به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرمآباد ، حسین سلاحورزی عصر امروز در نشست خبری اظهارداشت: واقعیت این است که در 50 سال گذشته کشور در چرخه تله رشد پایین اقتصادی و نرخ پایین سرمایهگذاری گرفتار شده است که ریشه این مشکلات تورم ایجاد شده در کشور طی 50 سال گذشته است.
وی افزود: طی سالهای گذشته هر دولتی که روی کار آمده و سعی در رفع مشکلات کشور داشته به دلایل مختلفی از جمله جنگ تحمیلی و دورههای مختلف تحریم ها عملاً اتفاقی نیفتاده است به دلیل اینکه دولتها با اولویت قرار دادن سیاستهای رفاهی عموم مردم منجر به کسری عمیق بودجه شدهاند و این کسری بودجه به شکل تورم خود را نشان داده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: طی سالهای گذشته استان لرستان نه تنها از فضای ایجاد شده در اقتصاد کشور مستثنی نبوده بلکه به دلایل مختلف زیر ساختی از نظر نرخ بالای بیکاری، پایین بودن درآمد سرانه و عدم سرمایهگذاری و توان وام دهی کافی بانکها کمتر توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه واقعیت این است به وضعیت کشور و به تبع استان لرستان امیدوار هستم بیان کرد: اگر دولت سیزدهم در سیاست حذف ارز ترجیحی که در پیش گرفته ثابت قدم باشد به طور یقین سال آینده میتوانیم شاهد کاهش رشد نرخ تورم باشیم.
سلاحورزی با بیان اینکه حذف ارز 4200 تومانی در دولت سیزدهم کار بزرگ و موثری است گفت: اگر در حذف ارز 4200 تومانی کج سلیقگیهایی که سبب اثر گذاری بر قیمتها شد، اتفاق نمیافتاد به طور یقین تبعات حذف ارز 4200 تومانی که حتما منجر به کاهش کسری بودجه و تورم خواهد شد نمود بیشتری داشت.
وی تصریح کرد: پیش بینی میکنیم چنانچه تورم در کشور کنترل شود نا اطمینانی در اقتصاد کاهش پیدا میکند احتمال رشد سرمایهگذاری اقتصاد پایدار در کشور و لرستان اتفاق خواهد افتاد.
رویکرد آستان قدس رضوی در ورود شرکتها به بازار سرمایه راهبردی و بلندمدت است تأمین مواد اولیه و سرمایه در گردش 2 نیاز مهم برای رونق اقتصادی کرمانشاه است 5 میلیارد دلار برای ایجاد پارک جامع پتروشیمیایی متانول در هرمزگان سرمایهگذاری میشودرئیس اتاق بازرگانی لرستان خاطر نشان کرد: در استان لرستان به نوعی شاید یک پنجره فرصت تاریخی برای استان با وجود استاندار واغلب مدیران ارشد و اثر گذار بومی فراهم شده است که میتوانند با توجه به شناخت کافی و تعصبی که نسبت به استان دارند میتوانند فرصت خوبی برای استان باشند.
وی اظهار داشت: با توجه به سهم لرستان از سرزمین، منابع طبیعی و جمعیت کشور به صورت نرمال و منصفانه قاعده براین است که جایگاه لرستان در جدول توزیع برخورداری اقتصادی در میانه جدول باشد ولی واقعیت این است سهم لرستان همیشه از نظررشد اقتصادی تقریباً نصف سهم نرمال ولی سهم بیکاری استان دو برابر رنج نرخ بیکاری کشوراست و همیشه جز دو یا سه استان آخر کشورهستیم.
سلاحورزی افزود: هیچ دست غیب و دولتی نمیتواند ظهور کند که مشکلات و عقبماندگی های مطرح شده لرستان را جبران کند و تنها با سرمایهگذاری این عقب ماندگیها جبران میشود، و شاید به طور متوسط باید سالیانه حدود 20 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در استان اتفاق بیفتد که پس از یک دوره 5 ساله مردم احساس کنند بیکاری در استان کمتر و رفاه مردم بیشتر شده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در استان لرستان نیازمند ایجاد نهضت سرمایهگذاری جهت ترویج اینکه لرستان بستر خوبی برای سرمایه گذاری است هستیم عنوان کرد: طی 2 ماه آینده با هماهنگی استانداربنا داریم مجموعه پروژهها و طرحهایی که دستگاههای اجرایی استان به عنوان فرصتهای سرمایه گذاری دارند دریک همایش که در تهران برگزار میشود به هلدینگها و شرکتهای سرمایه گذاری عرضه کنیم که امیدواریم شروعی برای جذب سرمایه گذار و تامین مالی پروژه ها باشد.