به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، محمدجعفر عظمائی، در جمع خبرنگاران از حجم سرمایهگذاری هشت هزار میلیارد تومانی و ایجاد اشتغال هشت هزار نفری در طرحهای قابل افتتاح در هفته دولت خبر داد و افزود: بر اساس صدور پروانه بهره برداری و جواز کسب، پایدار ترین و مطمئن ترن سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال در ۱۹۰ طرح افتتاح شده، انجام گرفته است. و در راستای تکمیل زنجیره ارزش افزوده بخش صنعت، معدن، تجارت، صادرات و تأمین خوراک زیر مجموعه واحدهای صنعتی استان این طرحها به بهرهبرداری رسیده است.
وی به توسعه متوازن واحدهای صنعتی بین شهرستانهای آذربایجان شرقی تاکید کرد و ادامه داد: آذربایجان شرقی در صدور جواز تأسیس برای سرمایه گذاری، با صدور بیش از یک هزار فقره جواز تأسیس به ارزش ۵۵ هزار میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال ۳۵ هزار نفری، حائز رتبه اول در کل کشور شده است.
وی افزود: همچنین آذربایجان شرقی با بیش از دو هزار و۹۰۰ پروژه، بیشترین طرح صنعتی در بخش خصوصی که داخل و خارج از شهرکهای صنعتی استان قرار گرفتهاند، رتبه اول کشوری را دارد و در راستای رفع موانع تولید و افزایش سرمایه گذاری حدود ۶۸ همت و پیش بینی ایجاد اشتغال ۴۲ هزار نفر توسط بخش خصوصی انجام گرفته که امیدواریم طی ماههای آینده ۵۰۰ طرح را به مرحله بهره برداری برسانیم.
عظمائی از عملیاتی شدن پروژههای سرمایه گذاری که در سفر دوم ریاست محترم جمهوری صورت گرفته بود، ابراز خرسندی کرد و گفت: در سفر دوم ریاست محترم جمهوری به آذربایجان شرقی بالغ بر ۲۰ قرارداد به ارزش ۲۰۰ همت منعقد شده بود که عمده مراکز و واحدهای صنعتی موفق به ثبت سفارش مواد اولیه، تجهیزات و ادوات اولیه شدهاند.
وی از کسب رتبه اول آذربایجان شرقی در تعداد تشکیل جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خبر داد و افزود: سازمان صمت آذربایجان شرقی با تشکیل ۵۰ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، حائز رتبه اول کشوری شده است و با پیگیری مداوم و مستمر از دستگاههای اجرایی، واحدهای دولتی و بانکها حدود ۶۰ درصد از طرحها اجرا و مابقی نیز در دست بررسی قرار داده است.
وی با اشاره به حوزه معدن، آذربایجان شرقی را بهشت تنوع معدنی عنوان کرد و ادامه داد: آذربایجان شرقی با ۵۲ ماده معدنی مختلف و متنوع در این حوزه مزیت و پتانسیل زیادی دارد و در راستای افزایش و رشد بهره وری، توسعه فعالیتهای اکتشاف از معادن استان در دستور کار قرار دارد که با ۱۵ فقره طرح به ارزش ۴۵ میلیارد تومان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۵ درصدی را دارد.
مدیر کل صمت آذربایجان شرقی افزود: حدود ۴۴ فقره پروانه اکتشاف که مرحله اولیه کاوش معدن است به مساحت ۳۵۱ کیلومتر مربع صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد ۳۰۰ درصدی برخوردار است و همچنین ۱۶ فقره گواهی کشف به مساحت ۵۸ کیلومتر مربع صادر شده است.
وی ضمن اشاره به عوامل کاهش صادرات فرش به تشکیل کنسرسیومی برای رفع موانع تولید این کالای ارزشمند تاکید کرد و گفت: بافندگان فرش به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه تولید، کاهش تقاضا و مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات رغبت کمی برای تولید فرش دارند و باید در راستای رفع موانع و ثبت سفارش و واردات مواد اولیه، تعاونیها و اتحادیههای ذیربط کنسرسیومی را تشکیل دهند.
وی همچنین از رشد ۳/۲ درصدی و افزایش ۱۸ درصدی حجم محصولات صادراتی پتروشیمی خبر داد و از افزایش روند صادرات با بهبود قیمت کالاهای صادراتی ابراز امیدواری کرد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی تصویب تشکیل شرکت مس آذربایجان در مجمع ملی صنایع مس ایران به عنوان عالیترین مرجع و رکن تصمیم گیری را پیشرفت بزرگی قلمداد کرد و افزود: موضوع استقلال مس آذربایجان کلاً مطرح نبوده بلکه موضوع اصلی تشکیل این شرکت است که مراحل تشکیل و انتخاب هیأت مدیره آن انجام گرفته که فقط به دلایل حقوقی در ثبت اموال مس آذربایجان کمی با مشکل روبرو است و با پیگیریهای مستمر استاندار آذربایجان شرقی و نماینده ولی فقیه در استان، در آینده شاهد حل این موانع نیز خواهیم بود.