به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، علیرضا قاسمی فرزاد ظهر امروز در کارگروه صادرات غیرنفتی با بیان اینکه باید زمینه را برای صادرات صنایع دستی و گردشگری توسعه بخشیم، اظهار داشت: استان همدان با داشتن دو شهر جهانی سفال لالجین و مبل و منبت ملایر حرف برای گفتن دارد و باید در زمینه صادرات برنامههای جدی را در این زمینه عملیاتی کند.
وی افزود: اینکه در حوزه معادن صادرات داریم خوب است اما اگر خام فروشی نباشد بر همین اساس باید صادرات استان را به سمت محصولات صنعتی و صنایع دستی ببریم.
قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه فعالیتهای اقتصادی باید به دور از نگاههای سیاسی در استان پیگیری شود، تاکید کرد: اتاق بازرگانی باید محل اجماع همه فعالان بازرگانی و اقتصادی استان باشد و به نوبه خود از همه فعالان این عرصه تشکر میکنم با این حال صادرات استان باید بیشتر از چیزی که اعلام شده است باشد.
وی به توسعه کشت محصولات کم آببر و صادرات آن در استان اشاره کرد و افزود: اگرچه به دنبال توسعه صادرات در این بخش هستیم اما به دلیل عمر محدود محصولات کشاورزی پیشنهاد میشود در حوزه صنایع دستی، فرش و گردشگری در بخش صادرات توجه جدیتری نشان داده شود.
توسعه صادرات همدان بر مدار کشمش ملایر/ بازار 8 کشور به تصرف ایران درآمدمحصولات کشاورزی 36 درصد از صادرات همدان را به خود اختصاص داداستاندار همدان تاکید کرد: از قدیمالایام دامنههای الوند محلی برای کشت زعفران بوده که باید با الگو قرار دادن محصولات کم آب بر این کشت را گسترش داده و صادرات آن را انجام دهیم.
قاسمی فرزاد عنوان کرد: برای آنکه بتوانیم در عرصه صادرات رشد کنیم باید شرکت در نمایشگاه های صادراتی سایر کشورها،افزایش کیفیت محصولات و بیشتر شدن مراودات تجاری فعالان اقتصادی همدان را مورد توجه قرار دهیم.
وی همچنین افزود: متاسفانه خدمات فنی مهندسی استان در آمار صادرات غیر نفتی نیامده در حالی که همدان در این بخش خدمات و مراودات خوبی را با سایر کشورها دارد.
استاندار همدان به پرداخت های مالیاتی فعالان اقتصادی استان اشاره کرد و افزود: مالیات یکی از منابع درآمدی دولت است که فعالان اقتصادی و تجار وظیفه دارند حق مالیاتی خود را بپردازند بنا براین از فعالان اقتصادی در خواست دارم در پرداخت مالیاتهای خود اهتمام بیشتری داشته باشند.