به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «ضیاءالحق سرحدی»، رئیس اتاق تجارت افغانستان و پاکستان با اشاره به ایجاد صفهای طولانی کامیونهای تجاری در دو سوی مرز تورخم اظهار داشت: تاکنون بیش از 6 هزار کامیون در دو سوی مرز متوقف شدهاند با درنظر داشت به اینکه محموله برخی از این کامیونها در حال فاسد شدن است ادامه این وضعیت خسارت قابل توجهی برای دو طرف تجار افغانستان و پاکستان به همراه خواهد داشت.
«خان جان الکوزی»، معاون اتاق بازرگانی افغانستان و پاکستان با بیان اینکه خودروها حامل میوههای تازه و خشکبار، انواع مواد خوراکی، مواد سوختی٬ سیمان و آرد هستند، افزود: اگر این مرز بسته بماند، تاجران روزانه میلیونها دلار متحمل زیان مالی خواهند شد.
خان جان الکوزی همچنین تأکید کرد: «راه به روی مردم و کالاهای تجاری بسته است و مشکلات زیادی را ایجاد نموده، از نظر صادرات و واردات روزانه 300 تا 400 کانتینر از این مرز مبادله کالا میشود، اکنون زمان مهمی برای صادرات است. اگر جاده مسدود باقی بماند، تجار هر دو طرف آسیب بسیاری متحمل خواهند شد».
به گفته برخی کارشناسان تجارت بین سه کشور افغانستان، پاکستان، هند و نیز برخی کشورهای آسیای میانه از طریق مرز تورخم انجام میشود بدیهی است اگر این مرز بسته بماند، مستقیماً بر قیمت اجناس در بازار این کشورها تأثیر میگذارد و قیمتها افزایش مییابد.
درگیری میان طالبان و نظامیان پاکستانی در مرز «تورخم»طالبان گذرگاه «تورخم» را بست