به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری،معاون وزیر در امور زراعت در آئین نشا مکانیزه برنج که در روستای "خاریک" ساری برگزار شد اظهار داشت: از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی ترویج فرهنگ استفاده از کود در کشاورزی, است و مازندران که بهترین برنج را در کشور تولید می کند قرار است تا حمایت های مناسبی از این کشت صورت بگیرد.
علیرضا مهاجر به مشکلات افزایش قیمت کود اشاره کرد و یادآور شد: این افزایش قیمت مرفهترین زارع را هم تحت فشار قرار داده و تولید در این شرایط مهیا نبود.
وی با بیان اینکه اگر مشکلات تامین کود حل نمیشد امسال با چالش قحطی کود کشاورزی روبرو بودیم تصریح کرد: کشت برنج در مازندران و گیلان با بهره گیری از خاک مناسب امکان ترویج دارد و برنج کشور از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار است.
معاون وزیر در امور زراعت در ادانه خواستار بهره گیری از تکنولوژی و فناوری در زراعت برنج شد و با تاکید بر اینکه بدون استفاده از کود نمیتوان افزایش تولید داشت یادآور شد:مصرف استفاده از کود و مصرف بهینه کود باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال قبل سال سختی را به دلیل جنگ اوکراین و روسیه داشتیم و 20 تا 25 درصد قیمت محصولات جهانی افزایش یافت اما در شرایط بحران باید توان تولید داشته باشیم.
امسال سال رونق بازار فروش برنج
حسینیپور استاندار مازندران با انتقاد از واردات برنج خارجی در بازار برنج کشور اظهار داشت:استان مازندران توان تولید برنج کشور را دارد و باید پرسید چرا برنج پاکستانی باید در مازندران جولان دهد.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم اعتبار برنج مازندران زیر سوال برود تصریح کرد: افرادی که اقدام به واردات برنج میکنند خیانت به محصول مازندران است.
حسینی پوراستاندار مازندران با اشاره به رشد برنجکاری گفت:در فصل نشا برنج هستیم و در این راستا باید با ایجاد رقابت در حوزه بازار برنج برای صادرات مقدمه چینی داشته باشیم .
وی برنج را برند مازندران دانست و با تاکید بر اینکه باید به محصول صادراتی تبدیل شود گفت:تدابیر لازم برای این موضوع حائز اهمیت است .
حسینی پور با ابراز خرسندی از شروع رسمی نشاکاری در استان گفت: برای رفع مشکلات پیش روی کشاورزی نظیر کمآبی و بحران کاهش ریزش برف و باران و افزایش و تقویت بهرهوری چاره ای جز حرکت به سمت استفاده از ادوات و مکانیزاسیون کشاورزی نداریم.
وی افزود: سال زارعی گذشته بخش اعظم زمین های کشاورزی این روستا(خاریک) زیر کشت سنتی برنج رفت، اما امسال قریب به اتفاق کشاورزان در نهضت کشت مکانیزه برنج مشارکت کردند.
استاندار مازندران، با اشاره به ضرورت افزایش بهرهوری بر لزوم ارتقاء و گسترش ابتکارات و نوآوری موسسه تحقیقات برنج استان در حوزه تامین بذر مناسب و کود تاکید کرد و گفت: تاکنون اقداماتی از سوی مرکز تحقیقات جهت تامین بذر برنج با عملکرد بالا و کیفیت مناسب، صورت گرفته است که هنوز به الگوی حداکثری در موضوع بذر نرسیدهایم.
حسینیپور، افزود: مرکز تحقیقات برنج بایستی با استقرار در استان و افزایش فعالیت های خود، کار تحولی انجام بدهد در عین حال با قولی که از معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گرفتیم، مقرر شد شماری از کشاورزان را جهت آموزش و بهرهمندی از تجربه کشورهای در حال توسعه در کشاورزی، به این کشورهای اعزام کنیم.
استاندار مازندران، ادامه داد: تاکنون تجربه کشاورزان در برخی کشورها گویای این است که برداشت در هر هکتار چندین برابر شده است به طور مثال؛ از یک هکتار زمین زراعی تا 17 تن محصول هم برداشت شده است، از این روی در این سالها در رویکرد نوین بخش کشاورزی ، شاهد مقاومت کمتری از سوی کشاورز هستیم و مشارکت در این بخش افزایش داشته است.
حسینی پور، افزود: متاسفانه کشاورزی سنتی امروز با کشاورزی مدرن و علمی فاصله زیادی دارد این در حالی است که در بازار هم، دیگر نمی توانیم مانند گذشته ممنوعیت ایجاد کنیم؛ لذا بایستی با توجه به شرایط بازار باید ارقام رقابت پذیر برنج متناسب با تولیدات جهانی تولید شود .
حذف تعرفه صادرات برنج در دولت سیزدهم
استاندار مازندران درباره صادرات برنج مازندران هم گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم تعرفه صادرات برنج مازندران از سوی دولت حذف شد این اقدام در راستای حمایت دولت از بخش کشاورزی و صادرات محصولات کشاورزی مازندران بوده است.
حسینی پور ابراز امیدواری کرد: با پیگیری های صورت گرفته در تلاشیم تا با کمک بخش خصوصی در سال زراعی جدید، برای تامین نقدینگی کشاورزان ،خرید اولیه برنج از طریق بورس انجام تا خلا نقدینگی در برداشت اولیه رفع شود.
افزایش پایانه های صادرات برنج در مازندران
وی با اشاره به اهمیت راه اندازی شمار بیشتری از پایانهی موثر صادرات برنج در استان و ایفای نقشی که در می توانند در تعقیب عرصه رقابت ها داشته باشند، افزود: در سال گذشته به 7 کشور برنج مازندران را صادر کردیم و این آغاز راهی است که باید تداوم داشته باشد تا برنج که برند مازندران و برکتی در تولیدات کشاورزی مازندران است باید به عنوان محصول صادرات محور مورد توجه قرار بگیرد؛ بر این اساس همه امکانات را بسیج خواهیم کرد تا این امر محقق شود.
حسینیپور توجه به بهرهوری و استفاده از تکنولوژیهای جدید را خواستار شد و با تاکید بر اینکه بازار چین را برای مرکبات به دست گرفتیم گفت:محموله صادراتی را پایان سال ارسال کردیم و امسال سال رونق بازار برنج مازندران است
برنج پارسال فروش نرفت
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر اینکه در مازندران پتانسیل دو برابری افزایش تولید برنج وجود دارد خاطرنشان کرد:برای تولید برنج به تکمیل برخی زیرساخت های شالیزارهای مازندران نیاز داریم.
منصورعلی زارعی پارسال را سال سخت برای برنجکاران عنوان کرد و با اشاره به بود و نخریدن برنج شالیکاران گفت:یارانهای شدن کود کشاورزی یکی از مباحثی است که دنبال شده است تا شاهد کاهش تولید برنج نباشیم.
وی با بیان اینکه برنج پرمحصول سال قبل هنوز در انبارها موجود است گفت:مردم به دنبال افزایش تولید شالیزاری هستند واقدام به کشت ارقام پرمحصول برنج کردند اما خرید انجام نشد.
نماینده مردم ساری و میاندرود همچنین خاطرنشان کرد:سیاستگذاری منسجم و درستی را در این بخش شاهد نبودیم و با وجود تولید شاهد واردات یک میلیون و 300 هزار تن برنج پرمحصول وارداتی بودیم .
زارعی برنج وارداتی را ارزانتر از برنج تولید کننده دانست و گلایه کشاورزان را گلایه ای به جا عنوان کرد.