آغاز اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در استان مرکزی

معاون سیاسی استاندار مرکزی از آغاز اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در استان مرکزی خبر داد و گفت: در دلیجان افراد خارج از سیستم (اتباع خارجی) وجود دارد که امکان ارجاع آنها وجود ندارد و باید این قشر هم در طرح پزشک خانوده دیده شوند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، بهنام نظری ظهر امروز  در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده در استان، اظهار داشت: بحث پزشک خانواده از تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی است که در چندین برنامه اجرا نشده است و با توجه به اینکه نفع آن به قشر محروم می‌رسد می‌تواند به عنوان یکی از اقدامات موثر دولت باشد.

وی افزود: در شهرستان دلیجان افراد خارج از سیستم (اتباع خارجی) وجود دارد که امکان ارجاع آنها وجود ندارد و نیاز است این قشر هم در طرح پزشک خانواده دیده شوند تا بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند، همانطور که بیان شد هم اکنون این طرح در شهرستان دلیجان اجرا می‌شود و در مرحله بعد در محلات و اراک اجرا خواهد شد.

پزشک خانواده و نظام ارجاع هم اکنون در شهرستان دلیجان اجرا می‌شود

علی علیمحمدی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست با اشاره به بحث پزشک خانواده و نظام ارجا اظهار داشت: پزشک خانواده و نظام ارجاع از ماه‌های گذشته توسط دولت سیزدهم در شهرهای بالای 20 هزار نفر آغاز شده و مقرر شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها این طرح به صورت نمونه در یکی از شهرهای بالای 20 هزار نفر آغاز شود در این راستا دانشگاه علوم پزشکی استان این طرح را به صورت نمونه در شهرستان دلیجان که دارای جمعیتی حدود 50 هزار نفر آغاز کرده است. 

وی افزود: ارتقای سطح سلامت جامعه، افزایش و بهره‌مندی از خدمات با کیفیت، کار آمد نمودن حفاظت اجتماعی، افزایش مسئولیت پذیری به نیازهای جامعه و فرزند آوری و ارتقای جوانی جمعیت از اهداف کلان دولت در راستای اجرای طرح پزشک خانواده‌‌ است چراکه بخش عمده‌ای از بار مالی را کاهش می‌دهد.

معاونت سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تصریح کرد: هم اکنون این طرح در شهرستان دلیجان اجرا می‌شود و در مرحله بعد در محلات و اراک اجرا خواهد شد، شهرستان‌های ساوه، خمین، اراک و محلات از شرایط لازم برای اجرای طرح پزشک خانواده برخوردار هستند که تا پایان شهریورماه باید در تمامی شهرستان‌ها اجرا شود.

علیمحمدی عنوان کرد: یکی از معضلات دانشگاه علوم پزشکی مصرف یا تجویز غیر منطقی دارو است که عوارض ناخواسته‌ای را برای مصرف کنندگان به همراه دارد، همچنین کمبود 9 ماما و 3 نفر مراقب سلامت برای اجرای طرح پزشک خانواده در شهرستان دلیجان وجود دارد که نیاز است تعداد ماماها به 24 نفر افزایش داشته باشد.

راه‌اندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در استان مرکزی

محمدرضا جیریایی، مدیرعامل بیمه سلامت استان مرکزی در این نشست با اشاره به حمایت از بیماران خاص در استان مرکزی اظهار داشت: صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج از اواخر شهریور سال گذشته توسط هیئت وزیران تصویب شد و عملیات اجرایی صندوق در اواخر آذرماه در استان آغاز شد و در این راستا اطلاع‌رسانی گسترده‌ای انجام شد تا در سه ماه پایانی سال 1401 کمک عمده‌ای به این قشر انجام شود.

وی افزود: هدف این صندوق پوشش خدمات دارویی و کالاهای سلامت محور و تجهیزات پزشکی است که بیمه‌‌های تکمیلی آن را پوشش نمی‌دهند یا مازاد پرداختی توسط بیمار خاص انجام شده این مبلغ از سوی بیمه سلامت از طریق این صندوق حمایت می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی تصریح کرد: 107 بیماری در صندوق بیماران خاص تعریف شده است، تمامی مبالغی که می‌توان پرداخت کرد در این قانون مشخص شده به طوری از طریق این صندوق می‌توان برای تجهیزاتی که بیمار برای نگهداری و حفظ سلامت  استفاده می‌کند کمک کرد.

جیریایی عنوان کرد: 7 کارگروه استانی در راستای کمک به بیماران خاص و صعب‌العلاج تشکیل شده است، 712 پرونده بالغ بر 6 میلیارد و 189 میلیون تومان به صورت خارج از شمول به این قشر انجام شده است و امیدواریم در ادامه بتوانیم این فرایند را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته 364 پرونده به ارزش 3 میلیارد و 800 میلیون تومان و در سه ماهه ابتدایی سال جدید 364 پرونده به ارزش 2 میلیارد و 370 میلیارد تومان به این قشر کمک شده است. 

مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی بیان کرد: فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات مشمولان از بانک‌های عامل از چالش‌های این بخش به شمار می‌رود در این راستا مقرر شد که 50 میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه در اختیار این قشر قرار دهند، از ابتدای شروع فعالیت صندوق مکاتباتی در این راستا انجام شده است، اما متاسفانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

جیریایی خاطرنشان کرد: هم اکنون مبلغی تحت این عنوان در اختیار استان قرار گرفته است و دو بانک برای دانشگاه علوم پزشکی تعریف شده که بانک رسالت مکلف شده‌ که مبلغ 100 میلیارد تومان در اختیار اعضای صندوق قرار دهند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار