به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، پیمان صابریان، معاون آموزش و پژوهش هلال احمر در نشست خبری درباره واردات عینک واقعیت مجازی اظهار داشت: یک سال قبل پروپوزالی برای فدراسیون صلیب سرخ جهت آموزش مخاطرات داشتیم که سپس بودجه لازم در فدراسیون بین المللی صلیب سرخ مصوب و با شرکتهایی تفاهم نامه داشتم و دانشگاه علم و صنعت بازی سه بعدی را طراحی کرد.
وی با اشاره به اینکه این عینکها با متاورس باید ریجستر شود که بشود آن را استفاده کرد، افزود: همه کارهای قانونی در این راستاصورت گرفته است.
صابریان ادامه داد: آموزش در برابر زلزله از کلاس درس تا فروشگاه و پاساژ از اولویتهای آموزشها است تا فرد خود را در شرایط زلزله احساس کند.
وی بیان داشت: برای نخستین بار در جهان جهت آموزش مقابله در برابر مخاطرات از عینکهای واقعیت مجازی در ایران استفاده میشود.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر گفت: در حال حاضر چند سایت آماده شده تا افراد آموزش ببینند مثل مؤسسه علمی هلال احمر، باغ کتاب و سازمان امداد تا افراد بهره برداری کنند. قبلاً این عینکها فقط برای بازی استفاده میشده و برای مخاطرات نبوده است.
صابریان گفت: باید از طریق مهندسی معکوس این عینکها را تولید کرد البته ریجستر آن از طریق متاورس کار را مشکل کرده است.
وی افزود: آموزشهای مختلف در برابر مخاطرات در بخشهای مختلف کشور مانند مدارس برای والدین و دانش آموزان در حال انجام است برای دانشگاهها و ادارات جلساتی داریم و از طریق صدا و سیما هم آموزش مخاطرات صورت میگیرد. البته انجام مانور مؤثر هم ضرورت دارد.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر خاطر نشان کرد: مردم کشور حدود ۴۰ درصد در برابر مخاطرات آمادهاند و تداوم آموزشها ضرورت دارد.
وی از به کارگیری واقعیت افزوده جهت استفاده از لوگوی هلال احمر خبر داد و گفت: با استفاده از این موضوع جهت ارائه آموزشهای امدادی و آمادگی در برابر مخاطرات نیز استفاده میشود.
معاون آموزش هلال احمر گفت: همچنین در تجمعات انبوه میتوان از این روش آموزش استفاده کرد و به جای توزیع بروشور آموزشهای مرتبط را ارائه کرد. به طور مثال در راهپیمایی اربعین بر اساس مکان و زمان آموزشهایی مانند آموزشهای مقابله با گرمازدگی و مخاطرات در تجمع انبوه ارائه داد.
صابریان خاطرنشان کرد: همچنین به دنبال توسعه استفاده از هوش مصنوعی در بحرانها و حوادث هستیم به طوری که هوش مصنوعی مشاوره هلال احمر خواهد شد و در بحرانهایی مانند سیل و زلزله و توزیع اقلام امدادی از این مشاور و کمکهای آن بهرهمند خواهیم شد.
وی گفت: سایت خادم نیز در هلال احمر راهاندازی شده و افراد میتوانند آموزشهای لازم را در حوزه سیپیآر، سیل و زلزله و سایر مخاطرات از طریق این سایت فراگیرند و گواهی الکترونیک خود را به صورت رایگان دریافت کنند.