به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از دویچه وله آلمان، نتایج یک نظرسنجی حاکی است که روحیه شهروندان آلمان بیش از پیش متاثر از سرخوردگی، بیاطمینانی به آینده و خشم است.
هنوز پیامدهای پاندمی کرونا خاتمه نیافته و زندگی شهروندان و کسب و کارها به حالت عادی بازنگشته بود که جنگ روسیه علیه اوکراین کشورهای اروپایی، از جمله آلمان را با چالشهای جدیدی روبرو کرد.
برای سنجش میزان تاثیر این چالشها بر روحیه شهروندان آلمانی به سفارش هفتهنامه اشپیگل یک نظرسنجی انجام شده که خلاصهای از نتایج آن شنبه 24 سپتامبر منتشر شد.
بر پایه این بررسی که موسسه افکارسنجی سیوی انجام داده 41 درصد پرسششوندگان به این پرسش که آیا واژه "خشم" برای توصیف وضعیت روحیه آنها در شرایط کنونی مناسب است، پاسخ مثبت دادهاند.
برای درک روند منفی وضعیت روحیه شهروندان باید در نظر داشت که در ماه مه سال 2020 فقط 15 درصد پرسششوندگان و در ماه مه امسال کمتر از 30 درصد آنها به این پرسش پاسخ مثبت داده بودند.
پرسششوندگان در پاسخهای خود کمتر مفاهیم مثبت را برگزیدهاند؛ فقط حدود 23 درصد گزینه خوشبینی نسبت به آینده را انتخاب کردهاند، 17 درصد احساس "قدردانی" میکنند و کسانی که گزینه "شادمانی" را انتخاب کردهاند هفت درصد بیشتر نیستند.
از بین کسانی که در نظرسنجی شرکت کردهاند فقط پنج درصد گفتهاند، احساس "امنیت و اطمینان" میکنند. تمام این شاخصها نسبت به یک سال پیش کاهش داشتهاند.
در مقابل این روند، شمار کسانی که وضعیت روحی و احساسات خود را با مفاهیم منفی مانند "خشم" توصیف کردهاند به شدت افزایش یافته است.
به نوشته هفته نامه اشپیگل 42 درصد پرسششوندگان گزینه "عدم اطمینان" را برای توصیف روحیه خود مناسب دانسته، 33 درصد گزینه "از دست دادن کنترل/ عجز" و 26 درصد گزینه "ناامیدی/اضطراب" را مناسبتترین وصف حال خود عنوان کردهاند.
حدود 53 درصد شهروندان آلمانی از معضل قطعی های برق در زمستان می ترسیدند.
بنابر این گزارش مقایسه نتایج نظرسنجیهای مشابه در سالهای اخیر نشان میدهد که روحیه و حال و هوای شهروندان آلمانی به مرور تیرهتر شده و جنبههای مثبت رو به کاهش و احساسات منفی رو به افزایش است.
در نظرسنجی موسسه سیوی درباره منشاء و علت وضعیت حسی و روحیه افراد پرسشی نشده اما گمان میرود معضلاتی نظیر بالا رفتن تورم وبحرانهایی نظیر تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و پیامدهای آن در تیره و تار شدن وضعیت نقش مهمی داشته باشند.
همزمان، روزنامه "تاگس اشپیگل" با استناد به یک گزارش داخلی اداره فدرال جنایی آلمان (BKA) میگوید، این اداره برآورد میکند که افزایش بهای انرژی و تورم تهدیدی فزاینده برای امنیت داخلی است.
اداره فدرال جنایی آلمان هشدار میدهد، این اتفاق زمانی ممکن است رخ دهد که بخش قابل توجهی از شهروندان موقعیت زندگی خود را به خاطر تصمیمگیریهای سیاسی در معرض خطر احساس کنند.
در گزارش داخلی BKA ابراز نگرانی شده که نارضایتی و خشم شهروندان ممکن است به اقدامهایی نظیر اشغال یا بلوکه کردن شرکتهای فعال در حوزه انرژی یا صنایع تسلیحاتی و اقدامهای مجرمانه علیه سیاستمداران و تصمیمگیرندگان منجر شود.
نشریه دی سایت آلمان هم در گزارشی نوشت: به دلیل بحران انرژی، انجمن کمک های زیست محیطی آلمان خواستار کنار گذاشتن چراغ های کریسمس در شهرها و خانه های شخصی شده است. یورگن رش، مدیر عامل این انجمن فدرال به روزنامه های شبکه تحریریه آلمان گفت: در این زمستان باید مسلم باشد که چراغ های کریسمس در شهرها و همچنین خانه ها و آپارتمان ها وجود نداشته باشد.
وی تاکید کرد که با توجه به جنگ در اوکراین، کمبود انرژی و همچنین به دلایل حفاظت از اقلیم، باید لحظه ای مکث کنیم.
به گفته وی علاوه بر این، صرفه جویی احتمالی با انجام بدون چراغ های کریسمس در شهرها و جوامع وجود خواهد داشت. اینها باید به یک درخت روشن محدود شوند. وی تاکید کرد: انجام آگاهانه صرفه جویی و نشان دادن همبستگی می تواند حتی این فصل کریسمس را به فصلی بسیار خاص تبدیل کند.
افزایش تاریخی خطر فقر در بین بازنشستگان آلمانیتلاش آلمان برای شراکت نزدیکتر در حوزه انرژی با کشورهای عرب خلیج فارس