آمریکا به دنبال اعمال محدودیت‌های بیشتر بر صادرات تراشه به چین

آمریکا قصد دارد در ماه آینده میلادی محدودیت‌های بیشتری را بر صادرات تراشه به چین اعمال کند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، منابع آگاه خبر دادند دولت بایدن قصد دارد در ماه آینده میلادی محدودیت های بیشتری را بر صادرات انواع محصولات نیمه رسانا برای هوش مصنوعی و ابزارهای ساخت تراشه به چین، اعمال کند.

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود اظهار کردند، وزارت بازرگانی آمریکا در نظر دارد قانون جدیدی را اعمال کند که پیشتر نامه آن را به سه شرکت تولیدکننده این محصولات به نام های (KLAC.O)/(LRCX.O)/(AMAT.O) ارسال کرده اما قانون آن تاکنون منتشر نشده بود.

براساس گزارش رویترز، در این نامه این سه شرکت اجازه صادرات تجهیزات ساخت تراشه به کارخانه های چینی که محصولات نیمه رسانای پیشرفته تولید می کنند، نخواهند داشت تا زمانی که از وزارت بازرگانی مجوزهای لازم را بگیرند.

براساس این نامه، دو شرکت دیگر آمریکایی به نام های (NVDA.O)/(AMD.O) نیز اجازه ارسال تراشه های مربوط به هوش مصنوعی به چین را تا زمان دریافت مجوزهای لازم از وزارت بازرگانی نخواهند داشت.

این در حالی است که برخی منابع گفتند این قانون شامل اقدامات بیشتری علیه چین خواهد بود و این محدودیت و قانون اعلام شده می تواند بعدا تغییر کند.

با تبدیل این نامه به قانون، دیگر شرکت های آمریکایی تولید کننده محصولات مشابه نیز شامل این محدودیت خواهند شد و اجازه فروش محصولات خود به چین را نخواهند داشت.

در همین حال شرکت های دل، اینتل و استارت آپی مانند سربراس سیستم نیز در همین بازار فعالیت می کنند و مقامات اینتل و دل اظهار کردند که به دقت این شرایط را بررسی می کنند اما مقامات سربراس تاکنون از اظهارنظر در این باره خودداری کرده‌اند.

پیشتر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، لایحه سرمایه گذاری 52 میلیارد و 700 میلیون دلاری برای ساخت و گسترش تراشه را برای مقابله با دولت چین، امضا کرد.

براساس این گزارش، بایدن با امضای این لایحه قصد دارد تا امنیت تولید و گسترش محصولات نیمه رسانا مانند تراشه ها را که در پی افزایش رقابت و تنش با چین، به خطر افتاده، تضمین کند.

این لایحه که شامل 39 میلیارد دلار سرمایه گذاری در محرک های تولیدی است، همزمان با افزایش همکاری های ایالات متحده با ژاپن برای تامین زنجیره تولید محصولات نیمه رسانای تجدید پذیر و وابستگی کمتر به رقبای احتمالی، به امضا رسید.

براساس این قانون که در کنگره به تصویب رسیده بود، 13 میلیارد و 200 میلیون دلار برای انجام تحقیقات و توسعه محصولات نیمه رسانا و نیز گسترش نیروی کار صرف می شود و 500 میلیون دلار نیز برای فعالیت های مربوط به زنجیره تامین این محصولات و دیگر موارد اختصاص خواهد یافت.

کاخ سفید نیز پس از امضای این لایحه توسط بایدن اعلام کرد چنین سرمایه گذاری هنگفتی، زنجیره تولید داخلی را تضمین کرده و دهها هزار موقعیت شغلی پر درآمد را ایجاد می کند.

در همین حال مقامات اقتصادی چین ضمن اعلام مخالفت خود با این قانون در بیانیه ای اظهار کردند اختصاص این بودجه، رقابتی ناعادلانه را با چین و دیگر کشورهای تولید کننده محصولات نیمه رسانا به وجود آورده و روند بهبود اوضاع اقتصادی جهانی و رشد ابداعات را به تاخیر می اندازد.

با وجود آنکه تکنولوژی تولید محصولات نیمه رسانا در آمریکا ابداع شده اما این کشور در حال حاضر تنها حدود 10 درصد نیاز جهان به این محصولات را تامین می کند. اعطای این بودجه هنگفت، مزایای بی نظیری برای دولت بایدن در آستانه انتخابات میان دوره ای ماه نوامبر دارد.

از تراشه ها برای تولید محصولات نیمه رسانا استفاده می شود. بسیاری از تکنولوژی های ضروری از تلفن های همراه هوشمند و اتومبیل ها تا سیستم های دفاعی، به محصولات نیمه رسانا متکی هستند.

در حال حاضر بزرگترین کارخانه تولید محصولات نیمه رسانا دنیا در شرق آسیا و در تایوان واقع شده که براساس گزارش دولت آمریکا این کشور در سال 2019 ، 20 درصد کل نیاز دنیا به این محصولات را تامین کرد و بعد از آن کره جنوبی با 19 درصد، ژاپن با 17 درصد و چین با 16 درصد تامین کنندگان دیگر محصولات نیمه رسانا بودند.

مارک لیو، رئیس هیئت مدیره شرکت تایوانی تی‌اس‌ام‌سی TSMC که بزرگترین تولید کننده تراشه در جهان محسوب می‌شود، در یک مصاحبه ویدئویی که روز دوشنبه گذشته توسط CNN منتشر شد، هشدار داد که در صورت وقوع جنگ بین تایوان و چین، این شرکت "غیرقابل استفاده" خواهد شد.

با این حال، وی خاطرنشان کرد که چین به ادامه کار شرکت TSMC نیاز دارد، چرا که "وقفه تولید ما یک آشفتگی اقتصادی در چین ایجاد می کند و در صورت وقوع جنگ به طور ناگهانی تامین پیشرفته ترین قطعات آنها از بین می رود".

وی گفت: جنگ فقط می تواند برای هر سه طرف (چین، تایوان و بازار جهانی تراشه) مشکل ایجاد کند. جنگ هیچ برنده‌ای ندارد، همه بازنده هستند.

گفتنی است تنش اخیر چین با تایوان بر سر سفر جنجال برانگیز نانسی پلوسی به تایپه، باعث به خطر افتادن بازار تولید تراشه در جهان شده و آمریکا را واداشت تا اقدامی فوری را برای افزایش ظرفیت تولید این کالای بسیار مهم انجام دهد.

فشار آمریکا بر عراق برای کاهش همکاری با چینآمریکا در پی تسریع فروش سلاح به متحدان به منظور رقابت با چین

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار