به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، سعید کریمی عصر امروز در جلسه حفاظت از منابع آبی استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه آبان ماه امسال جلسهای در رابطه با ارتقای ضریب نفوذ بیمه در بخش آبزیان در کشور برگزار و مصوبات آن جهت اجرا به استانها ابلاغ شد، اظهار داشت: ابلاغ این مصوبات سازمان مدیریت بحران کشور، چالشهایی میان جهاد کشاورزی و آب منطقهای کردستان ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه 225 مزرعه فعال و دارای مجوز در استان وجود داشته که از این تعداد، تنها 11 مزرعه دارای بیمه نامه است، گفت: بالغ بر 50 مزرعه نیز در کردستان مجوز ندارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان با بیان اینکه مصوبات سازمان مدیریت بحران با هدف ارتقای ضریب نفوذ بیمهای در مزارع آبزی پروری ابلاغ شده است، تصریح کرد: در متن ابلاغی مقرر شده که در صورت عدم اجرای ملزومات از تمدید مجوز و صدور پروانه خودداری میشود.
کریمی بیان کرد: پیشنهاد میشود مزرعهداران پرورش ماهی در سال آتی ملزم به انجام بیمه شده و سپس در بازه زمانی 3 تا 5 ساله خروج مزرعههای آبزیپروری اجرا شده در بستر رودخانههای استان اجرایی شود.
پیمان اسکندری، رئیس سازمان جهاد کشاورری استان کردستان نیز در این رابطه گفت: ابلاغ مصوبات از سوی اداره کل مدیریت بحران در راستای انجام بیمه، نارضایتی زیادی میان فعالان این عرصه ایجاد کرده و عملا در این شرایط قابلیت اجرایی ندارد و پیشنهاد میشود فرصت 3 ساله برای ساماندهی این حوزه داده شود.
تخصیص 700 میلیارد برای اجرای طرحهای آبرسانی در کردستاناجرای طرح جامع فاضلاب روستایی در کردستان نیازمند 300 میلیارد تومان است
محمد فرهاد، مدیرعامل شرکت آبفا استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه امسال عملکرد این شرکت 52 درصد از تعهدات بوده که نسبت به مدت سال گذشته افزایش داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر 96.5 درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند.
وی با اذعان به اینکه در اجرای طرحهای فاضلاب روستایی به دلیل کمیود اعتبارات با عقبماندگی مواجه هستیم، گفت: میانگین کشوری در این بخش نیم درصد بوده که در استان 2درصد است.
فرهاد با اشاره به اینکه از یکهزار و 677 روستای استان، 430روستا در حوزه سدها هستند، خاطر نشان کرد: برای اجرای طرح جامع فاضلاب روستایی در کردستان 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان با بیان اینکه استفاده شهرداری از آب شرب برای آبیاری فضای سبز ناصحیح است، افزود: در 228 نقطه شهری برای آبیاری از آب شرب استفاده میشود.
سید انور رشیدی، شهردار سنندج نیز در این جلسه استفاده 300لیتر در ثانیه از آب شرب برای آبیاری فضای سبز را رد کرد و مدعی شد: با بررسی وضع موجود 74 لیتر در ثانیه استفاده میکنیم.
کیومرث حبیبی، معاون امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در چند سال اخیر ستاد دیاچه ارومیه بیشتر از 6 هزار میلیارد تومان هزینه کرده اما یک ریال به استان تخصیص نیافته و این در حالیست که کلی تکلیف برایمان ایجاد شده است، گفت: متاسفانه سازمان محیطزیست در دوره مدیریت گذشته نگاه خوبی به استان نداشته و آنچنان که باید و شاید به ظرفیتهای این استان توجه نکرده است.