به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هیسپانتیوی (Hispan TV) نخستین شبکه 24ساعته اسپانیاییزبان در خاورمیانه است که با شعار «بازتاب بیطرفانه خبرهای مهم جهان و خبر از دیدگاهی نو» فعالیت خود را از یازدهم بهمن1390 با حضور رئیس وقت سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، وزیر امور خارجه وقت و برخی از سفرای کشورهای اسپانیاییزبان نظیر کوبا، ونزوئلا، نیکاراگوئه، اکوادور و بولیوی به طور رسمی آغاز کرد.
این شبکه پیشتر فعالیت خود را با راهاندازی وبسایت در 14آبان 1389 زمینهسازی کرده و عنوان نخستین شبکه ایرانی با کیفیت HD را داراست که در دورترین نقاط جهان و بیشتر کشورهای آمریکای لاتین درحال پخش است. هیسپان تیوی با پخش 24ساعته خبر، برنامههای مستند، فیلموسریال و طرحریزی برنامههای ابتکاریای همچون برنامههای هفتگی نقد مسائل روز دنیا، مصاحبه با شخصیتهای مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی اسپانیا، آمریکای لاتین و ایران، به نشر گفتمان انقلاب اسلامی میپردازد.
از شاخصترین برنامه های این شبکه در طول دوران فعالیت آن میتوان به برنامه سیاسی و تحلیلی روزانه «مناظره»، برنامه «ایران»، برنامههای «دژ آپاچی»، «دوربین بر دوش»، «اسلام دات کام»، «قارهها»، «منطقه مالی»، « در جستوجوی حقیقت»، «دارویی برای رسانههای بیدرمان» و.... اشاره کرد.
هیسپان تیوی همچنین ضمن گفتوگو با سیاستمداران، نویسندگان و فیلمسازان معروف ایران و جهان سعی در برقراری ارتباط فرهنگی با مخاطبان اسپانیاییزبان در مناطق مختلف و نیز انعکاس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در بین این قشر از مردم جهان دارد.
این شبکه در راستای شکستن انحصار رسانههای غربی و ایجاد پل ارتباطی و تسهیل درک متقابل بین ایران و کشورهای آمریکای لاتین و اسپانیاییزبان، همچنین جهت بازتاب واقعیت به مردم سراسر دنیا و معرفی و ترویج ارزشهای واقعی ایجاد شده است. با راهاندازی این شبکه تلویزیونی، مسیری جدید برای جمهوری اسلامی ایران گشوده شد تا بتواند با کشورهای اسپانیاییزبان در اقصانقاط جهان ارتباطی مؤثرتر برقرار کند.
این شبکه در وبگاه و صفحات خود در شبکههای اجتماعی، آخرین اخبار و تحولات را مورد پوشش قرار میدهد و با ارتباط دوسویه با مخاطب از طریق فضای مجازی، در پی تعمیق و بسط تعامل خود با مخاطبانش است.
بازتاب رسانهای دیپلماسی ایران از غرب آسیا تا آمریکای جنوبی
رسانههای فراملی مهمترین ابزاری است که جریان سلطه برای موفق نشان دادن سیاست تحریم علیه ملتهای مظلوم جهان بکار گرفته است و از آن برای مدیریت ادراک مخاطبان و القای منزوی و تنها ماندن کشورهایی که تحت تحریم و دشمنی آمریکا هستند استفاده میکند. دیپلماسی منطقهای ایران هم در جهت مقابل تحریم غرب قرار دارد اما رسانهای لازم است تا دستاوردهای این همکاری میان همسایگان را به کشورهای دیگر مناطق جهان انعکاس دهد.
ماشین زمان برای تولید مستند "کمپ معلولان" ساختیم
بیایید کمی درباره تحولات منطقه صحبت کنیم؛ اخیراً «محمدشیاع السودانی» نخست وزیر عراق به ایران سفر کرد و قراردادهای اقتصادی ارزشمندی برای هر دو کشور امضاء کرد که در حقیقت موفقیت دیپلماسی اقتصادی ایران در منطقه غرب آسیا است چرا که تأمین نیازهای هر کشور از تواناییهای کشور همسایهاش را اجرایی کرده است، اما این خبر مهم در رسانههای مطرح جهان کمتر بازتابی نداشت در حالیکه این مراحل ابتدایی همگرایی کشورها در هر منطقه بهترین پاسخ به تحریمهای غرب و مداخلات فرامنطقهای در غرب آسیاست که طبعاً میتواند الگوی مناسبی برای کشورهای مستقل در دیگر مناطق جهان هم باشد به ویژه در آمریکای لاتین و کشورهایی که هدف تحریم آمریکا قرار دارند.
شبکه هیسپانتیوی با ارائه خبر و گزارشهای پیرامون این همکاری اقتصادی میان دو کشور ایران و عراق همین موفقیت را برای مردم و کنشگران سیاسی آمریکای لاتین اطلاعرسانی کرد. این رسانه اسپانیاییزبان در گزارشی تأکید کرد: «ایران تأمین کننده اصلی گاز طبیعی نیروگاه های عراق است و در عین حال برق این کشور عربی را نیز تأمین میکند تا به این کشور کمک کند تقاضای روزافزون مصرفکنندگان برق را برآورده کند. همچنین مقامات وزارت نفت ایران در ماههای اخیر اشاره کرده بودند که شرکتهای نفت و گاز ایرانی بر اساس توافقهای صورت گرفته بین دو کشور حضور خود را در بازار عراق گسترش خواهند داد.»
در گزارش هیسپانتیوی تأکید شده که «وزارت نفت ایران اولین دفتر مستقل خود در عراق را برای تقویت همکاری دوجانبه پیرامون انرژی افتتاح کرد. سید عباس بهشتی، نماینده ویژه وزارت نفت ایران در کشور عراق گفت: این دفتر با هدف توسعه همکاری و همافزایی به ویژه در اجرای پروژه های مشترک نفت و گاز بین دو کشور برادر در بغداد افتتاح شد که به تسهیل اجرای پروژههای مشترک انرژی ایران و عراق کمک میکند. وی از افتتاح دو دفتر دیگر وزارت نفت ایران در مناطق نفت خیز بصره در جنوب و در منطقه کردستان عراق خبر داد.»
مردم آمریکای لاتین از طریق بازتاب این خبر توسط هیسپانتیوی به این نکته آگاه میشوند که با اراده دو کشور منطقه برای همکاری و داد و ستد اقتصادی تحریمهای آمریکا کاملاً رنگ میبازد و محلی از اعراب نخواهد داشت. به بیان دیگر راه مقابله با تحریم، فقر و درگیری و ناامنی همانا همکاری بین کشورهای هر منطقه و ارائه همین الگو به دیگران است.
البته این تنها یکی از محورهایی است که در سفر یک مقام عالی رتبه عراقی به تهران تقویت شد و هر از چندی روند رو به رشد همکاری در همه زمینه ها از فرهنگ تا اقتصاد و امور نظامی میان این دو کشور دیده میشود. ایران و عراق از بیشترین قرابت و شباهت در بسترهای گوناگون برخوردارند که هر یک میتواند مکمل دیگری باشد و به نوعی دو کشور در یک ژئوکالچر و یک ژئواکونومی تعریف میشوند. بنابراین همکاری فراگیر میان تهران و بغداد میتواند موجب رشد و شکوفایی این دو ملت شود و تضمینکننده ثبات در منطقه باشد.
چالش دیگر دو کشور مرزهای لرزان عراق با ایران و ترکیه بود که دولت بغداد به دعوت ایران برای استقرار نیروهای ارتش رسمی عراق در مرزهای شمالی و غربی موافقت کرد و زمینه برای صدور تروریسم فرامنطقه ای به ایران مسدود شد. این موارد خبرهای خوب برای مردم این منطقه و به همان میزان ناگوار برای آمریکاست.
دقیقاً به همین دلیل است که دولت های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس تمایل ندارند شاهد چنین تعاملاتی در غرب آسیا باشند و سعی میکنند با استفاده از رسانه به عنوان ابزار قدرت نرم مانع از همبستگی میان ملتهای این منطقه باشند.
نمایندگان مجلس قطع شبکه پرستیوی را محکوم کردندتشابه غرب آسیا و آمریکای جنوبی
اما سؤالی که مطرح است اینکه دانستن وضعیت غرب آسیا برای مردم منطقهای دیگر از جهان چه سودی دارد؟ پاسخ در این نکته نهفته است که دقیقاً وضعیت مشابهی در آمریکای لاتین برقرار است و قدرتهای غربی سالها سعی کردند تا رابطه کشورهای مقاوم در برابر آمریکا مانند ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه را با همسایگان به دشمنی و تنش تغییر دهد تا همگرایی میان آنها منجر نشود. اینجاست که دانستن آنچه بر ملت های دیگر تحمیل شده و آشنا شدن با پادزهر آن چقدر برای ملتهای دیگر مناطق میتواند راهگشا باشد.
به عنوان نمونه آمریکا و اروپا سعی وافری داشتند تا ونزوئلا و کلمبیا را نیز آنچنان در تفرقه غرق کنند که سالها به ورطه جنگ فرو افتند در عین حال مرزهای دو کشور وضعیت کاملاً بیثبات و لرزانی داشت.
با این حال با روی کار آمدن «گوستاو پترو» در بوگوتا که دیدگاهی نسبتاً مشابه با دولت «نیکلاس مادورو» در کاراکاس دارد شرایط به ارتباطات نزدیک دو حکومت تغییر کرد اما همچنان ونزوئلا در بسیاری از مواد تحریم آمریکاست و رسانههای غربی سعی دارند کشورهای همسایه را به دوری از این کشور ترغیب کنند. به همان روش که رسانههای غرب محور به زبانهای فارسی و عربی در مدت دو دهه تلاش کردند دو ملت و دو حکومت ایران و عراق را از یکدیگر دور کرده و بلکه دشمن سازند.
انتقاد برنده نوبل از تبعیض جنسی در رسانههای فرانسههمکاری برد – برد ایران و عراق میتواند الگویی باشد از مقابله همه جانبه با استکبار غرب به ویژه در عرصه اقتصادی و راه نجاتی برای اقتصاد کشورهای جنوب از جمله آمریکای لاتین.
این پیامی است که هیسپانتیوی به مانند یک آیینه، از تحولات غرب آسیا به منطقه آمریکای لاتین انعکاس میدهد.