احتمال لغو واردات خاک روی از ترکیه در سال‌های آینده/ ضرورت شناسایی منابع جدید داخلی و خارجی

موضوع واردات خاک روی از کشور ترکیه موضوعی است که زنگ خطر را برای این صنعت به صدا درآورده است چرا که کارشناسان معتقد هستند قطعاً ترکیه در چند سال آینده صادرات خاک روی را ممنوع خواهد کرد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زنجان ، معضل تأمین ماده اولیه از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی صنعت فلزی و معدنی محسوب می‌شد که در سرب و روی ماجرا به گونه دیگری رقم می‌خورد و علاوه بر کمبود ماده خام، ناملایماتی از جانب کشورهای هدف وارداتی شرایط را برای این صنعت بحرانی‌تر ساخته است.

میلیاردها تومان از سرمایه استان در بخش روی سرمایه‌گذاری شده و اگر از موضوع آلودگی و معایب این صنعت بگذریم، انتظار ارزآوری بالا از سوی سرمایه‌گذاران موضوع به حقی است. اما بزرگ‌ترین چالش این صنعت یعنی کمبود و تأمین مواد اولیه است که باید مرتفع شود، این صنعت، هم در زمینه اشتغال‌زایی و هم تنوع‌ بخشی به صادرات کشور، تأثیرگذاری مستقیم و مثبتی خواهد داشت؛ از سویی با وجود نبود مواد اولیه، ظرفیت تولید احداث شده با ظرفیت تامین مواد اولیه همخوانی ندارد و باید راهی یافت تا هرچه زودتر این معضل خاک روی برطرف شود.

مجید گلشنی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: در حال حاضر 34 نوع ماده معدنی در سطح استان وجود دارد؛ همینطور استان زنجان دارای 266 معدن فعال و 97 معدن غیرفعال است که میزان استخراج سالیانه معادن بیش از 13 میلیون تن است. در حال حاضر بیش از 730 میلیون ذخایر معدنی استان است که میزان سرمایه‌گذاری در معادن استان بیش از 3 هزار میلیارد ریال است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه از کشور ترکیه برای فرآوری میزان قابل توجهی خاک روی وارد می‌کنیم، گفت: کشور ترکیه کارخانه‌های فرآوری روی ندارد و به همین علت زنجان بهترین محل برای تولید شمش روی است. البته باید علاوه بر کشور ترکیه، دیگر کشورها را برای وارد کردن خاک‌ روی شناسایی کنیم که در این بین کشورهای آفریقایی می‌توانند جایگزین خوبی برای ترکیه باشد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه احتمال زیادی وجود دارد که ترکیه در آینده خاک خود را در اختیار ایران و استان زنجان قرار ندهد، گفت: البته بعید می‌دانم این اتفاق در چند سال آینده رخ دهد چرا که کارخانه‌های فرآوری ترکیه آماده افتتاح نیستند.

وی با بیان اینکه ذخیره معدن انگوران تا چند سال دیگر به اتمام می‌رسد، مطرح کرد: معدن انگوران توانایی تأمین خاک کارخانه‌های فرآوری را ندارد و مجبور هستیم برای تأمین مواد اولیه واردات خاک داشته باشیم. اگر ممنوعیت صادرات خاک در ترکیه تصویب شود یا باید کشورهای جایگزین پیدا کنیم و یا باید به معدن مهدی آباد یزد متکی شویم.

گفتنی است طبق گفته مدیرکل گمرک استان زنجان عمده خاک روی برای واحدهای معدنی استان، از کشور ترکیه وارد می‌شود که در 11 ماهه امسال بیش از 300 هزار تن خاک روی به ارزش 100 میلیون دلار از کشور ترکیه خریداری شده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار