به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، مهرداد عرب اول با اشاره به رویکردها و سیاستهای کلان بودجه ۱۴۰۲ بیان کرد: با توجه به وجود برخی چالشها و با تاکید بر سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه، سند آمایش سرزمین و برنامههای تحول دولت مردمی، جهت گیری های اصلی دولت در تدوین بودجه سال ۱۴۰۲ در ۵ محور تهیه شده است.
وی ایجاد ثبات اقتصادی، عدالت محوری، کارآمد سازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه، تکمیل و بهره برداری طرحهای پیشران و توسعهای اولویت دار و اجرای سیاستهای فعال بازارکار را به عنوان محورهای مهم اعلام کرد.
این مقام مسئول در تشریح اقدامهای مربوط به ایجاد ثبات اقتصادی بیان کرد: به منظور تداوم بخشی به رشد اقتصادی در بخشها و مناطق، رویکرد لایحه بودجه رفع عوامل اختلال زای تولید و ارتقای بهره وری در بخشهای مختلف است.
وی با بیان اینکه در همین راستا اجرای اقداماتی در دستور کار دستگاههای اجرایی قرار میگیرد، تصریح کرد: اصلاح سیاستها و مانع زدایی از تولید، مشخص کردن پیشرانهای توسعه، شناسایی و رفع مشکلات زیرساختی از جمله این اقدامات است.
عرب اول با تاکید بر اهمیت توسعه صادرات نیز گفت: در این راستا حذف موانع صادراتی و تلاش برای تقویت صادرات مبتنی بر فناوری و تشویق و تسهیل در سیاست بازگشت ارز در دستور کار قرار دارد.
به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، دستگاههای اجرایی مکلف هستند از ظرفیتهای داخلی و خارجی برای تأمین مالی اقتصاد استفاده کنند که جلب مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در طرحهای توسعهای و طرحهای اقتصادی بخشها و استانها نیز مورد تاکید است.
عرب اول در خصوص عدالت محوری نیز بیان کرد: در این راستا نیز میطلبد رشد حقوق و دستمزد مبتنی بر عدالت انجام شود.
وی کارآمد سازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه را نیز حائز اهمیت دانست و گفت: در این راستا طراحی سازوکارهای انگیزشی و خود تنظیم در جهت کاهش هزینهها، اصلاح ساختار صندوقهای بازنشستگی، کاهش تبعیض در نظام جبران خدمات کارکنان دولت، تفویض اختیارات بیشتر به استانها، مولد سازی اموال و داراییها و افزایش عدالت مالیاتی از طریق شناسایی پایههای مالیاتی جدید مورد توجه است.
این مقام مسئول گفت: در راستای تکمیل و بهره برداری طرحهای پیشران و توسعهای اولویت دار نیز اولویت دادن به طرحها و پروژههای با بازدهی اقتصادی بیشتر بر اساس الزامات اسناد آمایش سرزمین در دستور کار است.
عرب اول با اشاره به اعتبارات سیستان و بلوچستان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بیان کرد: مجموعه درآمدهای استان در دو بخش عمومی و اختصاصی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ با رشد ۲۱ درصدی همراه است.
به گفته وی، در بخش اعتبارات هزینهای کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ رشد ۳۳ درصدی را شاهد هستیم که در سیستان و بلوچستان این رقم به ۳۸.۲ درصد رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: در بخش اعتبارات عمرانی از ۳۲۸ هزار میلیارد تومان، ۶.۳ هزار میلیارد تومان سهم سیستان و بلوچستان است که رشد ۱۹ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: بدون در نظر گرفتن یک سوم سهم نفت و گاز مناطق نفت خیز بیشترین رقم اعتبارات عمرانی استانها به این استان اختصاص دارد اما با در نظر گرفتن این سهم استان در جایگاه دوم بعد خوزستان قرار دارد.
عرب اول مجموع اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای کشور را ۸۵ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: سهم استان در این بخش شش هزار و ۳۳۱ میلیارد تومان بوده که ۲۰ درصد رشد پیدا کرده است.