به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدابراهیم ابراهیمی در همایش روز ملی روستا و عشایر در شهرستان نهبندان و در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای روستایی و عشایری اظهار کرد: 197 خانوار عشایر خراسان جنوبی، به مناسبت هفته ملی روستا و عشایر از مزایای 7 طرح عشایری بهرهمند میشوند.
وی گفت: این طرحها در زمینههای انتقال آب، حفر و تجهیز چاه برداشت آب، مرمت و بهسازی چاه مالداری، توربین بادی، آبشخور دامی و احداث منبع دفنی است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: 3 میلیارد و 597 میلیون تومان اعتبار برای این طرحها هزینه شده است و تا پایان این هفته در شهرستانهای نهبندان، سربیشه، درمیان، سرایان و خوسف به بهرهبرداری میرسند.
بهرهبرداری از 260 پروژه با 2 هزار و 820 میلیارد ریال اعتبار در روستاهای استان
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: یک هزار و 760 میلیارد ریال اعتبار در یک سال گذشته برای عمران روستاها به حساب دهیاریهای استان واریز شده است. این میزان اعتبار در زمینه عمران و آبادانی روستا، توسعه معابر، بهداشت و درمان، خانه عالم، ساختمان دهیاری، بوستان محلی، فرهنگی ورزشی و سایر هزینه شده است.
وی افزود: از 15 مهرماه سال گذشته تاکنون یک هزار و 386 پروژه عمرانی، زیربنایی، اقتصادی و اشتغالزا در مناطق روستایی با هزینهکرد بیش از 130 هزار میلیارد ریال در مناسبتهای مختلف از سوی دستگاههای اجرایی و دهیاریها افتتاح شده است. از این تعداد هزار و 33 پروژه با اعتبار 120 هزار و 460 میلیارد ریال توسط دستگاههای اجرایی و 353 پروژه با اعتبار هزار و 360 میلیارد ریال توسط دهیاریها به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی افزود: همزمان با روز روستا و عشایر امسال نیز 260 پروژه با 2 هزار و 820 میلیارد ریال در استان افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
تصویب 63 طرح درآمدزا در روستاهای استان
وی از تصویب 63 طرح درآمدزا و خرید ماشین آلات به مبلغ هزار و 350 میلیارد ریال تسهیلات خبر داد و یادآور شد: در کمیته ملی وام تاکنون 16 فقره تسهیلات به مبلغ 550 میلیارد ریال به دهیاریها پرداخت شده است.
هاشمی با اشاره به اختصاص ماشین آلات خدماتی به دهیاریها گفت: در یک سال گذشته پیگیری برای اختصاص 38 دستگاه خودروی حمل زباله سبک (نیسان) به دهیاریهای واجد شرایط استان از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور انجام شده است. در این زمینه فقط 10 درصد قیمت خودرو از سوی دهیاریها پرداخت میشود که خودرو حمل زباله به چهار روستای بیچند، مزارسید علی، میغان و دهک شهرستان نهبندان اختصاص یافت.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: در زمینه قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها، 44 دهیاری واجد شرایط بودند که در مرحله نخست، 27 دهیاری استان کد موقت دستگاه اجرایی دریافت کرده و از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای بهرهمند میشوند.
وی به شرکت دهیاریهای استان در نمایشگاه توانمندیهای روستائیان و عشایر "روستاآباد" تهران اشاره کرد و افزود: خراسان جنوبی با مشارکت گسترده در نمایشگاه مذکور با حضور حدود 60 غرفه سومین استان برتر کشور بود.
فعال بودن 25 شرکت تعاونی دهیاریهای استان
هاشمی با اشاره به فعال بودن 25 شرکت تعاونی دهیاریهای استان بیان کرد: از این تعداد 19 شرکت تعاونی در عضویت اتحادیه تعاونی دهیاریها قرار دارند.
وی اظهار کرد: باتوجه به شاخصهای ابلاغی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور 2 شرکت تعاونی بخش دستگردان و بخش مرکزی شهرستان بیرجند به عنوان شرکت تعاونیهای برتر به سازمان اعلام شد که در نهایت شرکت تعاونی دستگردان به عنوان تعاونی برتر استان خراسان جنوبی معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح تکام و ابلاغ سند تحول روستا و نظامات 16 گانه به دستگاههای مربوطه، گفت: در این طرح دهیاران با همکاری کانونهای جهادی، روحانی روستا، تسهیلگران و سایر نسبت به شناسایی ظرفیتهای موجود اقدام تا زمینه را برای مهاجرت معکوس روستائیان، ایجاد اشتغال و کاهش حاشیه نشینی فراهم کنند.
وی ادامه داد: به منظور اجرای این طرح، طرح تکام در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب و به دستگاهها برای راه اندازی اتاق وضعیت روستا و سامانه تکام به منظور آموزش دهیاران و بخشداران ابلاغ شده است.
هاشمی یادآور شد: در یک سال گذشته تفاهمنامههای متعددی از جمله با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به منظور اجرای پروژههای عمرانی، زیربنایی، اقتصادی و اشتغالزا، احداث بازارچههای تولیدات روستایی برای کمک به اقتصاد و معیشت روستائیان، با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در زمینه عمران و آبادانی روستاها، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر برای دو سوم بیمه دولت، انتقال سابقه بیمه، بازنشستگی و از کارآفتادگی منعقد شده است.
وی افزود: همچنین انعقاد تفاهمنامه با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به منظور اشتغال بانوان، آموزش و تسهیلات، با شرکت اسکان ایران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور کمک به اجرای طرحهای بهسازی و توسعه معابر روستاها، سازمان ثبت اسناد و امور اراضی قانون جامع حدنگار و آموزش تسهیلگران روستایی در قالب اجرای تفاهم نامه منعقده بین قرارگاه جهادی وزارت کشور و دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر اقدامات یکسال گذشته بوده است.
افتتاح بیش از 4 هزار پروژه روستایی در خراسان جنوبی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: طی سه سال اخیر در حوزه روستایی و عشایری استان چهار هزار و 700 پروژه در بخش های تولیدی، عمرانی و خدماتی با اعتبار دو هزار میلیارد تومان افتتاح و به بهره برداری رسیده که نشان از عزم دولت برای توسعه مناطق روستایی و عشایری است.
علیرضا عباس زاده اظهار داشت: روستاییان و عشایر پایه تولید کشور بوده و هستند و باید در رأس برنامه ریزی های مسئولان قرار بگیرند.
وی گفت: امروز نمایشگاه توانمندی های روستایی و عشایر در روستای خوانشرف نهبندان برپا شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از تجلیل و تقدیر از برترینهای شوراهای اسلامی و دهیاری های نمونه خبر داد و گفت: این دهیاری ها توانستند به صورت مدیریت غیرمتمرکز گام هایی برای توسعه روستاها بردارند.
به گفته وی؛ روستاییان و عشایر مرزداران استان و کشور هستند و در حوزه اقتصاد و امنیت کشور حرف برای گفتن دارند.
عباس زاده افزود: امروز عملیات اجرایی مجتمع گردشگری نهبندان آغاز و به همت سرمایه گذار نهبندانی یک پروژه بوم گردی گردشگری نیز افتتاح شد.
به گفته وی؛ در دولت گذشته خدمات بزرگ و اساسی در نهبندان انجام و سبب شد این شهرستان رشد و پیشرفت تصاعدی داشته باشد.
وی تصریح کرد: در طول سه سال اخیر در حوزه روستایی و عشایری استان چهار هزار و 700 پروژه در بخش های تولیدی، عمرانی و خدماتی با اعتبار دو هزار میلیارد تومان افتتاح و به بهره برداری رسیده که نشان از عزم دولت برای توسعه مناطق روستایی و عشایری است.
وجود 40 هزار واحد مدیریت دهیاری در کشور
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز در این مراسم گفت: وجود 40 هزار واحد مدیریت دهیاری، حکمرانی غیر متمرکز را به همراه داشته و زمینه ساز توسعه کشور بوده است.
مهیار نورعلی در همایش روز ملی روستا و عشایر در شهرستان نهبندان با بیان اینکه در سال 1382 بحث شوراها پیش آمد و نهادی تشکیل شد که هم اکنون بعد از 22 سال نتایج آن را بطور ملموس حس می کنیم، افزود: تمام روستاهای ما با دهیار و نماینده دولت که خط مقدم جبهه خدمت است، ارتباط برقرار می کنند.
جمعیت روستایی کشور دو برابر شده
وی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون جمعیت روستایی ما دو برابر شده لذا روستا خالی از جمعیت نشده، تصریح کرد: نسبت جمعیت شهری از ابتدای انقلاب تاکنون هفت برابر شده که مواد غذایی این هفت برابر بیشتر از محل همین کشاورزی و روستاها تأمین شده است.
به گفته وی؛ در سال 57 با جمعیت 15 میلیونی ما 18 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میکردیم و الان با جمعیت 30 میلیونی، 135 میلیون تن محصول تولید می کنیم یعنی تولید 5 برابر شده که نشان دهنده ورود تکنولوژی، توسعه و توانمندی مردم است.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با تأکید بر اینکه با مشارکت مردم توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی افزایش یافته و مدیریت ما بیشتر غیرمتمرکز شده است، خاطر نشان کرد: ما 40 هزار واحد دهیاری داریم که غیر متمرکز هستند، کشورها برای توسعه بیشتر از مدیریت متمرکز به سمت مدیریت غیرمتمرکز پیش می روند.
نورعلی ادامه داد: اگر یکپارچگی در کشور باشد کشور توسعه یافته میشود در فرهنگ ایران یکپارچگی وجود دارد و همه ما ملزم به اطاعت از ولایت فقیه و مقام معظم رهبری هستیم.
به گفته وی؛ برای توسعه دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی نقش آفرینی میکند، ما در این استان تعاونی های دهیاری ها را برای رشد و توسعه روستاها احیا کرده ایم.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تصریح کرد: ما تولید محصولات کشاورزی داریم اما فروش نداریم لذا باید تولیدات کوچک مقیاس را حمایت کنیم، برای حمایت تولیدکننده در خانه، باید حمایت هایی از جمله بیمه زنان روستایی را مد نظر داشته باشیم.