به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، مقام معظم رهبری, اردیبهشت ماه 1402 در دیدار با کارگران بالا بردن تواناییهای کارگران را وظیفه خواندند و با اشاره به روایتی که «ظلم به کارگر را موجب نابودی همه اعمال خیر و حرام شدن بوی بهشت میداند»، فرمودند: ظلم به کارگر فقط دستمزد ندادن نیست بلکه اقدام نکردن در زمینه بیمه، بهداشت، آموزش، ابتکار، مهارتافزایی، سلامت خانوادگی و امنیت شغلی نیز ظلم به کارگران است.
حضرت آیتالله خامنهای تولید را ستون فقرات کشور و کارگران را ستون فقرات تولید برشمردند و گفتند: بخش مهمی از شعار امسال یعنی رشد تولید، به جامعه کارگری مربوط میشود و کارگران برای انجام وظایف در این زمینه باید با دلگرمی و اطمینان خاطر پای کار بیایند.
«سهمبری عادلانه از درآمد کار» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب با تأکید بر آن گفتند: سهم کارگر در ایجاد ارزش برای محصول بیش از عناصر و عوامل دیگر است، بنابراین برای ایجاد ارزش بالا برای محصولات باید در زمینه آموزش، مهارتآموزی و تجربهاندوزی کارگران برنامهریزی جدی شود.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم؛ آنطور که مقام معظم رهبری هم اشاره فرمودند اهمیت مهارت آموزی تا جایی است که ازنگاه ایشان عدم توجه به مهارت کارگر ظلم به کارگر است.
غلامحسین حسینی نیا, رئیس سازمان فنی و حرفه ای با اشاره به «توافقنامه اجرایی-آموزشی سال 1402» بر مولدسازی کارگاه های نیمه تعطیل و راکد و واگذاری آن به بخش خصوصی و شرکای اجتماعی تأکید کرد و گفت:در برنامه سال 1402پیش بینی شده است که حدو 4 میلیون نفر ساعت آموزش توسط بخشهای دولتی و خصوصی به شاغلان، کارجویان و متقاضیان مهارت آموزی ارائه شود.
*مولدسازی کارگاه های نیمه تعطیل و راکد در استان ها
حسینی نیا با تأکید بر مولدسازی کارگاه های نیمه تعطیل و راکد در استان ها، اعلام داشت: کارگاه های مذکور بایستی به ترجیحاً به مؤسسات کارآموزی آزاد و شرکای اجتماعی به شرط ارائه آموزش های مهارتی و در صورت عدم استقبال از سوی آنان در مناطق محروم با شرط ارائه رایگان آموزش ها به مؤسسات خیریه واگذار شود.
*ارائه آموزش های تخصصی و عدم اکتفا به حداقل های آموزشی
وی با بیان اینکه ارائه آموزش ها در بخش دولتی و به ویژه آموزشگاه های آزاد باید بر اساس آمایش منطقه صورت پذیرد، گفت: برای پیشبرد اهداف سازمان نیازمند ارائه آموزش های مهارتی و تخصصی هستیم و در این مسیر نباید به حداقل ها اکتفا کنیم و می توانیم در تربیت نیروی انسانی ماهر به سراغ شرکای اجتماعی برویم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، عدم انتخاب رشته توسط درصد بالایی از پذیرفته شدگان در کنکور را نشان از بالا رفتن درک جامعه از نیاز بازار کار دانست.
*عدم خروج افراد بی بضاعت از چرخه آموزش های مهارتی
وی با تأکید در نظر گرفتن آموزش به افراد کم بضاعت و بی بضاعت، خاطرنشان ساخت: کسی به دلیل بضاعت کم از چرخه آموزش خارج نشود و می توان به این افراد با کمک کمیته امداد، بهزیستی و خیرین مهارتی (بورسیه مهارتی) آموزش های رایگان ارائه داد.
حسینی نیا با اشاره به ارائه 10% آموزش های رایگان در مؤسسات کارآموزی آزاد، بیان داشت: آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در قالب مشارکت های اجتماعی به افراد بی بضاعت آموزش رایگان ارائه می دهند.
درباره ضرورت مطالبه گری بنگاه های اقتصادی، اتحادیه ها و صنوف در کسب مهارتهای منطبق با نیاز بازار گفت: سازمان خدمتگزار جامعه کارگری است که سهم مهمی در رشد تولید و پایداری اشتغال دارد.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری به امر توسعه مهارت آموزی در جمع جامعه کارگری گفت: در راستای فرمایشات ایشان مأموریت سازمان آموزش فنی و حرفه ای سخت از پیش می باشد.
وی با اشاره به هم پیمان شدن با همکاران در اجرای ابر پروژه «نهضت ملی مهارت آموزی در گام دوم انقلاب»، افزود: نهضت ملی مهارتآموزی بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب شکل گرفته است و ضروری است در مسیری همچون گام اول انقلاب که نهضت سوادآموزی به فرمایش امام راحل ایجاد شد، گام برداریم و این موضوع بسیار مهمی است، زیرا پایه های ارتقاء توان سرمایههای انسانی از راه مهارت آموزی محقق میشود.
معاون وزیر کار با بیان اینکه رشد تولید با افزایش بهره وری با توسعه مهارت آموزی امکان پذیر است، اذعان داشت: افزایش مراکز بین و جوار کارگاهی از 500به بیش از 3300مرکز در دو سال اخیر، نشان از عزم جزم سازمان در توسعه مهارت و تربیت نیروی انسانی ماهر در بنگاه های اقتصادی، اصناف و... دارد.
حسینی نیا اظهار داشت: بر اساس آمار مجمع جهانی اقتصاد در سال 2023در چهار سال آینده با تأثیر از تورم، کندی رشد و هوش مصنوعی، 83 میلیون شغل حذف و 63میلیون شغل در جهان ایجاد می شود که شغل های جدید نیازمند کسب مهارت و مهارت افزایی هستند و ما باید شغل های نوظهور در آینده و تکنولوژی برافکن را بررسی و متناسب با آن آموزش های مورد نیاز را ارائه کنیم.
وی با اشاره به پیشبینی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از وضعیت کار در سال 2030، اذعان داشت: وضعیت کار در جهان آینده حاکی از این است که نیمی از کارها و ماهیت شغلها در آینده تغییر می کند و به این واسطه، با حجم وسیعی از مشاغل نو مواجه می شویم که نیازمند کسب مهارت در آن می باشیم.