند در بازارهای بین‌المللی کالای خوب رقابتی تولید کند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار