آماده سرمایه‌گذاری ایران در ساحل عاج هستیم

سفیر کشور ساحل عاج در ایران با بیان اینکه 10 تا 15 شرکت ایرانی در ساحل عاج فعالیت دارند، گفت: آماده سرمایه‌گذاری ایران در ساحل عاج هستیم.
- اخبار استانها -

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، تاماکولو واتارا عصر امروز در نشست با فعالان اقتصادی جهت بررسی راهکارهای توسعه صادرات و آشنایی با فرصت‌های تجاری کشور ساحل عاج با اشاره به ظرفیت‌های کشور ساحل عاج اظهار داشت: کشور ساحل عاج بالغ بر 28 میلیون نفر جمعیت دارد و  مردم ساحل عاج 42 درصد مسلمان، 32 درصد مسیحی و مابقی از دیگر ادیان هستند و اقتصاد کشور ساحل عاج در زمینه کشاورزی است و عمده محصولات  این کشور قهوه، کاکائو و بادام هندی است.

وی افزود: سالانه 2 میلیون تن کاکائو در ساحل عاج تولید می‌شود که 40 درصد نیاز جهانی را تامین می‌کند و 35 درصد محصولات تولیدی در ساحل عاج برای صادرات و 28 درصد در خود کشور استفاده می‌شود.

سفیر ساحل عاج در ایران عنوان کرد: کشور ساحل عاج از نظر صنعت پیشرفت خوبی نداشته و 25 درصد صنعتی شدن آن در زمینه نفت و پتروشیمی است همچنین شرکت‌های ارتباطی و جاده‌ای و امکاناتی که برای بهداشت و حمل و نقل فراهم می‌شود باقی اقتصاد کشور را تامین می‌کند.

واتارا تصریح کرد: هشت کشور یک اتحادیه را تشکیل می‌دهند که معروف‌ترین درآمد و سرمایه‌گذاری مربوط به کشور ساحل عاج است و به عبارتی اگر به یکی از کشورها در غرب آفریقا دسترسی داشته باشیم، امکان دسترسی به سایر کشورها نیز وجود دارد، جمعیت کل 8 کشور حدود 100 میلیون نفر می‌شود که این پتانسیل خوب برای شرکت‌های ایرانی به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: قدمت روابط سیاسی بین دو کشور از سال 1975 شروع شد ولی روابط اقتصادی که می‌تواند محکم‌تر باشد به حد مطلوب نرسیده و بالغ‌بر 40 میلیون دلار بوده و می‌طلبد از این میزان بیشتر شود.

سفیر ساحل عاج در ایران ادامه داد: بندر آبیجان به عنوان بندر بسیار مهم ساحل عاج محسوب می‌شود که امکان دسترسی مبادلاتی و وارداتی از طریق این بندر انجام می‌شود، سومین دوره که دولت ساحل عاج برای کامل کردن امکانات و سرمایه‌گذاری اعلام کرده بالغ‌ بر 100 میلیون دلار اعلام شده که 75 درصد حاضرند با شرکت‌های خصوصی کار کنند که از  شرکت‌های خصوصی ایرانی دعوت می‌شود در این طرح شرکت کنند.

واتارا در خصوص موارد قابل سرمایه‌گذاری در ساحل عاج عنوان کرد: فعالیت در زمینه محصولات کشاورزی و تبدیل مواد خام بسیار مناسب است چراکه هم اکنون دانه بادام هندی و کاکائو به صورت خام صادر می‌شود و ایده‌آل دولت است که کاکائو را به صورت پودر و کرم کاکائو صادر کند هرچند شرکت‌های ایرانی وجود دارد که در این زمینه فعالیت کنند ولی به جهت گستردگی این حوزه دیگر شرکت‌ها نیز می‌توانند در این زمینه فعالیت داشته باشند.

وی اضافه کرد: معادنی از آهن، نقره، طلا در کشور ساحل عاج وجود دارد که برای استخراج این معادن امکان سرمایه‌گذاری وجود دارد همچنین زیرساخت‌ها مشکل اکثر کشورهای آفریقایی است که یکی از موارد می‌تواند فرودگاه آن اشاره کرد که برای جابه‌جایی بین دو کشور آفریقایی مجبور هستیم از طریق کشورهای اروپایی انجام شود که یک مسیر طولانی ایجاد می‌شود بنابراین ساخت فرودگاه یکی از موارد سرمایه‌گذاری ویژه است.

سفیر ساحل عاج در ایران تصریح کرد: در زمینه جاده‌سازی باید حدود 80 هزار کیلومتر راه آسفالت شود که فقط 10 هزار کیلومتر تاکنون آسفالت شده و بافتی که در جاده‌ها وجود دارد رفت و آمد بسیار دشوار است و در این زمینه تنها یک شرکت ایرانی فعالیت دارد ولی به جهت گستردگی این حوزه امکان همکاری دیگر شرکت‌ها نیز وجود دارد، طرح‌ها و پروژه‌هایی برای ساخت راه‌آهن، بنادر و نوسازی فرودگاه وجود دارد که این طرح را می‌توان در اختیار اتاق بازرگانی قرار داد.

واتارا بیان کرد: در زمینه انرژی امکانات سرمایه‌گذاری وجود دارد هرچند امکانات انرژی منابع برق ساحل عاج اندک است، اما صادرکننده برق به کشورهای مختلف است هرچند تولیدات نفت و گاز در ساحل عاج زیاد نیست، ولی می‌توان در این زمینه نیز شرکت‌های ایرانی فعالیت داشته باشند.

وی ادامه داد: بین دو وزارت‌خانه بهداشت و درمان ساحل عاج و ایران تفاهم‌نامه‌ای امضا شده چرا که کشور ساحل عاج در زمینه بهداشت و درمان نیازهای زیادی دارد به همچنین در زمینه ساختمان سازی نیازهایی از جمله ابزار اولیه ساختمان سازی وجود دارد که چند کشور ایرانی در این زمینه شروع به فعالیت کردند ولی جای برای همکاری بیشتر نیز وجود دارد.

سفیر ساحل عاج در ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر 10 تا 15 شرکت ایرانی در ساحل عاج فعالیت دارند که انتظار می‌رود این رقم افزایش پیدا کند همچنین در جلسه با استاندار  استان مرکزی مقرر شد تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق بازرگانی و سفارت انجام شود.

واتارا بیان کرد: دومین کمیسیون مشترک بین دو کشور از 18 تا 20 اکتبر در یکی از شهرهای ساحل عاج برگزار می‌شود که وزرا از هم اکنون در حال مذاکره برای برگزاری هر چه‌ بهتر کمیسیون هستند که در این راستا از عاملان اقتصادی شهر صنعتی اراک دعوت می‌شود در این کمیسیون شرکت داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی کشور ساحل عاج به حدود 7 رسیده بود که به جهت افزایش بیماری کرونا رشد اقتصادی به شدت کاهش پیدا کرد ولی در حال حاضر نرخ رشد اقتصادی کشور 6 درصد است و هم‌اکنون این کشور دارای ثبات اقتصادی است و هیچ نگرانی برای سرمایه‌گذاری در این کشور وجود ندارد همچنین برای سرمایه‌گذاران خارجی امکاناتی فراهم شده که برای پرداخت مالیات تسهیلات خاص در نظر گرفته شده است.

سفیر ساحل عاج در ایران تصریح کرد: امروز دو بازدید از کارخانه‌های استان وجود داشت و امید است برای آشنایی بیشتر با صنایع استان این بازدید‌ها افزایش داشته باشد.

واتارا ادامه داد: سرمایه‌گذاران و تاجران ایرانی برای فعالیت خود در کشور ساحل عاج به دنبال تضمین هستند ولی سفارت نمی‌تواند این تضمین را دهد تنها این امکان وجود دارد شرکت متقاضی از  ساحل عاج بازدید کند و با ظرفیت‌های کشور از نزدیک آشنا شوند.

وی افزود: برای تسهیلات سرمایه‌گذاران در زمینه‌های مختلف یک کد در نظر گرفته شده و براساس کد تسهیلات هم مشخص شده است و اگر یک نفر برای نخستین بار در ساحل عاج سرمایه‌گذاری کند می‌تواند با یک شرکت ساحل عاجی سرمایه‌گذاری کند و از سوی گمرک تسهیلاتی برای واردات ابزار مورد نیاز در نظر گرفته شده و تا چندین سال سود حاصل از درآمد شرکت‌ها معاف از مالیات است‌.

سفیر ساحل عاج در ایران ادامه داد: مواد اولیه مورد نیاز در زمینه ساختمان سازی سیمان است که بیشتر ترکیه واردات می‌کند اگر ایران بتواند سیمان صادر کند کمک بسیاری در ساختمان سازی دارد و قیمت هر تن سیمان در ساحل عاج 150 دلار است.

واتارا عنوان کرد: استقبال از صادرات هرگونه مواد دارویی وجود دارد چراکه فقط 10 درصد دارو توسط ساحل عاج تامین می‌شود و 90 درصد آن از کشورهای چین و اروپایی تامین می‌شود همچنین در زمینه انرژی خورشیدی استقبال خوبی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص شیرخشک چند کشور اروپایی در آنجا کارخانه تاسیس کرده‌اند ولی بازار برای همه کشورها باز است هر چند  فکر خود را تنها به کشور ساحل عاج متمرکز نکنید و از طریق ساحل عاج می‌توانید با سایر کشورهای آفریقایی مراودات داشته باشید.

سفیر ساحل عاج در ایران گفت: آب و هوای کشور ساحل عاج استوایی است و بارندگی زیاد است و نیاز به آبیاری زیادی ندارد ولی در حال حاضر  تغییر آب و هوا ممکن است به میوه‌هایی چون انبه، آناناس و موز آسیب وارد می‌کند بنابراین دولت در حال راه چاره‌ای برای رهایی از این مشکل است.

سفیر ساحل عاج در ایران: بازار آفریقا به روی تجار ایرانی باز است ساحل عاج به دنبال بهره‌مندی از دانش بسیار بالای اقتصادی ایران است

واتارا تصریح کرد: آفریقا و ساحل عاج به جهت منطقه استوایی محصولاتی نظیر گندم و انگور وجود ندارد و صادرات این محصولات می‌‌تواند مفید باشد همچنین به جهت اینکه بازار ساحل عاج مبنی بر کشاورزی است نیاز به کود وجود دارد هرچند تاکنون روسیه و اوکراین کود این کشور را تامین می‌کردند ولی به جهت مشکلات نیاز است در این زمینه کمک شود.

وی بیان کرد: در خصوص مرغداری و دامداری تولیدات محلی در کشور ساحل عاج وجود دارد ولی کفاف استفاده عموم مردم را نمی‌دهد و گوشت از برزیل وارد می‌شود بنابراین در این زمینه نیز امکان مشارکت وجود دارد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار